Beckenbauer Galatasaray Karşısında Dortmund'un Zorlanacağını Düşünüyor - Son Dakika
Spor

Beckenbauer Galatasaray Karşısında Dortmund'un Zorlanacağını Düşünüyor

Beckenbauer Galatasaray Karşısında Dortmund\'un Zorlanacağını Düşünüyor

Galatasaray'ın evinde ağırlayacağı Borussia Dortmund'un durumunu Alman basını bir miktar şüpheli görüyor.

22.10.2014 19:04

Alman basını Borussia Dortmund'un Galatasaray karşısında zor bir maça çıkacağı konusunda hemfikir.

Özellikle Almanya Ligi'nde son 5 maçında 4 yenilgi ve 1 beraberlik alan Dortmund, ligde 7 puanla 14. sırada yer alıyor. Alman basını her ne kadar takımları Şampiyonlar Ligi'nde iyi mücadele etse de İstanbul deplasmanının zorluğuna dikkat çekiyorlar. Welt gazetesinin spor editörlerinden Lars Gartenschläger, ligde bir aydan uzun bir süredir galibiyet alamayan sarı-siyahlı ekibin bu maçta alacağı bir galibiyetin önemine dikkat çekerek, "Bir galibiyet Dortmund'un ruhuna merhem olacaktır" dedi.

Spiegel dergisi de kulübün ekonomik olarak da ligdeki durumu anlamında da sıkıntılı bir süreç geçirdiğine dikkat çekti ve Dortmun teknik direktörü Klopp'un Galatasaray maçı öncesi oyuncuları üzerindeki baskıyı artırdığını, bu maçta mutlak galibiyet istediğini yazdı.

Spiegel dergisinini düşüncelerini sorduğu Alman futbol efsanesi Franz Beckenbauer de Dortmund'un zor bir dönemden geçtiğini ve takımın kalitesini hala tam anlamıyla ortaya koyamadığını söyledi. Takımı bir miktar zayıf ve formsuz bulduğunu söyleyen Beckenbauer, "Bu açıdan bakınca Wesley Sneijder'li ve 50 bin taraftarlı Galatasaray'a karşı koymanız çok kolay değil. Ancak Klopp'un bir özelliği de bu maçları iyi bilmesi ve oyuncualrını zor şartlarda da iyi yönetebilmesi" dedi.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Beckenbauer Galatasaray Karşısında Dortmund'un Zorlanacağını Düşünüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement