Yenimahalle Belediye Başkanı Duyar Ödüle Doymuyor - Son Dakika
Politika

Yenimahalle Belediye Başkanı Duyar Ödüle Doymuyor

Yenimahalle Belediye Başkanı Duyar Ödüle Doymuyor

Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, 2004 Yılından Bu Güne Yurt İçi ve Yurt Dışından Almış Olduğu Ödüllerle Yerel Yönetimlerde İlgi Odağı Haline Geldi. Duyar, Yaptığı Başarılı Çalışmalar ve Örnek Projelerle Bugüne Kadar Birçok Ödül Aldı.

17.05.2008 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, 2004 yılından bu güne yurt içi ve yurt dışından almış olduğu ödüllerle yerel yönetimlerde ilgi odağı haline geldi. Duyar, yaptığı başarılı çalışmalar ve örnek projelerle bugüne kadar birçok ödül aldı.

Cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlar, uluslararası kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ve gazeteciler gibi birçok kurum ve kuruluş tarafından ödüllendirilen Başkan Ahmet Duyar, ortaya koyduğu örnek projelerle de yerel yönetimlerde ilklere imza attı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından spora ve özellikle bisiklet sporuna verdiği destekten dolayı "Üstün Hizmet Ödülü" ile ödüllendirilen Başkan Ahmet Duyar, ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından da 'Enerji Verimliliği Haftası'nda toplumdaki enerji kültürü ve verimlilik bilincini geliştirmek, enerjinin ve enerji kaynaklarımızın etkin kullanılmasını sağlamak amacıyla geliştirdiği 'En-Ver Enerji Verimliliği Projesi' nedeniyle ödüle layık görüldü. Yine aynı proje Başkan Ahmet Duyar'a Enerji Bakanı Hilmi Güler tarafından da 'En-Ver Enerji Duyarlılığı' ödülü getirdi. Bunun yanı sıra Başkan Ahmet Duyar, TBMM Başkanı Köksal Toptan tarafından "Türk Dünyası Üstün Hizmet Ödülü" ile ödüllendirilmişti.

Başkan Ahmet Duyar'ın yapmış olduğu hizmetler ve geliştirdiği örnek projeler yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da ödüllendirildi. Merkezi İsviçre'de bulunan ECU (Europen Cycling Union) ülkemizde yerel yönetimlerde bir ilki gerçekleştirerek sporun her alanında hizmet vermeye çalışan, aynı zamanda bisiklet sporunu sosyal ve kültürel anlamda insana hizmet için sunan, gençleri topluma kazandıran, "Haydi Kızlar Okula" projesine destek vererek, çocukların eğitime katılması için sosyal ve kültürel kampanyalar düzenleyen Başkan Ahmet Duyar'ı "Kültür, Sanat ve Spor" ödülüne layık gördü. Ayrıca, Başkan Ahmet Duyar'a kültür, sanat ve spora verdiği destekten dolayı tüm katılımcıların adına sanatın beşiği Venedik-Chies'd Alpago Belediye Başkan Yardımcısı Franco Ronor tarafından "Sanat ve Spor" ödülü verildi.

Yine, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNİCEF, Türk çocukları için gerçekleştirdiği sağlık, eğitim ve koruma hizmetlerine, insanlığı yasa boğan felaketlerde acil yardım çalışmalarına, "Çocuklara uygun bir dünya" oluşturma faaliyetlerine sağladığı katkılardan dolayı Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar'a teşekkür belgesi sundu.

Yenimahalle Belediyesi ayrıca, UNEP Birleşmiş Milletler Çevre Programı'nın başlattığı bir milyon ağaç kampanyasına 120 bin fidanla Avrupa'da en fazla ağaç diken belediye unvanını alarak, Avrupa da örnek gösterildi.

Başkan Ahmet Duyar, Hollanda- Rotterdam şehrinde faaliyet gösteren Uluslararası El Buruni Eğitim Kurumları'ndan "Örnek Başkan Ödülünü" de aldı.

"ÖDÜLLER ASLINDA BİZİM HEDEFLEDİĞİMİZ ŞEYLER DEĞİL" Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, kendisine verilen bu ödüllerden büyük bir mutluluk ve onur duyduğunu söyledi. Yenimahalle adına güzel şeyler yapmak ve bunları gerçekleştirmek için önemli adımlar attıklarını kaydeden Duyar, "Halkımızın desteği ile bugünlere geldik. Başarılarımızın arkasında halkımızın gücünü her zaman hissediyoruz. Yenimahalleli vatandaşlarımız hizmetin en iyisine layıktır. Tüm çabamız vatandaşlarımızın daha çağdaş, daha modern ve daha huzurlu bir Yenimahalle'de yaşamlarını sürdürebilmelerini sağlamak. Bunun için belediye olarak elimizden gelen tüm çabayı sarf ediyoruz" dedi.

Yenimahalle'nin başkente yakışır, modern ve yaşanılabilir bir ilçe olabilmesi için gece gündüz demeden büyük bir özveriyle çalıştıklarını ifade eden Başkan Duyar, "Yaptığımız çalışmaların olumlu yansımaları bizleri mutlu ediyor. Başarılarımızın ve çalışmalarımızın takdir toplaması ve ödülle tescillenmesi iş ve çalışma azmimizi daha da kamçılıyor. Elde etmiş olduğumuz başarıları, ekibimle ve Yenimahalle halkımın desteğiyle beraber başarıyorum. Yenimahalle'mizde başarılarımız devam edecektir. Bundan böyle de Yenimahallemiz ve vatandaşlarımız için çalışmalarımızı aynı özveriyle sürdüreceğiz" diye konuştu.

"Ödüller aslında bizim hedeflediğimiz şeyler değil" diyen Başkan Duyar, "Bizim hedefimiz hizmet. Yapılan hizmetlerini gören ve bize ödül veren herkese teşekkür ediyorum. Ancak bizim için en güzel ödül Yenimahallelilerin desteği ve onların başkanı olmam. Her şey Yenimahalleli vatandaşlarımın daha rahat etmesi içindir. Ödülleri zaten her konuşmamda ifade ediyorum, onlar adına alıyorum" dedi.

Yenimahalle Belediyesi DSS (Davulcu Seçme Sınavı), KSS (Kasap Seçme Sınavı), İnternet Cafe İşletmenleri Eğitimi, Uluslararası Aşıklar Şöleni, İlk Aşıklar Kütüğü, İstiklal Marşını En Güzel Okuma Yarışması, Çanakkale'yi Unutmadık isimli birçok görsel etkinliklere imza attı. Belediye, yaptığı projeleri sivil toplum ve resmi kurum kuruluşlarıyla ortak gerçekleştiriyor.

(BK-NÇ-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Yenimahalle Belediye Başkanı Duyar Ödüle Doymuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement