Aziz Yıldırım Sürekli Çelişki İçinde, Hangi Başkan? - Son Dakika
Spor

Aziz Yıldırım Sürekli Çelişki İçinde, Hangi Başkan?

Aziz Yıldırım Sürekli Çelişki İçinde, Hangi Başkan?

Yıldırım'ın düne kadar sevdiği, 2 yıllık imzası kurumadan istifa edince dövdüğü Yanal hakkındaki şok sözleri, geçmişteki benzer hareketlerini hatırlattı.

20.08.2014 11:10

Ersun Yanal'ın istifası sadece Fenerbahçe camiasını değil, Türk futbolunu da derinden sarstı. Göreve geldiği ilk sezonda şampiyonluğa ulaşan ve 2 yıllık yeni sözleşme imzalayan Yanal'ın Fenerbahçe'yle yollarını ayırmasının hemen ardından medyaya sızan ses kaydını sindirmeye çalışan kamuoyu, Aziz Yıldırım'ın açıklamalarıyla şoke oldu. Duayen gazeteci Şansal Büyüka'ya konuşan ardından Milliyet Gazetesi'ne bir röportaj veren Aziz Yıldırım, kadın düşkünü olmakla suçladığı Ersun Yanal'ı yerden yere vururken sözünü hiç sakınmadı. Aziz Yıldırım'ın daha düne kadar el üstünde tuttuğu Yanal'ı yerin dibine sokma çabası, aslında çok da büyük bir sürpriz değil. Zira Yıldırım'ın inişli çıkışlı ruh halinden nasibini almayan yok gibi. Buyurun hep birlikte hatırlayalım!..

Listenin sonu yok

15 Şubat 1998'de tek oy farkla başkanlık koltuğuna oturduğundan beri Fenerbahçe'yi demir yumrukla yöneten Aziz Yıldırım, birlikte çalıştığı birçok ismi itibarsızlaştırmayı başardı. Kavgadan çekinmeyen, ancak her kavgasını da Fenerbahçe için verdiğini söyleyen Yıldırım'ın silip geçtiği yöneticiler, idareciler, teknik direktör ve futbolcular saymakla bitmez. Biz, sadece çelişkili olarak adlandırılacak bazılarına göz atalım.

Christoph Daum: Fenerbahçe'de şampiyonluklar yaşayan teknik direktörün, Aziz Yıldırım tarafından kovulduğu malum. Ama asıl vurgulamak istediğimiz Yıldırım, 23 Ekim 2000 tarihinde medyaya yolladığı faksta, "Kokain içmekle suçlanan bir kişinin büyük camiamızın başına getirileceğini yazmanız sizin bir ayıbınızdır" sözleriyle transferi ya- lanlamakla kalmamış, Alman hocayı kokainman olarak yaftalamıştı. Bundan 3 sene sonra Daum'u göreve getiren Yıldırım, "İnsanlar suç işlemiş olabilir. Ama adaletin verdiği bir beraat kararı varsa, bunun üzerinde yorum yapmak, bunu yapanların ayıbıdır" açıklamasını yapmaktan da çekinmemişti. Kazanılan 2 lig şampiyonluğunun ardından Denizli faciasının faturasını Daum'a kesen Yıldırım, 2009-10'da da takımı Alman hocaya emanet etmiş, şampiyonluk gelmeyince bir kez daha kovmakta sakınca görmemişti.

Saran ve Kutlualp: Sadettin Saran ve Hakan Bilal Kutlualp, Aziz Yıldırım'ın prensleri olarak anılan genç yöneticilerdi. Ancak her ikisinin de sonu aynı oldu. Yıldırım, yolları ayrıldıktan sonra her iki isim için de çok ağır suçlamalarda bulundu. Fenerbahçe'nin iki eski asbaşkanı sadece yönetimden ayrılmadı, aynı zamanda kulüp üyeliğinden de ihraç edildi.

Arthur Zico: Bir futbol efsanesi olan Zico, Fenerbahçe'de büyük başarılara imza attı. Hem lig şampiyonluğu kazandı hem de Süper Kupa'yı kaldırdı. Şampiyonlar Ligi'ndeki çeyrek final ise Fenerbahçe tarihinin Avrupa'daki en büyük başarısı olarak kayıtlara geçti. Ancak her şeyden önemlisi Brezilyalının oynattığı futbol dosta düşmana zevk verdi, herkesi hayran bıraktı. Ne mi oldu? Ağabeyi Edu'yu işe aldırmak istediği bahanesiyle kovuldu.

Alex de Souza: Fenerbahçe'nin efsane kaptanı. Yaşarken heykeli dikilen sambacı, Hagi'yle birlikte Süper Lig'de oynayan en iyi iki yabancıdan biri olarak kabul edildi. Forma giydiği süre boyunca tüm istatistikleri alt üst etti. Ancak Aykut Kocaman'la ters düşünce kapının önüne konuldu. Kırık kalplerin üzerine, Aziz Yıldırım'ın açıklamaları kazındı. Alex için "Saha içinde kefilim ama saha dışında değilim" ifadesiyle olayın futbol dışı bir sorun olduğuna dikkat çeken Yıldırım, hemen ardından "Aykut Kocaman takımda istemediği için gönderdim" diyerek sambacının gönderilişinde teknik sebeplerin ön planda olduğunu belirtti, kendi kendini yalanladı.

Aykut Kocaman: Aziz Yıldırım'ın "Sonuna kadar arkasındayım" dediği hocaları kısa vadede kapının önüne koymasına alışmıştık ama Aykut Kocaman bu kalıbın dışında kalır sanıyorduk. Hiç de öyle olmadı. M'Gladbach deplasmanına giderken Kocaman'a, "Ben burada olduğum sürece, kendisi istediği müddetçe Fenerbahçe'nin teknik direktörüdür" diyerek sahip çıkan Yıldırım ayrılığın ardından "Ben başkan olduğum sürece Fenerbahçe Teknik Direktörü olamaz" demekten çekinmedi.

Diego Ribas: Fenerbahçe'nin uzun yıllar peşinde koştuğu Diego Ribas, Ersun Yanal'a nasip olmuştu. Aziz Yıldırım sambacının transferiyle ilgili "Ersun Yanal istemedi" iddialarına sinirlendi ve tecrübeli hocanın imza töreninde "Basında Diego'yu senin istemediğin, benim kafama göre transfer ettiğimi yazıyorlar. Doğru mu hoca?" sorusuyla topu Yanal'a attı. Ancak yollar ayrılınca, Yıldırım, Yanal'ın "Benim oyuncum değil" diyerek Diego'yu veto ettiğini söyledi.

Evet, bu liste böyle uzar gider. Detayların ardı arkası gelmez. Görünen o ki, Aziz Yıldırım'la ters düşene Fenerbahçe'nin kapıları kapanır. İster yönetici olsun, ister teknik adam, ister futbolcu, isterse taraftar. Peki, bu nasıl iş? Başkan bir dövüp, bir seviyor mu? Yoksa başkanın içinde bir başka başkan daha mı var?

M.EMİN ULUÇ - HABER ANALİZ

Kaynak: TürkiyeGazetesi.com.tr

Son Dakika Spor Aziz Yıldırım Sürekli Çelişki İçinde, Hangi Başkan? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement