Kovid-19 vaka yoğunluğu hızla artan Karabük'te "aşı ve tedbir" çağrısı - Son Dakika
Sağlık

Kovid-19 vaka yoğunluğu hızla artan Karabük'te "aşı ve tedbir" çağrısı

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka yoğunluğu önceki haftaya göre en çok artan ilk 10 il arasında bulunan Karabük'te, vatandaşlara aşı olmaları ve tedbirlere uyulması çağrısında bulunuldu.

17.01.2022 16:35  Güncelleme: 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka yoğunluğu önceki haftaya göre en çok artan ilk 10 il arasında bulunan Karabük'te, vatandaşlara aşı olmaları ve tedbirlere uyulması çağrısında bulunuldu.

İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, AA muhabirine, kentte aralıkta ciddi oranda düşen vaka sayılarının yılbaşından itibaren artış trendine girdiğini bildirdi.

Sağlık Bakanlığınca açıklanan 1-7 Ocak verilerine göre, her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayısının Karabük'te 295'e yükseldiğini aktaran Sarı, "Bu, ciddi bir yükseliş. Bunun başlıca sebebinin, Omicron varyantının yayılım göstermesi olduğunu düşünüyoruz. Omicron varyantının en önemli özelliği, hızlı yayılım. Vatandaşlarımızdan özellikle temizlik, maske ve mesafe kurallarına ciddi şekilde uyum göstermelerini rica ediyoruz." dedi.

Sarı, aşılama konusunda gerekli desteğin verilmesi gerektiğini vurgulayarak, özellikle hatırlatma dozu vakti gelen vatandaşların mutlaka aşılarını yaptırmalarını istedi.

Süreci endişeye kapılmadan ve rehavete sürüklenmeden yürütmek zorunda olduklarını belirten Sarı, şunları kaydetti:

"Şu anda hastaneye yatış oranlarımızda, vaka sayısındaki artışa göre ciddi artış söz konusu değil ancak vaka sayılarındaki artışlar bu şekilde devam edecek olursa, bu durum sağlık tesislerimizi de olumsuz etkileyebilir. Bunun önüne geçmenin en kolay yolu, tedbirlere uymak ve aşı konusunda çalışmalara destek olmak."

Kovid-19 vaka yoğunluğu hızla artan Karabük\'te "aşı ve tedbir" çağrısı
Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Kovid-19 vaka yoğunluğu hızla artan Karabük'te 'aşı ve tedbir' çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Serbest Dalış Milli Takım sporcusu Serkan Toprak'ın kardeşi Burak Toprak da kalp krizinden hayatını kaybetti
    14:27 Serbest Dalış Milli Takım sporcusu Serkan Toprak'ın kardeşi Burak Toprak da kalp krizinden hayatını kaybetti

    Muğla'nın Menteşe ilçesinde babasına ait evde nefes egzersizi yaptığı sırada kalp krizi geçirip hayatını kaybeden Serbest Dalış Milli Takım sporcusu Serkan Toprak'ın kardeşi Burak Toprak, Afyonkarahisar'da kalp krizinden yaşamını yitirdi.

  • Tekirdağ Süleymanpaşa ilçesinde Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş kalp krizi sonucu hayatını kaybetti
    13:56 Tekirdağ Süleymanpaşa ilçesinde Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş kalp krizi sonucu hayatını kaybetti

    Tekirdağ Süleymanpaşa ilçesinde görev yapan 51 yaşındaki Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Doğan, kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Doğan için cenaze töreni düzenlendi ve cenazesi memleketine gönderildi.

  • Isparta'da Namazda Kalp Krizi Geçiren Adam Hayatını Kaybetti
    13:04 Isparta'da Namazda Kalp Krizi Geçiren Adam Hayatını Kaybetti

    Isparta'nın Yalvaç ilçesinde bulunan Devlethan Camii'nde akşam namazı sırasında kalp krizi geçiren Barış Aşık, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olay anı güvenlik kamerasına yansıdı.

  • Atatürk Üniversitesi, Yoğun Bakım Hastaları İçin El Şeklinde Cihaz Geliştirdi
    12:58 Atatürk Üniversitesi, Yoğun Bakım Hastaları İçin El Şeklinde Cihaz Geliştirdi

    Atatürk Üniversitesi akademisyenleri, Kovid-19 döneminden ilham alarak hastanelerin yoğun bakım ünitelerinde tedavi gören bilinci kapalı hastalara destek olmak amacıyla el şeklinde bir cihaz geliştirdi. Bu cihaz, hastaların tedavi sürecinde bir yakınının elini tutuyormuş hissi veriyor. Ayrıca, cihaza hasta yakınlarının veya istenilen seslerin eklenmesiyle hastalara olumlu etki sağlanması hedefleniyor. Cihaz, yoğun bakım hastalarının eline yerleştirilerek zaman zaman sıkma refleksleri gerçekleştiriyor. Bu çalışma, hastalar üzerindeki etkisini incelemek amacıyla bilimsel çalışmalara da başlanmıştır.

  • İki ülkede Magnum dondurmaları toplatılıyor
    12:48 İki ülkede Magnum dondurmaları toplatılıyor

    Unilever, İngiltere ve İrlanda'da plastik ve metal içerebileceği riskiyle Magnum'un bademli dondurmalarından 5 seriyi toplatma kararı aldı.

  • 12:37 "Tedavi olmak istiyorum" deyip üst geçide çıktı

    Antalya'da psikolojik sorunları olduğunu belirten 19 yaşındaki genç, yaya üst geçinde intihara teşebbüs etti. Tedavi edilmek istediğini söyleyen genç, itfaiye eri tarafından ikna edildi.

  • Samsun'da düzenlenecek sağlık zirvesine 30 ülkeden 200'ün üzerinde katılımcı bekleniyor
    12:25 Samsun'da düzenlenecek sağlık zirvesine 30 ülkeden 200'ün üzerinde katılımcı bekleniyor

    Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Samsun Şubesi tarafından düzenlenecek olan 2. İkiztepe Sağlık Zirvesi'nde, Türkiye'deki sağlık sektörü temsilcileri ve 30 ülkeden 200'ün üzerinde katılımcı bir araya gelecek. Samsun, sağlık turizmi konusunda önemli bir hizmet ihracatı gerçekleştirmekte olup, zirvenin düzenlendiği ilk yılda 3 milyon dolarlık sağlık turizmi geliri elde edilmiştir. Samsun'un sağlık hizmeti konusunda zirve şehirlerden biri olduğu belirtilerek, hedefin yıllık 30 milyon dolarlık sağlık turizmi geliri elde etmek olduğu ifade edilmiştir.

  • Trabzon'da Sağlık Turizmi Gelişiyor
    12:24 Trabzon'da Sağlık Turizmi Gelişiyor

    Trabzon'da sağlık turizmi giderek büyüyor. Bu yılın ocak-mart döneminde Gürcistan, Azerbaycan, Rusya ve Suudi Arabistan'dan gelen turistlere 29 farklı hizmet sunuldu. Trabzon'daki hastaneler ve klinikler, kadın doğum, genel cerrahi, nöroloji ve çocuk branşları başta olmak üzere birçok alanda hizmet veriyor. İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, sağlık turizminin ülke ekonomisi için önemli olduğunu belirtti ve Trabzon'un bu alanda katkı sağlamaya devam ettiğini söyledi. Gürcistan, Trabzon için önemli bir pazar olup, Azerbaycan da ikinci sırada yer alıyor. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile yapılan planlamalarla Tiflis ve Bakü gibi şehirlerden direkt uçuşlar düzenlenerek sağlık turizmi potansiyeli artırılmaya çalışılıyor. Almanya ve Arap ülkeleri ise orta vadede hedef pazar olarak belirlendi. KTÜ Farabi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Abdulkadir Gündüz, hastanenin son 1 yılda 4 binden fazla sağlık turizmi hastasına hizmet verdiğini ve bu sayıyı önümüzdeki yıl yüzde 50 artırmayı hedeflediklerini belirtti. Hastalar da Trabzon'daki hizmetten memnun olduklarını dile getirdi.

  • Öğretmen, heimlich manevrasıyla nefes borusuna şeker kaçan öğrenciyi kurtardı
    11:49 Öğretmen, heimlich manevrasıyla nefes borusuna şeker kaçan öğrenciyi kurtardı

    Isparta'da Hafız Demiralay İlkokulu'nda öğretmen Özlem Kara, aldığı acil müdahale eğitimi sonrasında okulunda nefes borusuna şeker kaçan öğrenciyi Heimlich manevrasıyla kurtardı. O anlar güvenlik kameralarına yansıdı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmenin başarısını paylaşarak, 'İlk yardım hayat kurtarır' dedi. Öğretmen Kara, eğitim sayesinde öğrencisine panik yapmadan müdahale edebildiğini ve hayatını kurtarabildiğini söyledi.

  • Omurilik Felci Tedavisine Destek İçin Koşu Etkinliği
    10:58 Omurilik Felci Tedavisine Destek İçin Koşu Etkinliği

    Omurilik felcinin tedavisine fon sağlamak amacıyla düzenlenen Wings for Life World Run etkinliği, 5 Mayıs Pazar günü İstanbul'da gerçekleşecek. Etkinlik öncesi 30 Nisan'da adidas Runners İstanbul ekibiyle Suadiye'de hazırlık koşusu yapılacak. Geçtiğimiz yıl 165 ülkede gerçekleşen etkinlikte 4.7 milyon euro bağış toplanmıştı.

  • Kulu'da hareketsiz bulunan 8 günlük bebek hayatını kaybetti
    10:53 Kulu'da hareketsiz bulunan 8 günlük bebek hayatını kaybetti

    Konya'nın Kulu ilçesinde annesi tarafından hareketsiz halde bulunan 8 günlük bebek, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından tahkikat başlatıldı.


Advertisement