Zelenskiy'den Ukraynalı askerin kafasının kesildiği iddialarına tepki: "Rusya, bunu yeni bir norm haline getirmeye çalışıyor" - Son Dakika
Politika

Zelenskiy'den Ukraynalı askerin kafasının kesildiği iddialarına tepki: "Rusya, bunu yeni bir norm haline getirmeye çalışıyor"

- Zelenskiy'den Ukraynalı askerin kafasının kesildiği iddialarına tepki: "Rusya, bunu yeni bir norm haline getirmeye çalışıyor" Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus askerlerinin, Ukraynalı bir askerin kafasını kestiği anlara ait olduğu iddia edilen görüntüye tepki göstererek, "Rusya,...

12.04.2023 19:05  Güncelleme: 19:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Zelenskiy'den Ukraynalı askerin kafasının kesildiği iddialarına tepki: " Rusya, bunu yeni bir norm haline getirmeye çalışıyor"

MOSKOVA - Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus askerlerinin, Ukraynalı bir askerin kafasını kestiği anlara ait olduğu iddia edilen görüntüye tepki göstererek, "Rusya, bunu yeni bir norm haline getirmeye çalışıyor" dedi.

Rusya-Ukrayna Savaşı'nda korkunç görüntüler ortaya çıkmaya devam ediyor. Rus askerlerinin, yakaladıkları bir Ukraynalı askerin kafasını kestiği anlara ait olduğu iddia edilen bir görüntü sosyal medyada paylaşıldı. Büyük tepki çeken görüntünün nerede kaydedildiği bilinmezken, Ukraynalı asker olduğu belirtilen kişinin diğer askere yalvardığı görüldü. Savaşın gündemini değiştiren görüntünün ardından hem Rusya hem de Ukrayna tarafından açıklama geldi. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu, Rusya'nın videosu. Rusya'nın tam olarak yeni bir norm haline getirmeye çalıştığı bir video. Herkes, her lider buna tepki göstermeli. Unutturulmamalı. Hiçbir şeyi unutturmayacağız. Terörün yenilmesi şart" ifadelerini kullandı.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak da görüntüye tepki göstererek, "Rusya, kana susamışlığını bir kez daha dünyaya gösterdi" dedi. Ukrayna Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, görüntü korkunç olarak nitelendirilirken, Ukrayna Güvenlik Servisi'nden yapılan yazılı açıklamada ise iddialarla ilgili soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

Kremlin'den ilk açıklama

Ukrayna tarafından görüntüye sert tepki gösterilirken, Kremlin ise olaya temkinli yaklaşılması çağrısında bulundu. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov görüntünün doğru olup olmadığının sorgulanması gerektiğini belirterek, "Elbette bunlar korkunç görüntüler ve doğruluğunun sorgulanması gerekir. Daha sonra olayın sorgulanması için gerekçe olabilir. Eğer gerçekse, nerede ve kim tarafından gerçekleştirildiği sorgulanır. İçinde bulunduğumuz dünyada bu gibi çekimlerin gerçekliğinin incelenmesi gerekir" sözlerine yer verdi.

Zelenskiy\'den Ukraynalı askerin kafasının kesildiği iddialarına tepki: "Rusya, bunu yeni bir norm haline getirmeye çalışıyor"
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Zelenskiy'den Ukraynalı askerin kafasının kesildiği iddialarına tepki: 'Rusya, bunu yeni bir norm haline getirmeye çalışıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu
    22:52 Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları Belediye Meclis üyeleri Abdullah Burak Livan ve Eda Büyükdemirci olarak atanmıştır.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı
    22:47 Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, göreve başlamasının ardından şehir içi ulaşım problemini çözmek için S.S. Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi ile toplantı gerçekleştirdi. Ulaşım master planı, mesafeye göre ücret, sarı otobüs ve otoparklar gibi konuları bilimsel ve akılcı çözümlerle hayata geçireceklerini belirtti.

  • Gençlik ve Spor Bakanı Fenerbahçe-Olympiakos maçını tribünden izledi
    22:25 Gençlik ve Spor Bakanı Fenerbahçe-Olympiakos maçını tribünden izledi

    Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi Çeyrek Final ikinci maçında Olympiakos karşılaşmasını tribünden takip etti. Bakan Bak, protokol tribünde yerini alarak müsabakayı izledi.


Advertisement