2012 Gençler Dünya Güreş Şampiyonası Tayland'da Başladı - Son Dakika
Spor

2012 Gençler Dünya Güreş Şampiyonası Tayland'da Başladı

2012 Gençler Dünya Güreş Şampiyonası Tayland\'da Başladı

2012 Gençler Dünya Güreş Şampiyonası, Tayland'ın Pattaya kentinde bugün başladı.58 ülkeden yarışmacının bulunduğu şampiyonanın 4-9 Eylül tarihleri arasında gerçekleşeceği bildirildi.

04.09.2012 17:15

2012 Gençler Dünya Güreş Şampiyonası, Tayland'ın Pattaya kentinde bugün başladı.

58 ülkeden yarışmacının bulunduğu şampiyonanın 4-9 Eylül tarihleri arasında gerçekleşeceği bildirildi. Geçtiğimiz sene 56 ülkeden 590 sporcunun katılımıyla Budapeşte'de düzenlenen şampiyonada, kadınlarda Japonya birinci, Rusya ikinci, ABD ise üçüncü sırayı almıştı. Grekoromende Gürcistan, serbest güreşte ise Rusya takımları şampiyonluğa ulaşmıştı. Budapeşte'de Türkiye ise serbest stilde dördüncü, grekoromende de altıncı sırayı almıştı.

Bu seneki şampiyonaya da 8 kişiyle katıldıklarını ifade eden Türk Milli Takımı Antrenörü Remzi Öztürk, "Hazırlık dönemimiz gayet iyi geçti. İnşallah burada hak ettiğimiz sonucu alacağız. Biz, her şeyden önce, burada en iyi şekilde Türkiye'yi temsil etmek amacıyla bu yarışmalara katılıyoruz" şeklinde konuştu.

Öztürk, takımın genel durumunun iyi olduğunu söyleyerek, "Takım olarak şuanda çok arzu etmediğimiz 1-2 yenilgimiz oldu. Son saniyelerde çok az farklarla. Ama şuan için iyi, madalyaya doğru gidiyoruz. Şuanda yarı finaller başlamak üzere. Yani zannediyorum 2 saat içinde bütün madalyalar sahiplerini bulmuş olacak" dedi.

Bu yıl da ilk üçün içinde yer almak istediklerini belirten Öztürk, "Geçen yıl takımımız Avrupa Şampiyonu olmuştu. Takım halinde 7 madalya kazanmıştık. Bu yıl da 1 puan farkla Avrupa üçüncüsü olduk, Avrupa ikinciliğini kaçırdık. Ama bu dünya şampiyonasında yine hak ettiğimiz yeri almak istiyoruz" ifadelerini kullandı. - PATTANI

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor 2012 Gençler Dünya Güreş Şampiyonası Tayland'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement