Tem Otoyolunda Bakım Onarım Çalışmaları - Son Dakika
Sağlık

Tem Otoyolunda Bakım Onarım Çalışmaları

Tem Otoyolunda Bakım Onarım Çalışmaları

Anadolu Sağlık Turizmcileri Derneği Başkanı Alkan: "Alman diş hekimi Türk meslektaşına güveniyor ve muayenehanesini açıyor. İlk muayeneyi Almanya'da yapıyor ve sonra hastayı Türkiye'ye davet ediyoruz"

26.06.2013 17:32

Anadolu Sağlık Turizmcileri Derneği Başkanı Şenol Alkan, sağlık turizmi çalışmaları kapsamında " Almanya'da muayene, Türkiye'de tedavi" konseptini geliştirdiklerini söyledi.

Alkan, Sağlık Muhabirleri Derneği üyesi gazetecilerle yaptığı toplantıda, Sağlık ve Ekonomi bakanlıklarının işbirliği ile sağlık turizminde çeşitli teşvikler ve izinler verildiğini, böylece bazı hekimlerin Avrupa'da yayın yapan Türk televizyon kanallarına reklam vererek tanıtım yaptığını anlattı.

Türk diş hekimlerinin son derece kaliteli hizmet sunduğunu ve Avrupa ülkelerindeki meslektaşlara oranla daha ucuz tarife uyguladığını dile getiren Alkan, Almanya'da 2 bin avroya uygulanan diş implantının Türk hekimlerce 500 avroya yapıldığını ifade etti.

Özellikle Almanya'da çalışan diş hekimleriyle işbirliğine gittiklerini ve "Almanya'da muayene, Türkiye'de tedavi" konseptini uyguladıklarını ifade eden Şenol Alkan, "Öncelikle güven duygusunu oluşturuyoruz. Reklamı izleyen gurbetçiler ya da  Almanlar Türkiye'yi arıyor ve bilgi alıyorlar. Alman diş hekimi de yaptığımız işe güveniyor ve bize muayenehanesini açıyor. İlk muayeneyi Almanya'da yapıyor ve sonra hastayı Türkiye'ye davet ediyor, tedaviyi genelde ülkemizde tamamlıyoruz" dedi.

Muayene sahibi yabancı diş hekimi ile yapılan anlaşma, tedavi süresinin uzunluğu gibi etkenler doğrultusunda bazı hastaları da yurt dışında tedavi ettiklerini söyleyen Alkan, tedavilerden memnun kalanların yakın çevresine de tavsiyede bulunduğunu ve tedavi olan hasta sayısını günden güne artırdıklarını anlattı.

Şenol Alkan, sağlık turizminde çalışmak isteyen diğer hekimlere de "Almanya'da muayene, Türkiye'de tedavi" yöntemini önerdiğini söyledi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Tem Otoyolunda Bakım Onarım Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement