Bedensel Engelli 2 Türk Sporcu, İlk Kez Paralimpik Kış Olimpiyatlarında (Soçi 2014) Yarışacak - Son Dakika
Spor

Bedensel Engelli 2 Türk Sporcu, İlk Kez Paralimpik Kış Olimpiyatlarında (Soçi 2014) Yarışacak

Bedensel Engelli 2 Türk Sporcu, İlk Kez Paralimpik Kış Olimpiyatlarında (Soçi 2014) Yarışacak

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu antrenörlerinden Murat Tosun, Türkiye'nin ilk kez bir paralimpik kış olimpiyatlarında (Soçi 2014) yer alacağını belirterek, “Bu organizasyona katılabilmek, bizim engelli sporlarında ne kadar önemli mesafeler kat ettiğimizin bir kanıtı” dedi.

25.12.2013 10:09

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu antrenörlerinden Murat Tosun, Türkiye'nin ilk kez bir paralimpik kış olimpiyatlarında (Soçi 2014) yer alacağını belirterek, "Bu organizasyona katılabilmek, bizim engelli sporlarında ne kadar önemli mesafeler kat ettiğimizin bir kanıtı" dedi.

Türkiye'nin paralimpik kış oyunlarına ilk kez katılacak olmasından duyduğu mutluluğu belirten Tosun, "Milli kayakçımız Esat Bayındırlı, Soçi 2014'e katılmayı garantilemiş durumda. Kendisi, Alp disiplininde yarışacak. Aynı disiplinde mücadele eden bir diğer kayakçımız ise Mehmet Çekiç olacak" dedi.

Tosun, sporculardan Esat Bayındırlı'nın Erzurum Konaklı'da, Mehmet Çekiç'in de Amerika'da kamp çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Kayak antrenörü Ünal Tosun'da, bedensel engelli sporcuları kazanmak için çaba sarf ettiklerini ifade ederek gayelerinin madalyalar kazanmak olduğunu dile getirdi.

MİLLİ KAYAKÇI BAYINDIRLI SPOR TARİHİNE GEÇTİ

Bedensel engelli milli kayakçı Esat Bayındırlı, 2014 Soçi Paralimpik Kış Oyunları'na vize alarak, Türk spor tarihine geçti.

ABD'de doğan ve 2010 yılına kadar bu ülke için yarışan Bayındırlı, "yaşlı" olduğu gerekçesiyle ABD Milli Takımı'na alınmayınca, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) ile temasa geçerek Türkiye için yarışmak istediğini söyledi. Federasyonun girişimleriyle ay-yıldızılı formayı giyen Esat Bayındırlı, 2014 Soçi Paralimpik Kış Oyunları'na vize almayı başardı. Bayındırlı, Türkiye'nin paralimpik kış oyunlarına katılma hakkını kazanan ilk sporcusu oldu. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Bedensel Engelli 2 Türk Sporcu, İlk Kez Paralimpik Kış Olimpiyatlarında (Soçi 2014) Yarışacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement