'Arda Futbolu Bıraktı..." - Son Dakika
Spor

'Arda Futbolu Bıraktı..."

\'Arda Futbolu Bıraktı..."

Atletico Madrid'de forma giyen Arda Turan'ın babası Adnan Turan, milli oyuncunun futbol için birçok fedakarlık yaptığını söylerken, Manisaspor'a transferi öncesi futbolu bırakma noktasına geldiğini de iddia etti.

03.04.2014 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyet gazetesinden Bilal Meşe'ye konuşan Adnan Turan'ın açıklamalarından öne çıkan bölümnler şu şekilde:

"Arda futbolu çok seviyor ağabey... Her şeyini kendisi hazırlardı. Mesela kramponları çamurluysa diş fırçasıyla temizlerdi. Akşam 9'da idmandan gelirdi. A Takımla idmana çıkmadan önce kendi malzemesini evde yıkıyordu. Yemeğini yer, dersine çalışır yatardı. Benimle beraber çıkardı evden. Benden sonra gelirdi. Soğukta karda kışta titreyerek dönerdi eve. Şimdi millete sorsan iki topa vuruyor milyon dolar alıyor derler. Çok çekti, çok..."

Futbol hayatı kitap oldu

"Eve geldim, Arda ağlıyordu. 'Baba ben futbolu bıraktım' dedi, şaşırdım. 'Niye?' diye sordum. Sanırım iki maçta kırk dakika falan bir şans vermişler. O da hem kiralık gitmesine, hem de oynatılmamasına tepki gösterdi. 'Bırakacağım' dediğinde, 'Bak oğlum, ben 20 sene THY'de çalıştım, emekli oldum, 4 milyar tazminat aldım. Sana ne veriyorlar? 25 milyar, maç başı da 4.5 milyar. 'Oğlum, bak yıllarca çalıştım, 4 milyar aldım, sen 90 dakika oynayacaksın, 4.5 milyar alacaksın' dedim. O zamanda 300 milyon emekli maaşım var, düşün, emekli maaşımdan sana kaç para kalır, sana ne kadar harçlık verebilirim? Arkadaşların üniversiteye giremediler, köşede dikiliyorlar' dedim. Kahveye gönderdim kendisini, düşünmesini söyledim. 17 yaşındaydı, transferin de son günüydü, gece 12'de bitiyordu süre. Beşiktaş- Manisa maçı var. Takımın başında da Ersun hoca. Kahveye gitti, bir süre sonra döndü, 'Tamam, baba Manisa'ya gidiyorum' dedi. O zaman elli lira gibi bir para verdim, taksiyle Hilton Oteli'ne gitti, neyse sözleşmeyi imzaladılar, 25 milyarı da cebine koydular..."

"Fenerbahçe-Manisa maçında Adnan Polat ile Adnan Sezgin beraber maçı izliyormuş. Adnan Polat, Sezgin'e, Arda'yı işaret ederek, 'Kim bu çocuk?' demiş. Adnan Sezgin ise 'Bizden kiralık giden oyuncu' diye yanıt vermiş. Adnan Polat da 'Nasıl yani, kim gönderdi?' diye sormuş, ardından eklemiş: 'Sezon sonu şartlar ne olursa olsun, bu çocuk yuvaya dönecek' diye talimat vermiş Sezgin'e... ve böylece Arda yeniden Galatasaray'a döndü."

Röportajın tamamını okumak için tıklayın...

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor 'Arda Futbolu Bıraktı...' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement