Mehmet Akif Ersoy Kalp Hastanesi'ne Sağlık Turizmi Desteği - Son Dakika
Sağlık

Mehmet Akif Ersoy Kalp Hastanesi'ne Sağlık Turizmi Desteği

Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Kalkınma Ajansı'na sunduğu proje ile desteğe layık görüldü.

24.10.2015 13:41

Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Kalkınma Ajansı'na sunduğu proje ile desteğe layık görüldü.

Yapılan açıklamaya göre, Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan "Kamu Hastaneleri için Sağlık Turizmi Çalışmaları" sonuçlarını vermeye başladı. İstanbul Çekmece Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği bünyesinde faaliyet gösteren Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Kalkınma Ajansı'na sunduğu proje ile desteğe layık görüldü.

Hastane, "Kamu Sağlık Hizmetlerinde Uluslararası Akreditasyon Sisteminin Kurulması" başlıklı projesiyle 600 bin lira destek almaya hak kazandı.

Çekmece Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. İhsan Bakır, konuya ilişkin değerlendirmesinde, dünya çapında 100 milyar dolara ulaşan sağlık turizminden pay almak için çalışma başlattıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Uluslararası Akreditasyon Belgesi'ne sahip olmak için hazırladığımız projeyle İstanbul Kalkınma Ajansı'ndan 600 bin lira destek almaya hak kazandık. Bu kaynağı hastanemizi dünya standartlarında sağlık hizmeti veren bir kurum haline getirmek için harcayacağız. Kamu hastaneleri olarak global pazara dahil olmak ve sağlık turizmi pazarından hak ettiğimiz payı almak istiyoruz. Şu anda 200 olan hasta sayısını yeni yatırımlarımızla birlikte binli rakamlara ulaşmasını hedefliyoruz. Hastanemizin uluslararası standartlara uygun olacak şekilde entegrasyonunu sağlayarak sağlık turizmi hastalarının tercih önceliği olan uluslararası akreditasyon belgesine sahip olmayı hedefliyoruz. Sağlık turizmi kapsamında gelen hastalara, kaliteli, uygun fiyatlarda, kısa sürede ve sağlığın yanı sıra uluslararası standartlarda otelcilik hizmeti vermek  istiyoruz. Sağlık Bakanlığı bünyesinde bu belgeye sahip olan ilk kamu kurumu olarak diğer  kurumlara da örnek teşkil etmek istiyoruz. Hastanemizin hizmet sunum kalitesini arttırarak sağlık turizmi faaliyetlerinde kamu hastanelerinin de gelişiminin önünü açmayı, hasta gelmeyen ülkelerden hasta kabulü sağlayarak kültürel, ekonomik ve sosyal zenginlik açısından da yarar sağlamayı hedefliyoruz."

Türkiye'nin sağlık turizminden aldığı payın her geçen yıl arttığını, ancak sahip olduğu potansiyelin yüzde 10'una dahi ulaşamadığının altını çizen Bakır, "Türkiye'ye tatile gelen turist haftada ortalama 700 dolar harcarken sağlık turizmine gelen kişi ortalama 10 bin dolar harcıyor. Pazarda en büyük payı ABD ve Almanya gibi ülkeler alıyor. Oysa Türkiye kalite ve ucuzluk bakımından bu pazarın lideri olabilir. Özel sektörün yanı sıra kamu hastaneleri olarak da bu pazarda yer almak ve dünya çapında sağlık hizmeti vermek istiyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Mehmet Akif Ersoy Kalp Hastanesi'ne Sağlık Turizmi Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement