Ankara'da Lösemi Hastası Oğlu İçin Ücretsiz Çiğköfte Dağıtan Baba - Son Dakika
Sağlık

Ankara'da Lösemi Hastası Oğlu İçin Ücretsiz Çiğköfte Dağıtan Baba

Ankara'da çiğköfte dükkanı işleten İzzet Kağıt, lösemi hastalığını atlatan oğlu Yiğit Kağıt için adağını yerine getirerek, ücretsiz çiğköfte dağıttı. Baba Kağıt, oğlunun hastalığı büyük ölçüde atlatması üzerine 9 ay önceki adağını yerine getirdi ve toplam 500 kilogram çiğköfte dağıtarak lösemi hastalığına farkındalık oluşturmayı amaçladı.

05.09.2023 17:26

İyileşen lösemili oğlu için çiğköfte adağını gerçekleştirdi

ANKARA - Ankara'da çiğköfte dükkanı işleten İzzet Kağıt, lösemi hastalığını atlatan oğlu Yiğit Kağıt için daha önceden adadığı ücretsiz çiğköfte dağıtma adağını gerçekleştirdi.

10 yaşındaki Yiğit Kağıt'a dokuz ay önce lösemi hastalığı teşhisi kondu. Baba İzzet Kağıt ise oğlunun iyileşmesi için mesleğini yaptığı çiğköfteleri, bir gün boyunca vatandaşlara dağıtma kararı aldı. Yiğit Kağıt, hastalığının yüzde 80'ini yenerek hastane sürecini atlattı ve evde tedavi görme aşamasına geçti. Baba Kağıt, oğlunun büyük ölçüde iyileşmesinin ardından 9 ay önceki adak sözünü tutma kararı aldı. Kağıt, toplamda 500 kilogram çiğköfte dağıtarak lösemi hastalığına da farkındalık oluşturmayı amaçladı.

İzzet Kağıt, çocuğuna dokuz ay önce Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nde tedaviye başlandığını söyledi. Bu süreçte oğlunun tedaviye olumlu cevap verdiğini belirten Kağıt, hastane bölümünü atlattıklarını söyleyerek, "Bundan sonra evde iki yıl 10 gün daha tedavisi devam edecek. Adak adamıştım. Eğer çocuğumla ilgili olumlu haberler aldığımda bütün Ankara'daki çiğköfte sevenlere çiğköfte dağıtacağım diye. İnşallah bu farkındalık diğer lösemi hastalarına da faydası ve umudu olur. Lösemili hastalara da Allahtan şifa diliyorum" dedi.

Yiğit Kağıt, eğitim öğretim hayatına 3'üncü sınıftan devam edecek.

Ankara\'da Lösemi Hastası Oğlu İçin Ücretsiz Çiğköfte Dağıtan Baba
Kaynak: İHA

Son Dakika Sağlık Ankara'da Lösemi Hastası Oğlu İçin Ücretsiz Çiğköfte Dağıtan Baba - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement