Bursaspor Teknik Direktörü Sağlam: Kenetlenelim Yeter, Bugünler de Geçer - Son Dakika
Spor

Bursaspor Teknik Direktörü Sağlam: Kenetlenelim Yeter, Bugünler de Geçer

Bursaspor Teknik Direktörü Sağlam: Kenetlenelim Yeter, Bugünler de Geçer

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, kulübün resmi televizyonu BursasporTV'ye önemli açıklamalarda bulundu.3 yıl önce Beşiktaş'tan ayrıldığında 7-8 takımın teklif yaptığını belirten Sağlam, "Bursaspor'un teklifini geri çeviremedim.2 Ocak 2009'u dün gibi hatırlıyorum.

02.01.2012 23:39

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, kulübün resmi televizyonu BursasporTV'ye önemli açıklamalarda bulundu. 3 yıl önce Beşiktaş'tan ayrıldığında 7-8 takımın teklif yaptığını belirten Sağlam, "Bursaspor'un teklifini geri çeviremedim. 2 Ocak 2009'u dün gibi hatırlıyorum. Tesislerde, taraftarın güzel mesajlar verdiği bir ortamda imzayı attık. Güzel şeyler yapacağımıza inanıyordum. Hiçbir zaman 'Niye buradayım?' demedim" diye konuştu.

TEMEL SORUN İSTİKRARSIZLIK

Türk futbolundaki temel sorunun istikrarsızlık olduğunu söyleyen Ertuğrul Sağlam, "Türk futbolunun temel sorunu istikrarsızlık. Beklentinin büyük olduğu bir Anadolu takımında 3 yıl ciddi bir süre. Arada inişler mutlaka olacaktır. Şu anda bunu yaşıyoruz. Büyük camialar, bu durumları bütünlük ile atlatmasını bilir. Bugün camianın birlik, bütünlük günüdür. Yarın önümüzde çok güzel bir karşılaşma var. Bundan sonrası çok daha iyi olacak" diye konuştu.

BÜYÜK HEDEFLER İYİ FUTBOLCULARLA YAKALANIR

"Büyük hedefler iyi futbolcularla yakalanır" diyen başarılı teknik adam, "Ancak rakam konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Ekonomik anlamda şu an o 4 takım ile yarışamayız. Destek unsurlar var. Ancak son 1 seneye bakınca bunlarda da sıkıntı var. Yetersizlikler içinde büyümeye çalışmak ve büyük takım gibi davranmak Türk futbolunun en büyük sıkıntılarından. Türkiye'de zirveye oynamak kolay değil. Sadece parayla, sadece başarıyla veya sadece taraftarla büyük olunmuyor. Büyüyeceksek bu gerçekler doğrultusunda adım atmak lazım. Aklı selim davranılması gerekiyor. Hayal tacirliği yapılmamalı" dedi.

BOBO TRANSFERİ ZOR GİBİ

Transfere de değinen Sağlam, "Elimizdeki oyunculardan daha iyisini alamadıktan sonra yeni oyuncu almayız. Cuma gününe kadar transfer konusunda ciddi adımlar atmamız gerekiyor. Sağa ve ileri uca takviye yapacağız. Bobo listemizdeki bir oyuncuydu, alternatifleri var. Bu şartlarda Bobo'nun transferi zor gibi. Transferde fiyat düştükçe risk artar. Bu paralarla transfer yapmak kolay bir iş değil" diye konuştu.

CAMİAYI BASKI ALTINA SOKMAK İSTEMEM

Hedef konusunda camiayı baskı altına sokmak istemediğini belirten Sağlam, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hedef konusunda 'şurası' diyerek camiayı baskı altına sokmak istemem. Hedef, yapabileceğimizin en iyisi. Bundan sonraki dönemde ortaya koyacağımız mücadele ile camiamıza gelecek sezon için umut aşılamalıyız. Oyuncularımızın daha fazla sorumluluk alıp, daha fazla fedakarlık yapıp Bursaspor'u iyi günlere taşıyacağına inanıyorum. Taraftarımız, 'Yenilsen de yensen de'yi hep içten söyledi. Takıma daha da sahip çıkacaklardır, onlara inanıyorum. Bir pankarttaki gibi, kenetlenelim yeter, bugünler de geçer."

fg - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Bursaspor Teknik Direktörü Sağlam: Kenetlenelim Yeter, Bugünler de Geçer - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement