Bakanlık, Ankara'ya Stat Yapılması İçin Çalışmalara Başladı - Son Dakika
Spor

Bakanlık, Ankara'ya Stat Yapılması İçin Çalışmalara Başladı

Bakanlık, Ankara\'ya Stat Yapılması İçin Çalışmalara Başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ankara'ya stat yapılması için Eskişehir yolu üzerinde bulunan TSK'ya ait 520 dönümlük araziyi devraldı.

05.09.2013 11:20  Güncelleme: 21:06

Yılan hikayesine dönen Ankara'ya stat yapımı nihayet gerçekleşiyor. Spor Bakanlığı Ankara'ya stat yapılması için, Eskişehir yolu üzerinde bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait 520 dönümlük araziyi nihayet devraldı.

520 dönümlük arazi üzerine kurulacak olan yeni stadyum projesinin ve imar çalışmalarının bitmek üzere olduğu öğrenildi.

2013 yılı sonunda veya 2014 yılının ilk aylarında temeli atılacak olan spor kompleksinde 41 bin 900 kişilik yeni stat yanında, olimpik yüzme havuzu, uluslararası standartlarda tenis kortları ve buz pateni sarayı inşa edilecek. Ayrıca ulaşımın kolaylaştırılması için de stadyumun altından metro geçecek. Yeni stadyumu TOKİ yapacak.

Öte yandan 180 dönüm arazi üzerinde bulunan Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nun mevcut yerine yapılmamasının nedeni ise tarihi dokunun bozulmaması olduğu ve stat yıkım işleminin tamamlanmasının ardından halka açık park ve gezi alanları olacak.

Yılan hikayesine dönen yeni stat için yıllardır verilen sözler ise şöyle:

26 Şubat 2006: Melih Gökçek, Dünya Ticaret ve Fuar Merkezi'nin içinde 32 bin kişilik dev stat, 3 tane kapalı spor salonu ve Ankara'nın en büyük alışveriş merkezi, dev bir otel ve iş merkezi projesi yapılacağını ifade etti.

28 Kasım 2008: Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 19 Mayıs Stadı'nın yıkılacağını ve yerine modern bir stat yapılacağı belirterek, "Şampiyonluğa oynayan Ankaragücü'ne 50 bin kişilik stat yakışır" dedi.

10 Ekim 2009: Dönemin Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Başkent Ankara'nın spor tesisi anlamında çehresinin değişeceğini belirterek, 19 Mayıs Stadı'nın yerine 45-50 bin kişilik bir stadın yapılacağı müjdesini verdi. Akgül "Başkent Ankara'nın şu anda sahip olduğu spor tesisleri bakımından birçok ilin gerisinde bulunduğunu ifade ederek, "Başkent Ankara'ya yakışan en güzel spor kompleksi için kolları sıvadık" dedi.

19 Kasım 2009: Dönemin Ankaragücü Başkanı Ahmet Gökçek, sarı lacivertli takımın maçlarını oynayacağı modern bir stada kavuşması için çalışmaların son aşamaya geldiğini söyledi. Gökçek 100. yıl hedefleri içinde tesisin inşaatının tamamlanacağını belirterek, "Ama 19 Mayıs Stadı Ankaragücü'nün iddiasına yakışmıyor. Biz kendi 40 bin kişilik stadımızı inşaat edeceğiz. Bu konuda Onursal Başkanımız Melih Gökçek'ten çok büyük destek görüyoruz" dedi.

11 Şubat 2010: Ankara BŞB Başkanı Melih Gökçek, Ankara 19 Mayıs Stadı'nın yenilenmesiyle ilgili görüşmede bulunacaklarını açıkladı. Gökçek; "Bu ay içinde Ankaragücü ve Gençlerbirliği kulüplerinin yetkilileriyle birlikte, Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Sayın Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak'ı ziyaret ederek, stadın yıkılıp yeniden yapılması konusunda görüşeceğiz" diye konuştu.

17 Nisan 2011: Spor Bakanı Faruk Özak, Türkiye'nin çeşitli illerinde stat yapımına başlandığını ya da protokollerin imzalandığını söyleyerek, bu statların en büyüğünün Ankara'ya yapılacağını açıkladı. Bu konuda finansman modellerinin oluşturulduğunu bildiren Bakan Özak, şu bilgileri verdi. "19 Mayıs'a; stadıyla, spor kompleksiyle Ankara'ya yakışır, dünya başkentlerine yakışır bir stat ve onun düzenlemesini yapmaya çalışacağız."

14 Mayıs 2011: Ankara'ya 45 bin kişilik stadın müjdesini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan verdi. Ankara'ya yapılacak yeni stadyum hakkında bilgi veren Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, mevcut 19 Mayıs Stadı Spor Kompleksi'nin yeniden inşa edileceğini de söyledi. Yunus Akgül; " Ankara'ya yapılacak yeni stadyumu yaşayan bir proje olarak gördüklerini ve yeni stadın UEFA ve FIFA standartlarında olacağını belirtti.

20 Ekim 2011: Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yeni stat yeri hakkında bilgi verirken "Arazi aslında burada zırhlı tümenin bir parçası. Fakat burayı ağaçlandırdılar. Aslında burası zırhlı tümenin fiilen kullanmadığı bir yer. Atatürk Orman Çiftliği kapsamında kalıyor olabilir. Bu konuda gerekli incelemeleri yapacağız. İnşallah Ankara için güzel bir yer olur. Burada hem stat hem de bir tören alanı yapalım diyoruz. Bayramlar burada kutlansın istiyoruz" dedi.

18 Aralık 2012: Spor Bakanı Suat Kılıç, yeni stadyum için 5 ayrı mühendislik ofisinde proje çizimlerine devam edildiğini vurgulayarak, "İş takvimine göre devam edebilirsek Ocak ayında proje seçimi yapılacak. En geç Mart ayında ihalesini yapmayı hedefliyoruz. Yaz aylarında da inşallah inşaatına başlamış oluruz. 40 bin kişilik bu stadyum, elit ve Cumhuriyetimizin gücüne yakışan bir proje olacak. 2014 yılında bitmiş olmasını hedefliyoruz" dedi. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Bakanlık, Ankara'ya Stat Yapılması İçin Çalışmalara Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement