"8 Yılın Hesabı Sorulacak!" - Son Dakika
Spor

"8 Yılın Hesabı Sorulacak!"

"8 Yılın Hesabı Sorulacak!"

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'la biraraya gelen Gülengül Altınsay siyah-beyazlı kulübün sorunlarını konuştu.

25.05.2012 12:40

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'la biraraya gelen Gülengül Altınsay siyah-beyazlı kulübün sorunlarını konuştu. Taraf'a çarpıcı açıklamalarda bulunan Orman, Beşiktaş'ın tüm hesaplarının incelendiğini anlattı.

İşte Taraf Gazetesi'nde yer alan o röportajın bir bölümü:

"GELİR GELMEZ SAVAŞA GİRDİK"

Beşiktaş'ın içinde olduğu durum herkesin malumu. Yine de kulübe adımınızı attığınız şu kısa sürede beklediğinizden farklı bir şeylerle karşılaştınız mı?

Bazı şeyleri duymak başka, yaşamak bambaşka. Bilirsin ben çok sakin bir insanımdır. Sabırlıyımdır. Şimdi bakıyorum da bu kadar kısa bir sürede her şeye sinirlenen bir insan haline gelivermişim. Tabii mümkün olduğu kadar bunları etrafımdakilere, kamuoyuna yansıtmamaya çalışıyorum. Çoğunu içimde yaşıyorum. Yönetime gelmeden de biliyordum problemleri ama yaşamak çok başkaymış.

Yönetim Kurulundan başlayalım. Yönetim Kurulunuzu neyi amaçlayarak oluşturdunuz? İki sene sonraki seçimi kazanmayı mı mesela?

Çok açık cevap vereceğim. Neredeyse bir hafta gibi kısa bir sürede yönetim kurulunu yapmak zorunda kaldım. Beşiktaş'ın bu koşullarında kimse Yönetime gelip elini taşın altına koymak istemedi. Sonuçta çok cesur arkadaşlar bir araya geldik. Beşiktaş'ın bir sürü şirketi var. Buralarda şahsi sorumluluklar alabilecek, imza yetkisi olan yönetim kurulu üyesi bulmakta zorlandık. İki sene sonraki seçimi düşünecek halimiz hiç yoktu.

Ama yine de koşullar ne kadar zor olursa olsun taraftarın sizden beklentisi çok. Her şeyden önce yani sportif başarıdan da önce sizin Beşiktaş'ı bu hale düşürenlerden hesap sormanızı bekliyor.

Biz gelir gelmez çok cephede savaşa girdik.

"HER KONUDA ÖDEŞME OLACAK"

8 yıllık Yıldırım Demirören yönetiminin ardından iktidar oldunuz. Taraftar doğal olarak sizde bu dönemim hesabının sorulmasını istiyor. Yapanların yanında kalmamasını istiyor. Peki sizin böyle bir niyetiniz var mı?

Şu anda kulüpte iki farklı denetleme yapılıyor. Birincisi Beşiktaş'ı nasıl devraldığımızı gösterecek. İkincisi ise son sekiz yıldır olanların denetlemesi olacak. Ernst&Young ile çalışıyoruz.

Yani ödeşme olacak mutlaka diyorsunuz?

Her konuda ödeşmenin olması gerek. Aslında çok bilinmeyen şeyler ortaya çıkmayacak. Her mali kongrede Beşiktaş'ın mali durumuna ilişkin herkes konuştu zaten.

Tek tek hangi para nereye nasıl gitmiş açılayacak mısınız?

Her kuruş harcamının nasıl yapıldığını göreceğiz. Hesap sormayacaksak niye bu kadar denetleme yaptırıyoruz ki. Beşiktaş'ın her şeyle yüzleşmesi gerekiyor.

Kaynak: Taraf

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor '8 Yılın Hesabı Sorulacak!' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement