Bodrum " Red Famous Cup" Yelken Yarışları - Son Dakika
Spor

Bodrum " Red Famous Cup" Yelken Yarışları

Bodrum " Red Famous Cup" Yelken Yarışları

Yarışmanın ikinci gün etabı, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi

22.09.2013 14:19

Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü (BAYK) ve Milta Bodrum Marina tarafından düzenlenen "Vodafone Red Famous Cup" yelken yarışlarının ikinci gün etabı, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

Bodrum'da bu yıl 8'incisi düzenlenen yarışmanın ikinci günü, rüzgar engeline takıldı. İlçede etkili olan kuvvetli rüzgar nedeniyle yarışmanın ikinci gün etabı, yarışmanın baş hakemi tarafından iptal edildi.

Ünlü sinema ve dizi oyuncularının katılarak destek verdiği yarışmanın iptali ile ilgili gazetecilere bilgi veren Milli Yelken Hakemi ve yarışmanın baş hakemi Ahmet Rıza Bayrı, 25 nat üzerinde esen rüzgarın yarışmayı kötü yönde etkilediğini, bu nedenle ikinci gün yarışlarını iptal ettiklerini söyledi.

Bodrum Liman Başkanlığının da bu konuda karar aldığını anlatan Bayrı, "Bizim birinci önceliğimiz can emniyeti olduğu için bu yarışı iptal ettik. Sabah saatlerinden bu yana ölçüm yapıyoruz ama hava şu an 30 nata kadar ulaşıyor" dedi.

Bayrı, yarışın ilk gününde de olumsuz hava koşullarının etkili olduğunu belirterek, "Hava şartları nedeniyle 3 tekne yarışı terk etti. Bugünkü şartlar dünküne göre biraz daha ağır" diye konuştu.

İkinci gün yarışmalarına katılan oyuncu Ümit Erdim ise olumsuz hava koşullarının düzelmesini beklediklerini ifade ederek, "Beni de davet ettiler. Ben de seve seve Vodafone teknesi ile gerekeni yapacağım. Rüzgarın dinmesini bekliyoruz" dedi.

Erdim, bu tür yarışlarlarla deniz sporlarının çok daha iyi tanıtıldığını vurgulayarak, "Üç tarafı denizle çevrili Türkiye'de denizle ilgili bilgimizin az olması utanç verici ama böyle organizasyonlarla bu sorunu kırdığımızı düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Oyuncu ve sunucu Alp Kırşan da rahatsızlığından dolayı yarışamadığını kaydederek, "Ben yarışın startını vermek için gelmiştim ancak olumsuz hava koşulları nedeniyle zarar geleceği düşüncesiyle organizasyon, bugünkü yarışları durdurma kararı aldı. Bodrum'da ve bu yarışmada bulunmak çok keyifli" diye konuştu.

Daha sonra yarışmanın baş hakemi tarafından telsiz anonsu ile yarışmanın iptal edildiği bildirildi.

Öte yandan yarışmanın birinci gününde dereceye girenlere ödülleri bu akşam verilecek. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Bodrum ' Red Famous Cup' Yelken Yarışları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement