Vatan Partili Murat İnce: CHP ve MHP Masadan Kalkmalı - Son Dakika
Politika

Vatan Partili Murat İnce: CHP ve MHP Masadan Kalkmalı

Vatan Partili Murat İnce: CHP ve MHP Masadan Kalkmalı

Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu (MKK) üyesi Murat İnce, AK Parti'nin yeni anayasa girişiminin Türkiye'yi bölmeye yönelik olduğunu öne sürerek, CHP ve MHP'nin masadan kalkmaları gerektiğini söyledi.

31.01.2016 12:14

Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu (MKK) üyesi Murat İnce, AK Parti'nin yeni anayasa girişiminin Türkiye'yi bölmeye yönelik olduğunu öne sürerek, CHP ve MHP'nin masadan kalkmaları gerektiğini söyledi.

Partisinin Datça İlçe teşkilatını ziyaret eden Murat İnce, burada yaptığı konuşmada, AK Parti'yi sert bir dille eleştirdi. Vatan Partisi Datça İlçe Başkanı Ahmet Şengeç ve partililere hitaben bir konuşma yapan İnce, "Bütün milletlimizi, AKP'nin bölücü ve gerici anayasa girişimine karşı mücadeleye çağırıyoruz" dedi. İnce, AK Parti'nin, '12 Eylül Anayasası'ndan kurtulmak' yalanı arkasına gizlendiğini, geçen yasama döneminde başaramadığı gerici ve bölücü anayasayı bu kez kabul ettirmek için harekete geçtiğini iddia etti. "12 Eylül Anayasası'ndan kurtulmak yalanı büyük bir aldatmacadır" diyen İnce, "Çünkü 12 Eylül Anayasası, sonraki yıllar içinde tam 17 kez değişikliğe uğramış, yüzden fazla maddesi meclis tarafından değiştirilmiştir" dedi.

AK Parti'nin Atatürk Cumhuriyeti'ni tümden tasfiye etmeye çalıştığını savunan İnce, "AKP, Anayasa'dan 'Türk Milleti' kavramını çıkartarak, tek millet yerine etnik topluluklar ve mezheplerden oluşan bir Ortaçağ toplumu yaratmaya çalışıyor. Cumhuriyet devriminin laiklik düzenlenmesinden geriye kalan bütün uygulamalara son vermek ve başkanlık sisteminin önündeki engelleri kaldırmak istiyor" diye konuştu.

Konuşmasında muhalefet partileri CHP ve MHP'ye seslenen İnce, "AKP'nin getirmeye çalıştığı gerici anayasa görüşmelerinde, CHP ve MHP derhal masadan kalkmalıdır. Bütün vatandaşlarımızdan, AKP'nin yeni anayasa oyununa gelmemeye, bütün partilerimizi, bu girişime karşı tavır almaya çağırıyoruz. Özellikle, CHP'nin genlerini değiştirmeye yönelik çabalardan vazgeçmesini istiyoruz. Altı oka sahip çıkmalıdırlar. Bu anayasa altı oktan az buçuk geride kalanları da tasfiye edecektir" diye konuştu.

AK Parti'nin yeni anayasa girişiminin, gayri milli olduğunu öne süren İnce, "Bu anayasanın içersinde Türk Milleti yoktur. Milletsiz bir anayasa olur mu? Türksüz bir anayasa olur mu? Dünyada bunun bir örneği daha yoktur. Alman, Alman milletine, İngiliz ise İngiliz milletine aittir. Hiçbir Alman, 'Ben Almanyalı'yım' demez. Alman milleti, Macar milleti, Fransız milleti denir. Herkes 'benim milletim' diyecek ama Türkler, millet değiliz diyecek bu nasıl olacak? Ortada bir savaş var. Uluslararası emperyalist güçlerle birleşerek, Türk Milleti'ni ortadan kaldırmaya ve Türkiye'yi paramparça etmeye yönelik bu savaşa karşı herkese görev düşüyor. Bu oyuna gelmeyin" diye konuştu. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Vatan Partili Murat İnce: CHP ve MHP Masadan Kalkmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement