MasterChef Türkiye'de Hamsi Kuşu Yarışması - Son Dakika
Soğuk Haber

MasterChef Türkiye'de Hamsi Kuşu Yarışması

MasterChef Türkiye\'de Hamsi Kuşu Yarışması

MasterChef Türkiye yeni bölümde yarışmacılar en güzel Hamsi kuşu hazırlamak için yarıştı. İzleyiciler de kendi mutfaklarında Hamsi kuşu hazırladı. Hamsi kuşu, ayıklanmış kılçığı alınmış hamsilerin içine kaşar peyniri, mantar, kuş üzümü ve baharatlar eklenerek hazırlanan bir yemektir. Hamsi kuşu tarifi için malzemeler ve hazırlanışı haberde detaylı olarak anlatılmaktadır.

03.10.2023 20:28  Güncelleme: 20:40

MasterChef Türkiye yeni bölümde yarışmacılar en güzel Hamsi kuşu hazırlamak için yarıştı. İzleyiciler de kendi mutfaklarında Hamsi kuşu hazırladı. Peki, Hamsi kuşu nedir? Hamsi kuşu nasıl yapılır? Hamsi kuşu nedir?

HAMSİ KUŞU TARİFİ!

Malzemeler (4-5 Kişilik)

Yarım kilo ayıklanmış kılçığı alınmış hamsi, 4 adet kuru soğan, 500 gr. kaşar peyniri, 250 gr. mantar, 100 gr. kuş üzümü, tuz, karabiber, pul biber, maydonoz.

İç Hazırlanışı

Soğan ve mantar pembeleşene kadar kavrulur. Soğutmaya bırakılır. Daha sonra küp biçimde doğranan kaşar ile maydonoz karışıma eklenip iç hazırlanımı tamamlanır.

Ayıklanmış hamsilerden altı adet avuç içine oval biçimde yerleştirilir. İçine iç karışımdan birer çorba kaşığı ilave edilir ve yumurta şekli verilip kapatılır. Daha sonra galete unu ve yumurta sarısına buğulanarak fritözde bol yağ ile kızartılıp servise sunulur.

Son Dakika Soğuk Haber MasterChef Türkiye'de Hamsi Kuşu Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement