Başkan Kavuş, taekwondo dünyasından misafirlerini ağırladı - Son Dakika
Spor

Başkan Kavuş, taekwondo dünyasından misafirlerini ağırladı

Başkan Kavuş, taekwondo dünyasından misafirlerini ağırladı

5. İslami Dayanışma Oyunları çerçevesinde Konya'da bulunan Taekwondo Dünya Federasyonu Başkanı Chungwon Choue ve beraberindeki heyet Konya'nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Mustafa Kavuş'un misafiri oldu.

11.08.2022 14:53  Güncelleme: 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

5. İslami Dayanışma Oyunları çerçevesinde Konya'da bulunan Taekwondo Dünya Federasyonu Başkanı Chungwon Choue ve beraberindeki heyet Konya'nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Mustafa Kavuş'un misafiri oldu.

Konya'da düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları tüm coşkusuyla devam ederken, teakwondo dünyası Meram'da buluştu. Dünya Taekwondo Federasyonu Başkanı Dr. Chungwon Choue, Olimpiyat Komitesi Başkanı Fidel Ylli, Arnavutluk Spor Bakan Yardımcısı Endrit Hoxha, Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Metin Şahin, İslam ülkeleri taekwondo federasyon başkanları ve yerli yabancı hakem heyetleri, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş'un misafiri olarak Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi'nde ağırlandı. Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmada Başkan Kavuş, misafirlerle tek tek ilgilenerek sohbet etti.

"Mustafa Kavuş başkanımız taekwondo dostudur"

Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Metin Şahin, taekwondo dünyasını buluşturan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş'a teşekkür ederken, "Mustafa Kavuş başkanımız böylesine güzel bir mekanda bizleri ağırladı. Kendisi aynı zamanda bir Taekwondo dostu ve federasyonumuzda da daha önce yönetim kurulu üyesi olarak görev almış birisi. Farklı ülkelerimizden gelen misafirlerimizle çok güzel bir ortam oluştu. İslami Dayanışma Oyunları'nın hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

"Adeta bir aile meclisindeyiz"

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ise, taekwondo ailesi ile bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Çeşitli ülkelerden misafirlerimizle bugün aynı masadayız. Bugün adeta bir aile meclisindeyiz. Federasyon Başkanımız Metin Şahin, taekwondo sporundaki başarılı geçmişi nedeniyle ülkemizde yaşayan bir çok çocuğa ilham olmuştur. Bu aile ortamının oluşmasına verdiği katkı dolayısıyla teşekkür ediyorum. Sporcular için en güzel temenni sakatlığın yaşanmadığı başarılı bir turnuva geçirmeleri dileğidir. Katılımlarınızdan dolayı şükranlarımı sunuyor, hepinizi sevgiyle kucaklıyorum" diye konuştu.

"Başörtülü hakemlerimiz için harekete geçen ilk olimpik branşız"

Konya'da ve Meram'da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Dünya Taekwondo Federasyonu Başkanı Dr. Chungwon Choue ise, "Bizleri bu akşam bir araya getiren Meram Belediye Başkanı'na teşekkür ediyorum. İslami Dayanışma Oyunları Konya'da çok güzel bir atmosferde gerçekleşiyor. Dünya'da başörtülü hakemlerimizin taekwondo karşılaşmalarını yönetebilmesi için harekete geçen ilk olimpik branşız. Bu da bizim ne kadar adaletli ve bütün inançlara saygılı olduğumuzu gösteriyor. Aynı zamanda hakem sayımızı erkek ve kadın olarak yarı yarıya belirledik. Böylelikle erkek ve kadınlar arasındaki ayrımcılığı ortadan kaldırdık. Bizim için görevini layıkıyla yapan herkes eşit seviyededir. Meram'da taekwondo ailesiyle buluşmaktan çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından program, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Başkan Kavuş, taekwondo dünyasından misafirlerini ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol'u 3-0 mağlup etti
    18:44 Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol'u 3-0 mağlup etti

    Sivasspor milli maçlar nedeniyle verilen arada Sivas Dört Eylül Futbol ile hazırlık maçında karşılaştı ve 3-0 galip geldi. Emre Gökay, Clinton N'jie ve Alaaddin Okumuş'un golleriyle Sivasspor kazandı.

  • EMS Yapı Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol AŞ'yı 3-0 mağlup etti
    18:35 EMS Yapı Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol AŞ'yı 3-0 mağlup etti

    EMS Yapı Sivasspor, milli arada TFF 3. Lig takımlarından Sivas Dört Eylül Futbol AŞ ile yaptığı hazırlık maçını 3-0 kazandı. Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un sahaya sürdüğü ilk 11, Emre Gökay, N'Jie ve Alaaddin Okumuş'un golleriyle galibiyeti elde etti.

  • Okan Buruk:
    18:28 Okan Buruk: "Sadece futbola odaklandık"

    Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, gündemdeki olayları dışarıda bıraktıklarını belirterek, "Benim işim ve oyuncularımın işi saha. Sadece futbola odaklandık" dedi.

  • Türkiye'de 3'üncü: Bu merkezde bedensel engelli bireyler spor yapacak
    18:14 Türkiye'de 3'üncü: Bu merkezde bedensel engelli bireyler spor yapacak

    Kastamonu'da hizmet vermeye başlayan ve Türkiye'de 3'üncü olan merkezde bedensel engelli bireyler spor yapma imkanı bulacak. Merkezin tanıtım programında konuşan Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, 'Ciddi bir emek var. Böyle bir merkez bir İstanbul'da var, bir Antep'te var üçüncüsü de burada var' dedi.

  • Beşiktaş, Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı
    18:04 Beşiktaş, Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı

    Beşiktaş, hazırlık maçında Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmanın 25. dakikasında Karagümrük'ün golüne Ghezzal ile yanıt veren Beşiktaş, maçtan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

  • Beşiktaş, VavaCars Fatih Karagümrük ile berabere kaldı
    17:57 Beşiktaş, VavaCars Fatih Karagümrük ile berabere kaldı

    Beşiktaş, milli arada özel maçta VavaCars Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı. Kevin Lasagna'nın golüne Ghezzal'ın cevabıyla maç eşitlendi. Al-Musrati, Rebic ve diğer bazı oyuncular kadroda yer almadı.

  • Kung Fu Şampiyonunun Ölümünde Tutuklu Sürücü Tahliye Edildi
    17:53 Kung Fu Şampiyonunun Ölümünde Tutuklu Sürücü Tahliye Edildi

    Kayseri'de otomobilin tıra çarptığı ve Wushu Kung Fu Avrupa şampiyonu Buket Kaya'nın hayatını kaybettiği kazada tutuklanan sürücü tahliye oldu. Kazada hayatını kaybeden Kaya'nın önce otomobili sürdüğü ancak daha sonra kendini kötü hissettiği için şoför koltuğuna başkasının oturduğu ortaya çıktı.

  • Bursaspor, Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıklarına devam ediyor
    17:53 Bursaspor, Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıklarına devam ediyor

    Bursaspor, TFF 2. Lig'in 33. haftasında deplasmanda konuk olacağı Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıklarını sürdürdü. Yeşil-beyazlı futbolcuların hırslı görüntüsü dikkat çekti.

  • Bakırköy'de Futbol Sahasına Yapılan Tesis Tartışmalara Yol Açtı
    17:28 Bakırköy'de Futbol Sahasına Yapılan Tesis Tartışmalara Yol Açtı

    Bakırköy Zuhuratbaba'da bulunan Yücespor futbol sahasına yapılmak istenen tesis, Bakırköy Belediyesi ile mahalle sakinlerini karşı karşıya getirdi. İnşaat çalışmasını engellemek için iş makinesinin önüne yatan mahalle sakinleri gözaltına alındı.


Advertisement