Van Depreminden Kurtulan Genç Hemşire, İnsanlara Yardım Etmek İçin Sağlıkçı Oldu - Son Dakika
Sağlık

Van Depreminden Kurtulan Genç Hemşire, İnsanlara Yardım Etmek İçin Sağlıkçı Oldu

Van Depreminden Kurtulan Genç Hemşire, İnsanlara Yardım Etmek İçin Sağlıkçı Oldu

Van'ın Erciş ilçesinde yaşayan Ferhat Tokay, 2011 yılında meydana gelen Van depreminde enkaz altında kaldıktan sonra hayata tutunarak hemşire oldu. Tokay, depremden kurtaranlara minnettarlığını dile getirerek insanlara yardım etmek için sağlıkçı olmayı tercih ettiğini belirtti.

23.10.2023 20:06  Güncelleme: 20:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Erciş ilçesinde yaşayan Ferhat Tokay, 2011 yılında meydana gelen Van depreminde 5 gün sonra enkazdan çıkarak hayata tutundu.

Ferhat Tokay, kendisi kurtaran akut çalışanları ve birçok tanıdığının sayesinde bıraktığı okula tekrardan başlayıp insanlara yardımcı olabilmek için sağlıkçı oldu. 2011 depremin üzerinden 12 yıl geçmesine rağmen hala o anlara unutamayan Tokay, "Deprem olduğunda 13 yaşındaydım. Şartlardan dolayı okulu bırakmış okumuyordum. Depremden sonra sağlığım yerine geldiğinde, beni kurtaran Akut ve AFAD çalışanlarından etkilenip onların ve yakınlarımın yardımıyla tekrardan okumaya başladım. Beni kurtaranlardan etkilendiğim için ben de hayat kurtarabilirim diyerek üniversiteyi bitirdim" dedi.

Yıllar sonra kendi memleketime hemşire olarak atanan Ferhat Tokay, "Erciş Devlet Hastanesinde hemşire olarak çalışıyorum. Ercişliyim 25 yaşındayım, 2011 Erciş depreminde 5 gün enkaz altında kaldım, enkaz altından akut tarafından kurtarıldım. Tedavi sonrasında Erciş'e döndüm, bahçeye kurduğumuz çadırda kalmaya devam ettik. Deprem olduğu sene şartlar biraz zordu okulu terk etmiştim tekrar böyle depremle alakalı bir röportaj vermek için İstanbul'a gittiğimde, Bursa'da tekrar okula başladım, bitirdim. Üniversiteyi Kastamonu'da okudum. Erciş Devlet Hastanesinde kendi memleketime hizmet etmek için atandım. Ben hastanede acil hemşiresiyim. Acilde triyaj bölümünde çalışıyorum. Ben Akut, AFAD bunların sayesinde kurtarıldım tekrar hayata tutunma şansı buldum. Sağlıkçı olmaya karar verirken aslında bu depremden kurtarılma anı bende çok etkili olmuştu. Bu yüzden ben de insanlara yardım edebilmek için sağlıkçı olmayı tercih ettim. Beni kurtaranların kimler olduğunu araştırıp buldum Muğla'ya gittim onları buldum onlara şahsen teşekkürlerimi iletmek için Muğla'ya gittim. Onlarla oturup sohbet etme şansımız oldu. Teşekkürlerimi de dile getirdim hatta buradan onlara tekrar teşekkür ediyorum Allah onlardan da razı olsun. Tüm deprem bölgesinde yardım eden gönüllü olsun görevli olsun herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Sağlık Van Depreminden Kurtulan Genç Hemşire, İnsanlara Yardım Etmek İçin Sağlıkçı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement