Dahiliye Uzmanları, Makedonya'da Buluştu - Son Dakika
Sağlık

Dahiliye Uzmanları, Makedonya'da Buluştu

Dahiliye Uzmanları, Makedonya\'da Buluştu

Türkiye İç Hastalıkları Uzmanlık Derneği'nin (TİHUD)  "Uluslararası İç Hastalıkları Eğitim Toplantıları", Makedonya'nın başkenti Üsküp'te yapıldı.

07.12.2013 13:54

Türkiye İç Hastalıkları Uzmanlık Derneği'nin (TİHUD)  "Uluslararası İç Hastalıkları Eğitim Toplantıları", Makedonya'nın başkenti Üsküp'te yapıldı.

Makedonya Sağlık Bakanlığı ile Türkiye Sağlık Bakanlığının destekleriyle düzenlenen toplantı, Türkiye ve Makedonya'dan çok sayıda dahiliye uzmanını bir araya getirdi.

TİHUD Başkanı Serhat Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TİHUD'un kuruluş amaçları arasında eğitimin yanı sıra insan hayatını destekleyecek faaliyetler olduğunu söyledi.

Ünal, "Eğitim aktivitelerini, Türkiye'nin değişik yerlerinde yapıyoruz. Birkaç yıl önce, bazı üyelerimizden daha önceden kültür beraberliğimiz olan ülkelerle ki Balkan ülkeleri bunun başında geliyor, işbirliği yapabiliriz konusu gündeme geldi. Yönetim kurulumuz bunu değerlendirdi ve bizim için uygun olacağını düşündük. Çünkü Türkiye'de, bu topraklardan göçmüş ve yaşayan çok kişi var. Eğitim programlarımızı buraya taşıyarak hem bu bölgeleri tanımak hem de bu bölgedeki meslektaşlarımızla işbirliği yapmak gibi bir amaçla yola çıktık" diye konuştu.

Uluslararası İç Hastalıkları Eğitim Toplantıları'nın ilkini geçen yıl Kosova'da düzenlediklerini hatırlatan Ünal, Üsküp'teki toplantıda şeker hastalığı, yüksek tansiyon, romatizma ve ilaçların doğru kullanımı gibi konuları ele aldıklarını kaydetti. - Üsküp

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Dahiliye Uzmanları, Makedonya'da Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement