Ydp'den Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır Ziyareti Değerlendirmesi - Son Dakika
Politika

Ydp'den Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır Ziyareti Değerlendirmesi

Ydp\'den Başbakan Erdoğan\'ın Diyarbakır Ziyareti Değerlendirmesi

Yeni Dünya Partisi (YDP) Genel Başkanı Seyyid Emanullah Gündüz, Başbakan Erdoğan tarafından Diyarbakır'da sarf ettiği 'Kürdistan' ifadesi sonrasında başlayan tartışmaların yersiz olduğunu belirterek, "Bu siyasi bir ifade değil, coğrafik bir...

20.11.2013 12:46

Yeni Dünya Partisi (YDP) Genel Başkanı Seyyid Emanullah Gündüz, Başbakan Erdoğan tarafından Diyarbakır'da sarf ettiği 'Kürdistan' ifadesi sonrasında başlayan tartışmaların yersiz olduğunu belirterek, "Bu siyasi bir ifade değil, coğrafik bir ifadedir" dedi.

YDP Genel Başkanı Seyyid Emanullah Gündüz, Konya İl Başkanlığı'nda İl Başkanı Ebuzer Ferdi Bademci ile gündem değerlendirmesi yaptı. Toplantıda Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır ziyareti, anayasa komisyonu uzlaşması, dershaneler ve Selçuk Üniversitesi'nin ismi değerlendirildi.

"BU TABULAR ARTIK YIKILMALIDIR"

Toplantının ardından bir açıklama yapan YDP Genel Başkanı Seyyid Emanullah Gündüz, Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır'da kullandığı 'Kürdistan' ifadesi üzerine başlayan tartışmaların yersiz olduğunu söyledi. Gündüz, "Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'da kullandığı 'Kürdistan' ifadesi tartışma başlattı. Biz bu ifadenin doğru olduğu ve kullanılmasının bölücülük olmayacağını düşünüyoruz. 'Kürdistan' ifadesini biz yıllardan beri kullanmaktayız ancak bu ifademiz siyasi bir ifade değil, tamamıyla coğrafik bir ifadedir. Ayrıca Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi özerk bir siyasi yönetimdir ve buna tüm dünya 'Kürdistan' diyor. Bu tabular artık yıkılmalıdır" diye konuştu.

5 ay önce Anayasa Komisyonu'nun uzlaşma sağlayamayacağını ve dağılacağını iddia ettiklerini belirten Gündüz, gelinen noktada haklılıklarının ortaya çıktığını söyledi. Gündüz, "Biz bunu 5 ay önce söylüyorduk ancak yaşımızın küçük olmasından mıdır nedendir bilinmez söylediklerimiz ciddiye alınmıyor. Zaman ve gerçekler bizim haklılığımızı ispat ediyor" şeklinde konuştu.

"DERSHANELER KAPATILMAMALI"

Kapatılması gündemde olan dershanelerle ilgili de görüşlerini belirten Gündüz, bu kurumların kapatılması taraftarı olmadıklarını söyledi. Gündüz, "Dershaneler çok önemli bir görevi yerine getiriyorlar ve büyük bir ihtiyaçtan meydana çıkmışlardır. Dershaneleri kapatmak çok yersizdir, atanamayan 200 bin öğretmen varken dershane kapatarak 100 bin öğretmen daha buna ilave edilmiş olacaktır. 12 yıl devlet okulu ile kazanamayan öğrenciler bir veya birkaç yıllık dershane eğitimi ile sınavı kazanmaktalar. Okullar dershane formatına çevrilmeli. Dershaneler kapatılmamalı" ifadelerini kullandı.

Selçuk Üniversitesi'nin isminin de değiştirilmesi gerektiğini belirten Gündüz, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Selçuk Üniversitesi ismi anlaşılmaz bir şekilde Selçuk yapılmıştır. Halk arasında kullanımı ve olması gereken ise Selçuklu medeniyeti başkenti olması sebebiyle Selçuklu'dur. Bu yanlıştır, bunun düzeltilmesi için rektörlük nezdinde bir girişimde bulunacağız". - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ydp'den Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır Ziyareti Değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement