Bu Akşam Herkes Futbol Konuşacak! - Son Dakika
Spor

Bu Akşam Herkes Futbol Konuşacak!

Bu Akşam Herkes Futbol Konuşacak!

Ezeli rakipler Galatasaray ile Fenerbahçe, nefesleri kesecek derbide kozlarını paylaşacak.

06.12.2011 23:46  Güncelleme: 09:35

Dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilen Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki dev maç, aynı zamanda Türkiye'nin en pahalı iki takımını karşı karşıya getirecek. Transfermarkt'ın verilerine göre, Süper Lig'de bu sezon mücadele eden takımlar içinde Fenerbahçe'nin toplam tahmini piyasa değeri 300, Galatasaray'ın ise 285 milyon lira.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da saat 19.30'da başlayacak yılın son derbisini FIFA kokartlı hakem Fırat Aydınus yönetecek. Aydınus'un yardımcılıklarını Serkan Ok ile Alex Taşçıoğlu yapacak. Dev maçın 4. hakemi ise Mustafa Kamil Abitoğlu.

GALATASARAY CEPHESİ

Derbiye ev sahipliği yapacak Galatasaray, büyük taraftar desteği altında oynayacağı maçtan galip ayrılarak, hem uzun süren liderlik hasretine, hem de 2 yılı aşkın süredir devam eden derbi galibiyeti özlemine son vermek istiyor.

sarı-kırmızılı ekipte dev maç öncesi sakatlıkları süren Sabri Sarıoğlu ve Yekta Kurtuluş ile kırmızı kart cezalısı Engin Baytar, futbolda şike iddianamesinde adı geçen ve "seyirden yasaklı" listesinde bulunan Sercan Yıldırım forma giyemeyecek.

Teknik direktör Fatih Terim'in, geçen hafta ceza sınırında olduuğ için oynatmadığı genç Semih Kaya'ya, sarı kart cezası biten Ujfalusi ile birlikte savunmanın ortasında yer vermesi bekleniyor. Ayrınca deneyimli teknik adamın orta alanda Kazım Kazım ile birlikte Ayhan Akman'ı oynatması, kırmızı kart cezasında indirim yapılan Elmander'i ise Fenerbahçe karşısında tek forvet olarak sahaya sürmesi bekleniyor.

FENERBAHÇE CEPHESİ

Derbide taraftar desteğinden yoksun mücadele edecek konuk Fenerbahçe ise, geçen sezonki gibi Türk Telekom Arena'dan galip ayrılarak, ezeli rakibiyle arasındaki puan farkını 6'ya çıkarmak amacında.

Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Serkan Kırıntılı ile Sezer Öztürk zorlu maçta da forma giyemeyecek. Tedavisine devam edilen Mehmet Topuz'un da büyük bir sürpriz olmazsa maç kadrosuna alınmaması bekleniyor. Öte yandan sarı lacivertli takımın yaptığı son idmanda sakatlanan Bekir'in Galatasaray karşısında forma giyemeyeceği öğrenildi.

Teknik direktör Aykut Kocaman'ın savunmada Bekir İrtegün'ün yokluğunda Bilica'ya görev vermesi, orta alanın solunda, son maçın formda ismi Stoch'un yerine, yabancı kontenjanındaki sıkıntı nedeniyle Caner Erkin'e şans vermesi bekleniyor.

MUHTEMEL 11'LER...

GALATASARAY

Muslera

Eboue

Semih Kaya

Ujfalusi

Hakan Kadir Balta

Kazım Kazım

Selçuk İnan

Melo

Ayhan Akman

Riera

Elmander

FENERBAHÇE

Volkan Demirel

Gökhan Gönül

Yobo

Bilica

Ziegler

Özer Hurmacı

Emre Belözoğlu

Cristian

Caner Erkin

Alex

Bienvenu

STAT: Türk Telekom Arena

SAAT: 19: 30

HAKEM: Fırat Aydınus

YAYIN: LigTV

LİDERLİK EL DEĞİŞTİRECEK Mİ?

Türk Telekom Arena'da oynanacak dev derbi, ezeli rakiplerin liderlik mücadelesine sahne olacak.

Ligin zirvesini yakından ilgilendiren dev maç öncesi 13 maç sonrası 28 puanı bulunan Fenerbahçe liderlik koltuğunda otururken, 25 puanlı Galatasaray ise ikinci sırada yer alıyor. İki takım arasında gol averajında ise Fenerbahçe'nin tek farkla üstünlüğü var.

Galatasaray, Fenerbahçe'yi yenmesi durumunda ezeli rakibiyle puanları eşitleyecek ve gol averajıyla uzun süre sonra liderlik koltuğuna oturacak. Fenerbahçe ise beraberlik halinde rakibiyle arasındaki puan farkını koruyacak, galibiyet durumunda ise aradaki puan farkını 6'ya çıkaracak.

368. RANDEVU

Galatasaray ile Fenerbahçe futbol takımları, Spor Toto Süper Lig'de yapacakları 2011'in son derbisiyle birlikte, tarihlerinde 368. kez karşı karşıya gelecek.

Şimdiki Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın bulunduğu "Papazın Çayırı" olarak adlandırılan yerde 17 Ocak 1909 tarihinde yapılan ve Galatasaray'ın 2-0 kazandığı özel maçla başlayan 102 yıllık ezeli rekabette, galibiyetlerde ve gol sayısında Fenerbahçe'nin üstünlüğü göze çarpıyor.

Sarı-lacivertliler, geride kalan 367 maçtan 140'ını kazanırken, sarı-kırmızılı ekip bu süre içinde 116 kez galip geldi. Ezeli rakipler 111 maçta ise eşitliği bozamadı.

"Sarı Kanaryalar"ın attığı toplam 514 gole, "Cim Bom" 464 golle karşılık verdi.

SON 29 MAÇTA 24 KIRMIZI KART!

Galatasaray ile Fenerbahçe futbol takımları arasında yapılacak Spor Toto Süper Lig maçı için geriye sayım sürerken, ezeli rakipler arasındaki son karşılaşmalarda gösterilen sarı ve kırmızı kartların çokluğu dikkati çekiyor.

Ezeli rakiplerin 22'si lig, 6'sı Türkiye Kupası, 1'i de Dostluk Kupası olmak üzere son 29 randevusunda hakemler toplam 24 kırmızı, 165 de sarı kart kullandı.

Rekabetteki son 29 maçta Galatasaray'dan 14, Fenerbahçe'den ise 10 futbolcu kırmızı kartla cezalandırıldı.

HASAN ŞAŞ: TAKIM OYUNUNU DAHA İYİ OYNUYORUZ

Hasan Şaş, Lig Tv'ye yaptığı açıklamada, derbi karşılaşması için oyuncuların kendiliğinden motive olduğunu belirterek, "Yerli oyuncular zaten bu maçın ne kadar ciddi ve önemli olduğunu biliyorlar, yabancı oyuncular da farkındalar" dedi.

"Futbolculuk mu antrenörlük mü zor-" şeklindeki soruya Hasan Şaş,

"Antrenörlük daha zor. Biz işi hazırlayanız. Zaman zaman sahaya da girmek istiyoruz ama kendimizi frenliyoruz. Antrenör olmak daha zor. Futbolcuyken padişah gibiymişiz. Futbolculuk daha kolay" ifadelerini kullandı.

Hasan Şaş, Fenerbahçe'nin formda ve iyi oyuncuları olduğunu kaydederek,

"Bizim takım dikkat edilirse çok disiplinli bir takım. Az pozisyon veriyoruz. Hep birlikte oynamaya çalışıyoruz. Takım oyununu daha iyi oynayan takımın Galatasaray olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Futbolcu olarak Fenerbahçe maçlarında daha çok hırslandığını ve gol atmayı istediğini dile getiren Hasan Şaş, yarın takımdaki oyuncuların bu hisleri taşımaları halinde galip geleceklerine inandığını ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Bu Akşam Herkes Futbol Konuşacak! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement