Tuvalete Sakın Telefonla Girmeyin! - Son Dakika
Sağlık

Tuvalete Sakın Telefonla Girmeyin!

Tuvalete Sakın Telefonla Girmeyin!

Tuvalette geçen zamanı telefonla değerlendirmek isteyenlere kötü bir haberimiz var, tuvalette telefon kullanmak ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarıyor.

15.04.2019 16:41

Tuvalette bulunan mikropların telefonlara nüfuz etmesi, çok sık temas ettiğiniz telefonlardan mikrop kapmanıza neden olabilir.

PARATONER GİBİ ÇEKİYOR

Uzmanlar, tuvalette telefon kullanıldığı zaman, telefonun mikropları bir paratoner gibi üzerine çektiğini ifade ediyor. Telefonunuza bulaşan mikroplar, telefon görüşmesi yaptığınız andakulak ve ağız bölgenize geçecektir. Kendi telefonunuzda yaşayacağınız bu risk, başkalarının telefonlarını kullandığınızda da karşı karşıya kalabileceğiniz bir durumdur.

Tuvalete Sakın Telefonla Girmeyin!

TUVALETTE UZUN SÜRE OTURMAYIN

Tuvalette telefon kullanmak, tuvalette oturma süresini uzatmaktadır. Tuvalette uzun süre oturduğunuzda hemoroid (basur) gibi hastalıklara yakalanma riskiniz artar. Bu yüzden tuvalette normalden fazla oturmamanız için tuvalette telefon kullanmamalısınız.

MİKROPLARIN YAYILMASI KOLAYLAŞIYOR

Mikroplu bir ortam olan tuvalette, genellikle kauçuk malzemeden yapılmış olan telefon yüzeylerinde mikroplar rahatlıkla tutunabilirler. Bunun sonucu olarak da sindirim sorunlarına yol açan salmonelle bakterisi, dizanteriye yol açan e.coli bakterisi ve ishale neden olan kampilobakter bakterisi gibi zararlıların etkisine maruz kalırsınız. Bunların dışında mide ve bağırsak iltihabına yol açan gastro ve staf virüslerine karşı savunmasız hale gelirsiniz.

Son Dakika Sağlık Tuvalete Sakın Telefonla Girmeyin! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement