"Yurt Dışında Türkiye'yi Kötülemek İçin Çalışmalar Var" - Son Dakika
Politika

"Yurt Dışında Türkiye'yi Kötülemek İçin Çalışmalar Var"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 17 Aralık operasyonunun bir algı operasyonu olarak sürdürülmek istendiğini belirtti.

20.01.2014 21:04  Güncelleme: 22:01

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 17 Aralık operasyonunun bir algı operasyonu olarak sürdürülmek istendiğini belirterek, bazı çevrelerin ihanet derecesinde, kendi ülkelerini kötülemek için yurtdışında propaganda yaptıklarını söyledi.

Brüksel’e hareketinden önce Esenboğa Havaalanı’nda basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, Avrupa’da muhataplarına gerçekleri anlatma fırsatı bulacaklarını belirterek, "İnternette sosyal medyada yapılan kampanyalarla, lobilerin çirkin girişimleriyle, Avrupa ve dünyada olduğundan farklı bir fotoğrafın verilmeye çalışıldığını görüyoruz. Bazı odakların ihanet derecesinde, kendi ülkelerini kötülemek için yurt dışında propaganda yaptıklarını gözlemliyoruz. İnşallah bu ihanet şebekelerinin oyunları bu şekilde bozulacaktır" dedi.

Türkiye AB ilişkilerinin yanı sıra güncel bölgesel gelişmeler hakkında da Brüksel’de görüş alışverişinde bulunacaklarını belirten Erdoğan, "Bu vesileyle, 2014 yılı ülkemiz ile Belçika arasında imzalanan, Türk işçilerin istihdamı anlaşmasının 50’nci yılı olması vesilesiyle önem taşıyor. Ayrıca Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği’nin etkinliğe de iştirak edeceğim" dedi.

Yolsuzluklarla mücadele eden iktidarın, yargıya değil yargı içindeki örgütlere müdahale edildiğini açıkça delilleriyle ortaya koyacaklarını belirten Erdoğan, "Brüksel’le başlayan temaslarımız devam edecektir. Önümüzdeki günlerde Fransa Cumhurbaşkanı ülkemizi ziyaret edecek. Ardından benim bir Almanya ziyaretim var. Yeni oluşan hükümeti hem tebrik, hem de ikili ilişkilerimizi değerlendirme fırsatımız olacak. Sayın Cumhurbaşkanımız İtalya’da temaslarda buluşacak. Bu yoğun trafik yıl boyunca devam edecek. Prangalarını özellikle geride bırakan Türkiye 2014 ve sonrasında daha kararlı ve cesur şekilde reformlarını sürdürecektir. Ziyaretimiz ülkemiz için hayırlara vesile olacaktır. Geniş bir bakanlar kurulu heyetiyle bu ziyareti gerçekleştiriyoruz. Teknokrat, bürokrat arkadaşlarımızla orada geniş bir çalışma atmosferi oluşacaktır" diye konuştu.

Adana’da aranan TIR’larla ilgili konuşan Erdoğan, "Bir defa bu ifadeyi kullanan kişi bu ülkenin bir muhalefeti olamaz. Dünyada milli istihbarat teşkilatları ne gibi görevler yapar bunlar bellidir. Ana muhalefetin genel müdürü MİT’in görev alanlarını bilmeyecek kadar bulunduğu makamdan uzaktır. Tavsiye diyorum 26’nci maddeyi açsın okusun. Bir defa savcı benim iznim olmadan kalkıp böyle bir müdahalenin içine giremez. Ve MİT’in ne getirip ne götürdüğüne bakamaz. Bu paralel yapılanmanın işte diğer bir versiyonudur. Daha kısa bir zaman önce atılan adımın bir başka devamıdır. Ne yazık ki burada jandarmamız da kullanılmıştır. Tabii burada gerek bu savcıyla ilgili, gerekse jandarmayla ilgili, komuta kademesini kast ediyorum, hepsiyle hukuki süreç başlatılmıştır. Gereği de bunlarla ilgili yapılacaktır. Kendi istihbarat teşkilatını dünyaya bu şekilde lanse eden bir insanın vatanseverliğinden ben şüphe ediyorum. Başka bir şey de söylemeye gerek yok" dedi.

"Yurt Dışında Türkiye\'yi Kötülemek İçin Çalışmalar Var"
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika 'Yurt Dışında Türkiye'yi Kötülemek İçin Çalışmalar Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement