Adrian: Yüzde 200 Kapasiteyle Çalıştım - Son Dakika
Spor

Adrian: Yüzde 200 Kapasiteyle Çalıştım

Adrian: Yüzde 200 Kapasiteyle Çalıştım

Polonyalı Adrian Mierzejewski, "Yedek kaldığım günlerde takımdan ayrılmayı asla düşünmedim" dedi.

01.02.2013 14:08  Güncelleme: 14:14

Trabzonspor'da sonradan bulduğu şansı iyi değerlendirerek bordo mavili takımın en golcü oyuncuları arasına giren Polonyalı Adrian Mierzejewski, "Yedek kaldığım günlerde takımdan ayrılmayı asla düşünmedim. Forma şansını yakalamak için antrenmanlarda yüzde 200 kapasiteyle çalıştım" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)'nin Tam Saha Dergisi'ne konuşan Polonyalı oyuncu, 5.5 milyon euro gibi Polonya futbol tarihinin en yüksek rakamıyla Trabzonspor'a transfer olmasının zaman zaman üzerinde baskı yarattığını belirterek şunları söyledi:

"Böylesine büyük bir transferle adımı ülkemin futbol tarihine yazdırdığım için çok mutluyum. Bu durum üzerimde zaman zaman baskı yaratıyor ama bu baskı, duyduğum mutluluk ve gururun yanında rahatlıkla göz ardı edilebilir. Buraya gelmeden önce Türkiye'nin turizmle öne çıkan yönlerini tanıyordum. Polonya'daki birçok insan Türkiye'nin her yerinde yılın dört mevsiminde havanın çok sıcak olduğunu zannediyor. Hatta birçok arkadaşım beni arayarak Trabzon'da havanın kışın bile en az 25 derece olması gerektiğini söylüyor. Kendilerine işin aslının öyle olmadığını söylediğimde de çok şaşırıyorlar. Futbola gelirsek; buraya gelmeden önce Türkiye Ligi'nde birçok yıldız oyuncunun forma giydiğini biliyordum ve ligin Polonya Ligi'nden çok daha zor bir lig olduğunu düşünüyordum. Buraya geldikten sonra bu düşüncem doğrulanmış oldu. Doğrulanan bir başka fikrim ise Trabzonspor taraftarlarıyla ilgili. Bana taraftarlarımızın hayatlarındaki en büyük önceliğin Trabzonspor olduğunu söylemişlerdi. Buraya gelince gördüm ki, gerçekten söyledikleri kadar varmış."

ZORLUKLARIN ÜSTESİNDEN GELDİM

Geçen sezon yeterli süreyi alamadığını ve gol atamadığını hatırlatan Adrian, bunun sebeplerini sıralarken de şunları söyledi:

"Trabzonspor'a transferimle birlikte ilk kez ülkemin dışına çıktım ve yurtdışındaki bu ilk deneyimimde yeni bir iklime ve yeni bir çalışma ortamına ayak uydurmak için zamana ihtiyacım vardı. Başlangıçta daha önce görev aldığım kulüplerde yakaladığım özgüven duygusunu yakalamakta zorluk çektim ama şimdi çok şükür bütün zorlukların üstesinden gelmiş haldeyim."

ANTRENMANLARDA YÜZDE 200 ÇALIŞTIM

Adrian, sezonun 10'uncu haftasına kadar hiç forma giymemesiyle ilgili olarak da şöyle dedi:

"Oynama şansı bulamadığım için gerçekten mutsuzdum ama antrenmanlarda yüzde 200 çalışarak şansımı kovaladım. Ayrılmayı ise asla düşünmedim. Şunun çok iyi bilinmesini isterim ki benim için Trabzonspor'un bir parçası olmak büyük bir onur. Sezon öncesi hazırlık kampından beri kendimi oynamaya hazır hissediyordum. Sadece bir şansa ihtiyacım vardı ve Antalya maçında o şansı yakaladım. Çok hırslıydım ve kendime 'Ya şimdi ya asla' dedim. O şansı heba etmeyip layıkıyla kullanabildiğim için çok mutluyum. Trabzonspor formasıyla çıktığım 37'inci maçta ilk golümü attığımda ise Polonia Varşova günlerimde yakaladığım o muazzam özgüveni yeniden yakaladığımı hissettim."

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Adrian: Yüzde 200 Kapasiteyle Çalıştım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement