DİL VE KONUŞMA TERAPİSİ POLİKLİNİĞİ'NDE AYDA 400 KİŞİ TEDAVİ OLUYOR - Son Dakika
Sağlık

DİL VE KONUŞMA TERAPİSİ POLİKLİNİĞİ'NDE AYDA 400 KİŞİ TEDAVİ OLUYOR

VAN Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde 4 yıl önce kurulan Dil ve Konuşma Terapisi Polikliniği'ne ayda 400 kişinin başvurduğu ve tedavilerinin yapıldığı belirtildi.

21.03.2023 17:33  Güncelleme: 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

VAN Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde 4 yıl önce kurulan Dil ve Konuşma Terapisi Polikliniği'ne ayda 400 kişinin başvurduğu ve tedavilerinin yapıldığı belirtildi. Başhekim Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, özellikle konuşma problemleri yaşayan cocuklarların psikolojisinin bozulduğunu belirterek "Çocukların içine kapanık bir kişiliği olduğunu biliyoruz. Bu şekilde olan çocukların gelip tedavi olmalarını öneriyoruz. Çocukların yanı sıra burası yetişkinlere de hizmet veriyor."dedi.

Van ve çevre illerden gelen hastalara hizmet veren Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, hastalara daha iyi bir hizmet sunmak amacıyla bünyesinde bir çok özellikli bölümü bulunduruyor. Türkiye'de genellikle özel merkezlerde bulunan Dil ve Konuşma Terapisi Polikliniği, yaklaşık 4 yıldır hizmet veriyor. Ayda ortalama 400 kişinin başvurduğu poliklinikte çocuk ve yetişkinlerde görülen halk dilinde 'kekemelik' ve 'peltek' gibi konuşma güçlüğü yaşayanlar tedavi ediliyor.

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanhesi Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, hastaları ileri bir merkeze sevk gerekliliğini ortadan kaldırma gayesiyle çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

KEKEMELİK VE PELTEK KONUŞMA BOZUKLUĞU OLANLARA EĞİTİM VERİLİYOR

Doç. Dr. Sarıkaya, konuşma bozukluğu olan, halk dilinde 'kekeme' ve 'peltek' konuşma veya işitme kaybı sonrası konuşma güçlüğü rahatsızlığı olan hastalara gerekli eğitimlerin verildiğini ifade ederek 'Hastalarımız öncelikle kulak burun boğaz (KBB) bölümünden ilk muayenelerini olmaktadırlar. Daha sonra uzman hekimlerimizin yönlendirme ve önerileri doğrultusunda polikliniğimizde bu hizmeti alıyorlar. Ayda ortalama 400 kişi başvuruyor. Bu sayı da polikliniğin ne kadar gerekli olduğunu bize göstermektedir. Bu açıdan hastanemizde böyle bir hizmet sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Özellikle çocuklar bu rahatsızlıktan dolayı etkileniyor. Çocukların psikolojisinin bozulduğu ve içine kapanık bir kişiliği olduğunu biliyoruz. Bu şekilde ihtiyacı olan çocukların gelip tedavi olmalarını öneriyoruz. Çocukların yanı sıra bu hizmet, yetişkinlere de veriliyor."dedi.

HASTALARI HAFTADA BİR GÜN SEANSA ÇAĞIRIYORUZ'

Dil ve Konuşma Terapisti Muhammed Ertaş ise 'Hastalarımızı genellikle haftada bir kez seansa çağırıyoruz. Bu süreç ise bazen bir ay, bazen de bir sene sürebilir. Buradaki gayemiz hastalarımızın hayat standartlarını ve mutluluğunu artırmaya yöneliktir. 3 yaşından 70 yaş arası hastaların hepsine bakılabiliyor. Hem yetişkin hem çocuk hastalarımız olabiliyor. Kekemelik şikayeti olan hastalarımız oluyor. Diğer taraftan ses kısıklığı olan, nörolojik dil sorunu yaşayan ve inme sonucu gerçekleşen konuşma ve anlama yetisine yönelik kayıpların değerlendirilmesi ve terapi sürecine yönelik tedaviler uygulanmaktadır"diye konuştu. (DHA)

DİL VE KONUŞMA TERAPİSİ POLİKLİNİĞİ\'NDE AYDA 400 KİŞİ TEDAVİ OLUYOR
Kaynak: DHA

Son Dakika Sağlık DİL VE KONUŞMA TERAPİSİ POLİKLİNİĞİ'NDE AYDA 400 KİŞİ TEDAVİ OLUYOR - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement