Ankara'nın Taşına Bak! - Son Dakika
Son Dakika Logo

Ankara'nın Taşına Bak!

Ankara\'nın Taşına Bak!
10.04.2018 02:35

Galatasaray, başkent deplasmanında üç puan bıraktı, liderliği Medipol Başakşehir'e kaptırdı. 1-0

NEVZAT DİNDAR - MAÇIN ÖYKÜSÜ
Bu sezon dış sahada ciddi problemler yaşayan sarı-kırmızılı ekip, ligde kalma mücadelesi veren Gençlerbirliği karşısında da pek bir varlık gösteremedi. Pozisyon üretmekte zorlanan, tempoyu bir türlü artıramayan Cim-Bom uzatmalarda Alper'in golüyle yenildi, zirve yarışı daha da renklendi.
Galatasaray şampiyonluk yarışının iyice kızıştığı bir dönemde ligde düşmeme mücadelesi veren Gençlerbirliği'ne yenildi. Başakşehir, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin kazandığı haftada ağır bir yara aldı.
Cim-Bom'daki deplasman fobisi bu maça da sirayet ederken şampiyonluk için ipler artık Aslan'ın elinde olmayacak. Galatasaray'ın iç sahada harikalar yaratan yıldızları dün gece tel tel döküldü. Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat 5'li savunma ile maça başlayıp ikinci yarıda hamlelerini yaptı. Genç teknik adam tercihleri, değişiklikleri ve kenar yönetimi ile resmen maça damga vurdu. Gecenin yıldızı Alper savunmadaki güzel futbolunu altın değerinde üç puanı getiren golle taçlandırdı.
14'te Deniz Yılmaz ayağı kayınca boş pozisyonda topu ağlara gönderemedi. 18'de Selçuk'un füzesinde Hopf dikkatliydi.
38'de Jailton ile gole yaklaştı ev sahibi. 52'de Gomis'in cılız denemesinde kaleci hata yapmadı.
56'da Gomis ile sarı-kırmızılılar önemli bir fırsat yakaladı ama savunma engelledi. 61'de Serdar Aziz çok önemli bir müdahalede bulunarak Jailton'a şut fırsatı tanımadı. 71'de Politevich'in kafa vuruşunda top az farkla auta gitti. 80'de Donk oyuna girdiği dakikada önemli bir pozisyona girdi ama çerçeveyi bulamadı. 88'de Gomis yakın mesafeden yakaladığı pozisyonu harcadı.
90+2'de kontraya çıkan Gençlerbirliği'nde topu süren Manu ayağı kayan Fernando'dan topu kurtarıp Alper'i gördü. Alper düzgün bir vuruşla Gençlerbirliği'ne galibiyeti getiren golü attı.
Ryan Donk'tan dalya

Gençlerbirliği maçında sonradan oyuna giren Galatasaraylı Ryan Donk, Süper Lig'deki 100. maçına çıktı. Kaptan Selçuk'un yerine oyuna giren Hollandalı futbolcu, Kasımpaşa'daki 75 maçın ardından dün de Galatasaray'daki 25. karşılaşmaya çıkarak "dalya" dedi.

Atan kazanıyor!

Gençlerbirliği, 2014-15 sezonunun başından bu yana Süper Lig'de topa en az sahip olup (% 23,77), galibiyet alan takım oldu. 5 maçlık galibiyet hasretini Galatasaray maçıyla dindiren Gençlerbirliği, 2012-2013 sezonunun ikinci yarısında İstanbul'da 1-0  kazandığı maçın ardından sarı-kırmızılıları hiç yenememişti. Başkent ekibi, 6'sında yenilmiş, 3 karşılaşma da berabere bitmişti. Bunun sonrasında kırmızı-siyahlıların galibiyeti geldi.
]
]
]

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Ankara'nın Taşına Bak! - Son Dakika


Advertisement