'Dirençli' Bakterilere Karşı İlaç Yolda - Son Dakika
Sağlık

'Dirençli' Bakterilere Karşı İlaç Yolda

\'Dirençli\' Bakterilere Karşı İlaç Yolda

Sağlık Bakanlığı, "Dirençli" Bakterileri Yok Eden İlacın Temininin Kısa Sürede Sağlanacağını Bildirdi.

20.08.2010 19:11  Güncelleme: 20:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanlığı, "dirençli" bakterileri yok eden ilacın teminin kısa sürede sağlanacağını bildirerek, ilacın bir ay içerisinde Türkiye piyasasında olacağını kaydetti.

Sağlık Bakanlığı'ndan "Dirençli bakteriler yok eden ilaç karaborsada" başlığı ile yer alan haberlere ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı. Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı'na ulaşan şikayetler üzerine söz konusu ilacın ruhsat sahibi "Koçak Farma İlaç ve Kimya Sanayi A.Ş." ile temasa geçildiği belirtilen açıklamada, "İlgili firma, 18 Ağustos 2010 tarihinde "COLİMYCİN IM/IV Enjeksiyon maddesinin temininde yaşanan zorluklar nedeniyle piyasada bulunmadığı bilgisini vermiştir" denildi. Açıklamada, bunun üzerine Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türk Eczacılar Birliği ile temasa geçildiği ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"Yapılan görüşmeler sonucunda 4348 sayılı kanunun Ek:4 maddesi gereğince azil durumda ilaca erişmesi gereken hastaların mağduriyetinin giderilmesi amacı ile İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğümüzce şahsi tedavi için hasta bazında Colimycin flakon ithalatına izin verilmektedir. Bedeli Sosyal Güvenlik Kurumunca karşılanarak, Türk ECZACILAR Birliği vasıtasıyla kısa sürede temini sağlanacaktır.

Ayrıca ruhsat sahibi firma olan Koçak Farma İlaç ve Kimya Sanayi A.Ş. söz konusu ürünün bir ay içerisinde Türkiye piyasasında olacağını taahhüt etmiştir." (ANKA)

(HM/ÖZK)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Sağlık 'Dirençli' Bakterilere Karşı İlaç Yolda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement