"Yargı Standardı Yükselecek" - Son Dakika
Politika

"Yargı Standardı Yükselecek"

"Yargı Standardı Yükselecek"

Bakan Çağlayan: "Yeni Anayasa İle Yargı Stardardı Yükseliyor"

14.08.2010 18:44

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Anayasa değişikliği paketiyle yargı standartlarının yükseldiğini belirterek, "Yargı standartlarını böylesine yükseltilmesi konusunda yapılan çalışmalarının 'evet' ile taçlandırılması gerekiyor" dedi.

Kırıkkale'de çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunan Bakan Çağlayan, Organize Sanayi Bölgesindeki incelemelerinin ardından Kırıkkale AK Parti İl Teşkilatına geçti. Çağlayan, burada referandum hakkında konuştu. Türkiye ekonomisinin her geçen gün büyüdüğünü, yaşanan küresel ekonomik krize rağmen Türkiye'nin dünyanın 17'nci büyük ekonomisi olduğunu belirten Çağlayan, "Geldiğimiz nokta yetmez. Muhalefet partilerinin gösterdiği yoğun dirence rağmen Türk insanının yaşam kalitesini, refahını ve demokratik standartlarını yükseltme noktasında gece-gündüz çalışıyoruz" dedi. 1980 ihtilalinin darbe Anayasasını ortadan kaldırmak için yoğun bir çaba içinde olmalarına rağmen muhalefet partilerinin referandum konusunda yaptıklarını hayretle izlediğini kaydeden Çağlayan, "Buna karşı olmalarını anlamakta zorluk çekiyorum. Fakat bunu tarih kaydediyor. AK Parti hükümetinin giderek güçlenmesinin tezahürüdür bugün muhalefetin yaptıkları" diye konuştu.

YENİ ANAYASA NE GETİRECEK

Anayasa değişikliği paketinin getireceklerinin en başında kadınlara ve çocuklara çok önemli kazanımlar sağlanacağını belirten Bakan Çağlayan, "İşadamları da önemli kazanımlar elde edecek. Vergi borçları nedeniyle yurt dışına çıkamayan işadamlarına seyahat hürriyeti getirilecek" dedi.

26 maddelik değişikliğin 24'üne bir şey söyleyemeyen muhalefetin Anayasa Mahkemesi ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na müdahale edildiğini savunduğunu belirten Çağlayan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim yapmak istediğimiz Anayasa Mahkemesini bireysel hakları için de müracaat edilebilecek bir yapıya getirmek. Ayrıca Anayasa Mahkemesi üyeliklerini 12 yılla sınırlıyoruz. Bizler 4 yıllığına seçiliyoruz. Anayasa Mahkemesi üyeliğini de 12 yıl ile sınırlıyoruz. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulundaki üye sayısını da 22'ye çıkarıyoruz. Yargı standartlarını böylesine yükseltilmesi konusunda yapılan çalışmalarının 'evet' ile taçlandırılması gerekiyor."

BİZİM MİLLETVEKİLİMİZ TERÖRİST ANNESİNİN ELİNİ ÖPMEDİ

Çağlayan, daha sonra şehir merkezindeki esnafları ziyaret etti. Vatan İçin Can Verenler Derneği Başkanı Mümtaz Torunlu'yu da makamında ziyaret eden Bakan Çağlayan, gazilere ve şehit yakınlarına her zaman sahip çıktıklarını, bundan sonra da sahip çıkacaklarını vurguladı. Şehit ailelerinin acısını sonuna kadar hissettiklerini ve şehitlerin bir damla kanının hiçbir şeye değişilemeyeceğini belirten Çağlayan, teröre karşı herkesin birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini söyledi.

Çağlayan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da en büyük partinin AK Parti olduğunu ve BDP'nin de Anayasa değişikliği paketinden rahatsızlık duyduğunu öne sürdü.

Bu sırada Vatan İçin Can verenler Derneği Onursal Başkanı Mehmet Gencer, "Sizin milletvekillerinizden Hakkari'ye gidip PKK'lı teröristlerin annelerinin ellerini öpenler var. Öncelikle bizi idare edenlerin birlik ve beraberlik içinde olması lazım değil mi?" sözleri üzerine Bakan Çağlayan, AK Parti milletvekillerinin Türkiye'nin milletvekili olduğunu ve hiçbirinin terörist annelerinin elini öpmediğini, böyle bir şeyi de ilk kez burada duyduğunu açıkladı.

APO'YU DA ASILSIN MI DİYE OYLAYIN

Sözlerini sürdüren Mehmet Gencer, "Apo'nun dosyasını da getirin. Asılsın mı asılmasın mı? diye oylayın" dedi. Çağlayan ise, "Zamanında asmayanlara bu soruyu sordun mu? Ana muhalefet partisi de BDP ile aynı safta yer alıyor. Buna da dikkat edin" yanıtını verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika 'Yargı Standardı Yükselecek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement