Avrupa Fatihi: Lucescu - Son Dakika
Spor

Avrupa Fatihi: Lucescu

Avrupa Fatihi: Lucescu

Türk futboluna damga vuran yabancı hocalardan birisi de şüphesiz Romen teknik adam Mircea Lucescu.

04.10.2012 11:30  Güncelleme: 19:50

Türk futboluna damga vuran yabancı hocalardan birisi de şüphesiz Romen teknik adam Mircea Lucescu... Tecrübeli teknik direktör şu günlerde de Ukrayna'da devrim yapıyor. 2004/2005 sezonunda geldiği Shakhtar Dontetsk'i orta sınıf bir takımdan Avrupa'da zirveye oynayacak bir takım haline getiren Lucescu, Galatasaray ve Beşiktaş'ta gösterdiği hem lig hem de uluslararası maç performansını bir üst kademeye yükselterek devam ettirdi. Şampiyonlar Ligi'nin gediklisi haline gelen Lucescu turuncu-siyahlılara bir tane de UEFA Kupası kazandırdı.

SHAKHTAR'I UÇURDU Shakhtar'ın başında her sezon Avrupa Kupaları'na katılan Lucescu, bu sezona kadar ön elemeler de dahil Şampiyonlar Ligi'nde toplam 56 maça çıktı. 12 Aralık 1998 yılında Inter'in başında çıktığı ve deplasmanda Strum Graz'ı Zanetti ile Roberto Baggio'nun golleri sayesinde 2-0 yenerek başladığı Devler Ligi serüveninde Romen teknik adam, Ukrayna ekibine 26 kez galibiyet sevinci tattırdı. 21 kez mağlup olan Lucescu, 9 maçtan da beraberlik ile ayrıldı. Lucescu yönetiminde Shakhtar istatistiksel olarak her sezon ya Şampiyonlar Ligi'nde üst tura yükseliyor ya da 3. sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi'ne gidiyor. 2010/2011 sezonunda ise çeyrek finale kadar yükselen Lucescu'nun öğrencileri o sezon fırtına gibi esen ve şampiyon olan Barcelona'ya 0-1 ve 5-1'lik skorlarla elenmekten kurtulamamıştı.

Toplam Maç Galibiyet Beraberlik Mağlubiyet 56 26 9 21 FATİH TERİM & AYKUT KOCAMAN ÇOK GERİSİNDE Fatih Terim bu sezona kadar G.Saray başında çıktığı 30 Şampiyonlar Ligi maçında sadece 8 galibiyeti bulunurken buna karşın sahadan 16 kez mağlup ve 6 kez de beraberlik ile ayrıldığını görüyoruz. Aykut Kocaman ise sadece 6 kez Şampiyonlar Ligi ön elemesinde mücadele ederken gruplara kalma başarısı gösteremedi. Oynadığı 6 maçın sadece 1 tanesini kazanabilen Kocaman 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı.

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Avrupa Fatihi: Lucescu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement