Başpehlivan Ali Gürbüz'e Coşkulu Karşılama - Son Dakika
Spor

Başpehlivan Ali Gürbüz'e Coşkulu Karşılama

Başpehlivan Ali Gürbüz\'e Coşkulu Karşılama

652.Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde 3 kez baş pehlivan olarak Altın Kemer'in ebedi sahibi olan Gürbüz, memleketinde coşkuyla karşılandı.

08.07.2013 16:12  Güncelleme: 08:24

Edirne'de düzenlenen 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde üst üste 3 kez baş pehlivan olarak Altın Kemer'in ebedi sahibi olan 26 yaşındaki Ali Gürbüz, memleketi Antalya'da coşkuyla karşılandı.

Antalya Hava Limanı'na saat 15.00'da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Belek Belediye Başkanı Yusuf Mecek, Kırkpınar Ağası Süleyman Mecek ve Kırkpınar İkincisi İsmail Balaban'la birlikte inen Ali Gürbüz'ü VIP'i çıkışında coşkulu bir kalabalık karşıladı. Davul ve zurnalarla karşılan Ali Gürbüz kalabalığı selamladı. Gürbüz'e vatandaşlar sevgi gösterisinde bulunurken, boynuna çok sayıda çiçek takıldı.

ALTIN KEMERİ EBEDİ OLARAK ANTALYA'YA GETİRDİ

Ali Gürbüz, iki yıldır Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde baş pehlivan olduğunu hatırlatarak, bu yıl üçüncü kez üst üste kazanarak, Altın Kemer'i ebedi olarak Antalya'ya getirdiği için çok mutlu olduğunu söyledi. Antalya'ya bu mutluluğu yaşattığı için çok mutlu olduğunu dile getiren Gürbüz, "Antalya yağlı güreşlere değer ve önem veren lokomotif bir şehir. Antalya şimdiye kadar Altın Kemer'in ebedi olarak sahibi olamamıştı. İlk defa Altın Kemer'in ebedi sahibi olarak şehrime bu duyguyu yaşattığım için mutluyum" dedi. Gürbüz, "Belek Belediye Başkanı Yusuf Mecek, maddi manevi desteklerini esirgemedi. Kulüp arkadaşlarıma takım arkadaşlarıma emeğin geçen herkese teşekkür ediyorum. Karşılama çok güzel oldu. Altın kemerin ebedi sahibi olarak Antalya'ya dönmek çok güzel bizim için" diye konuştu.

BABASININ EMANETİNİ YERİNE GETİRDİ

Ali Gürbüz'ün babası Recep Gürbüz'ünde efsane bir güreşçi olduğunu hatırlatan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ise, "Ali'nin çocukluğunda güreşini nasıl geliştirdiğini takip eden bir siyasetçi, ağabeyiyim. Kendiside ilk defa ebedi olarak Antalya'ya getirdi. Zamanında Recep Gürbüz için ağlamıştık, şimdi de Ali'yi izlerken duygulandık, ağladık. Babasının emanetini yerine getirdi. Ayrıca bunun için çok mutluyuz. Yarı finalde 4 güreşçinin yer almasından ayrıca mutluluk duydum. İkinci olan İsmail Balaban da burada. Antakya yağlı güreşe çok önem veriyor. Destek veren tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

ALTI YILDIR MÜCADELE EDİYORDUK

Bütün pehlivanları kutladığını söyleyen Belek Belediye Başkanı Yusuf Mecek de, "Antalya Valisi Sebahattin Öztürk'ü kendilerine uğurlu geldiğini söyledi. Altın Kemer'in ebedi sahibi olmak için 6 yıldır mücadele ediyorduk. 652 yıl sonra Antalya ilk kez Altın Kemer'in ebedi sahibi oldu" dedi.

652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde Antalya'yı en iyi şekilde temsil ettiklerini kaydeden yeni Kırkpınar Ağası Süleyman Mecek, "Amcam Yusuf Mecek, iki yıl önce Altın Kemer'i ebedi olarak Antalya'ya getireceklerinin sözünü vermişti. Biz de onun haklı gururunu yaşıyoruz. Nasipse ben de 3 kez ağalık alırım" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların arından Ali Gürbüz, yüzlerce araçtan oluşan konvoy eşliğinde Belek'e hareket etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Başpehlivan Ali Gürbüz'e Coşkulu Karşılama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement