Kene 250 Cana Kıydı - Son Dakika
Sağlık

Kene 250 Cana Kıydı

Kene 250 Cana Kıydı

Prof Dr. Ergönül, KKKA Hastalığına 5 Bin Kişinin Yakalandığını, 250 Kişinin de Öldüğünü Bildirdi.

07.06.2010 19:28

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Bilimsel Değerlendirme Kurulu Üyesi Prof Dr. Önder Ergönül, KKKA hastalığına bugüne kadar 5 bin kişinin yakalandığını, yaklaşık 250 kişinin de yaşamını yitirdiğini bildirdi.

TTB'nin KKKA hastalığına ilişkin raporunu, düzenlenen basın toplantısında okuyan Prof Dr. Önder Ergönül, KKKA'nın, mücadelesi zor, ancak ölümün kader olmadığını söyledi.

Türkiye'de bu yıl da hastalığın yaygın olarak görüldüğünü ve ölümler yaşandığını belirten Ergönül, salgın kontrolünde yerel kapasitenin artırılmasının önem taşıdığına işaret etti.

KKKA'nın son 9 yıldır Türkiye'nin gündeminde olan ve yaz aylarının liste başı halk sağlığı sorunu olduğunu ifade eden Ergönül, bugüne kadar 5 bin kişinin bu hastalığa yakalandığını, yaklaşık 250 kişinin de yaşamını yitirdiğini bildirdi.

-''SAĞLIK ÇALIŞANLARININ HAKLARI TAZMİN EDİLMELİ''-

Prof. Dr. Önder Ergönül, Türkiye'de KKKA'ya yakalanan, hatta yaşamını yitiren sağlık çalışanları olduğunu ifade ederek, KKKA tedavi uygulamaları sırasında eline iğne batan veya gözüne kan sıçrayan sağlık çalışanlarının mesleksel haklarının tazmin edilmesi gerektiğini kaydetti. Ergönül, ''Sahada gece gündüz salgın araştırması yapan sağlık çalışanlarının bu çalışmaları karşılıksız bırakılmamalı, performansları değerlendirilmelidir'' dedi.

-''İLAÇLAMA EN UYGUN YÖNTEM''-

Keneleri tamamen ortadan kaldırmanın olanaksız olduğunu belirten Prof. Dr. Ergönül, bunlara konaklık ederek sayısının artışına katkıda bulunan çiftlik hayvanlarının uygun akarisid cinsi ilaçlarla düzenli olarak ilaçlanmasının şimdilik kene sayısının azaltılmasına yönelik en uygun yöntem olduğunu söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Kene 250 Cana Kıydı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement