Ablasının İzinde, Gözü Dünya Şampiyonluğunda - Son Dakika
Spor

Ablasının İzinde, Gözü Dünya Şampiyonluğunda

Ablasının İzinde, Gözü Dünya Şampiyonluğunda

Adıyaman'da Türkiye şampiyonu olan ablasını örnek alarak muay thai sporuna başlayan 16 yaşındaki Ali Hasan Gümüş, Avrupa Muay Thai Federasyonu Açık Kupası'nda üçüncülüğü elde ettikten sonra hedeflerini büyüttüHenüz 5 yaşında muay thai sporuna başlayan ve kısa zamanda Türkiye şampiyonluğu...

25.01.2017 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EMRE EVREN - Adıyaman'da Türkiye şampiyonu olan ablasını örnek alarak muay thai sporuna başlayan 16 yaşındaki Ali Hasan Gümüş, Avrupa Muay Thai Federasyonu Açık Kupası'nda üçüncülüğü elde ettikten sonra hedeflerini büyüttü

Henüz 5 yaşında muay thai sporuna başlayan ve kısa zamanda Türkiye şampiyonluğu ve yıldızlar kategorisinde dünya üçüncüsü olan ablası Beyza Gümüş'ü model olarak benimseyen 16 yaşındaki Ali Hasan, ablasından devraldığı bayrağı daha ileriye taşımaya çalışıyor.

Okulun yanı sıra sporda da adından söz ettirmek isteyen Ali Hasan, muay thai sporunda ablası gibi adeta madalya avcısı haline geldi. Son olarak 14-18 Aralık 2016'da Antalya'da yapılan Avrupa Muay Thai Federasyonu Açık Kupası'nda (EMF-Muaythai Open Cup 2016) 57 kiloda Avrupa üçüncüsü olan Hasan Ali, dünya şampiyonasında da başarı ipini göğüslemeyi hedefliyor.

Genç sporcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ablası gibi kendisinin de 5 yaşından beri muay thai sporuyla ilgilendiğini söyledi.

Spora başlamasında ablasının elde ettiği başarıların çok etkili oluğunu anlatan Ali Hasan, severek yaptığı muay thaide daha başarılı olmak için çaba gösterdiğini dile getirdi.

2011 yılında Türkiye ve Balkan şampiyonu olduğunu kaydeden Ali Hasan Gümüş, "Şu an 16 yaşındayım. Muay thai sporuna 5 yaşında başladım. Dört kardeşiz. Ablamın daha önceden şampiyonluk dereceleri oldu. Ablam 2013 yılında Türkiye şampiyonu, yıldızlar kategorisinde de dünya üçüncüsü oldu. Ablamın açtığı yolda ilerlemeye çalışıyorum. Hedefim dünya şampiyonluğu." diye konuştu.

Ali İhsan, ablası Beyza'nın da halen kendisine destek olduğunu ifade etti.

Ailesinin en küçük çocuğu olan 9 yaşındaki Yunus Emre'yi de bu spora yönlendirmeye çalıştığını vurgulayan genç sporcu, kardeşine de elinden gelen desteği vermeye çalıştığı kaydetti.

Antrenörü umutlu

Gümüş'ün antrenörü Serdar Meşen ise kazanılan başarıyı şehit ailelerine armağan ettiklerini ifade ederek, sporcusunun çıktığı maçlarda başarılı olduğunu ve kendisinden beklentilerinin daha fazla olduğunu belirtti.

Gümüş'ün dünya şampiyonluğuna ulaşacak kapasitede olduğuna işaret eden Meşen, bu potansiyeli ortaya çıkarmak için daha fazla çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Ablasının İzinde, Gözü Dünya Şampiyonluğunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement