Bu Müfettiş Bir Başka! - Son Dakika
Spor

Bu Müfettiş Bir Başka!

Bu Müfettiş Bir Başka!

Türk futbolunda patlak veren şike soruşturmasını incelemek üzere ülkemize gelen UEFA Disiplin Başmüfettişi Pierre Cornu'yu Sporx mercek altına aldı.

23.08.2011 15:00

Türk futbolunda patlak veren şike soruşturmasını incelemek üzere ülkemize gelen UEFA Disiplin Başmüfettişi Pierre Cornu'yu Sporx mercek altına aldı. UEFA müfettişinin kariyeri oldukça dikkat çekici çıktı.

İşte Sporx?in mercek altına aldığı Türkiye?nin gündemindeki isim Pierre Cornu?nun o ilginç kariyerinden bazı satırbaşları?

Pierre Cornu, 1983 yılında Neuchatel Üniversitesi'nden mezun oldu. Mezuniyet sonrası devam eden kariyerinde iki sene boyunca bir avukatlık ofisinde görev alan Cornu, 1997 yılına kadar yani on yıllık bir süreçte Neuchatel soruşturma hakimi olarak çalıştı.

Kariyerinde pek fazla duraksama yaşamadan ilerleyen Cornu, 1993-2009 yılları arasında da İsviçre Futbol Federasyonu'nda disiplin komitesinde görev aldı. Uzun yıllar boyunca İsviçre mahkemelerinde ve yargı sürecinde çalışan Cornu bu deneyimi sayesinde geçtiğimiz Ocak ayında da UEFA resmi sitesinden tanıtılarak Disiplin Başmüfettişliği'ne getirildi.

Futbol aşığı olarak tanımlayabileceğimiz Cornu, İsviçre'de yaşadığı bölge olan Neuchatel'in Boudry belediyesine bağlı Colombier'ın birinci liginde de futbol oynadı.

UEFA'daki görevine gelmeden önce İsviçre Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu Başkanlığı yapan Cornu'nun adı mevcut başkan Sylvio Bernasconi'nin yerine İsviçre Futbol Federasyonluğu başkanlığı için de düşünülmüştü.

Görev tanımı olarak; "Spor hukuk hizmetleri ve spor disiplin birimlerine başkanlık edecek" olan Cornu'nun geçmişinde futbol hukuku dışında çok ilginç olaylar da mevcut.

1990 yılında hazırladığı ve kendi adını verdiği "Cornu Raporu" ile İsviçre'yi çalkalayan "Projekt-26" olayında bir çok gizemli kapıyı araladı. Projekt-26, İsviçre'de ortaya çıkan ve "İsviçre'nin Gladiosu" adıyla anılan bir oluşum. (Gladio; İtalya'da kurulan ve tüm dünyada faaliyet gösteren ve amacı olası bir Sovyet (komünist) saldırısına karşı ülkeleri korumak şeklinde tanımlanan örgüt) Cornu da işte tam bu noktada, İsviçre Sosyalist Partisi, Yeşiller ve Meclis üyelerinin isteği üzerine Projekt-26 ile Gladio arasındaki bağlantıyı ortaya çıkaran 100 sayfalık bir rapor hazırladı.

Cornu bu raporunda ülkesindeki örgüt Projekt-26'nın yasal ve siyasi olmadığını bunun yanında grubun İngiliz gizli servisi ile yoğun ilişki içerisinde olduğunu ortaya çıkardı.

HABER-İNCELEME: Serkan AKKOYUN

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Bu Müfettiş Bir Başka! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement