Bütün Takımlar "Üstün Bilgi"Nin Peşinde - Son Dakika
Spor

Bütün Takımlar "Üstün Bilgi"Nin Peşinde

Bütün Takımlar "Üstün Bilgi"Nin Peşinde

Spor Toto 2.Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Kızılcahamamspor'un genç golcüsü Üstün Bilgi, attığı gollerle ilgi çekiyor.

17.04.2012 10:40

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Kızılcahamamspor'un genç golcüsü Üstün Bilgi, attığı gollerle ilgi çekiyor. Takımının bu sezon attığı 30 golden 20'sini atan 24 yaşındaki oyuncu sezonun bitimine 5 hafta olmasına rağmen Süper Lig takımlarını peşine taktı.

Burak Yılmaz'dan sonra Türkiye liglerinde en fazla gol atan oyuncu konumunda bulunan Üstün Bilgi, Bursaspor'da futbola başladı ve sezon başında Kızılcahamamspor'a transfer oldu. 2013 yılına kadar kulübüyle sözleşmesi devam eden oyuncuyu başta Süper Lig kulüpleri olmak üzere TFF 1. takımları da takibine almış durumda.

Üstün, Spor Toto 3. Lig'de 94 maçta 37 gole imza atarken, A2 Lig'inde ise 26 maçta 5 kez fileleri havalandırdı.

"SÜPER LİG'DE OYNAMAK İSTİYORUM"

Fırsatçı bir oyuncu olması, tekniği ve çabukluğuyla tranfer listelerinin gözdeleri arasında giren Kızılcahamamspor'un golcüsü Üstün Bilgi, şimdiden Spor Toto Süper Lig takımlarını peşine düşürdü.

İlk olarak Almanya'da özel bir turnuvada gol kralı olduğunu söyleyen Üstün Bilgi, TFF 2. Kırmızı Grup'taki en yakın rakibine "Atabildiği kadar gol atıp genç yaşta 'bu kadar gol attı' dedirtmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Bilgi, "Avrupa'dan önce gerçekçi hedef koyarak, Spor Toto Süper Lig'de oynamak istiyorum" dedi.

Bursaspor'da top toplayıcılık yaparak futbola başladığını anlatan genç futbolcu, örnek olarak dünyaca ünlü İngiliz futbolcu Thierry Henry'i aldığını ve o yüzden 12 numaralı formayı giydiğini söyledi. Adını dedesinin koyduğunu söyleyen yetenekli oyuncu, "15 sene çocukları olmamış. Dedem de torunlarının arasında en üstün bu demiş ve adımı Üstün koymuş" dedi.

TFF 2. LİG'İN GOL KRALI

Kızılcahamamspor Genel Menajeri ve eski hakem Zafer Önder İpek, sezon başında OYAK Renault'tan transfer ettikleri Üstün Bilgi'nin daha önce oynadığı takımlarda kendini gösteremediğini belirtti. Üstün'ün Kızılcahamamspor'da çok iyi bir çıkış yakaladığını söyleyen İpek, "Kendisi takımımıza çok iyi uyum sağlayıp bu sezon şu ana kadar bize 20 gol kazandırdı ve TFF 2. Lig'de gol kralı durumunda" dedi.

Yetenekli oyuncunun sezon başından itibaren gollerini atmasının ardından birçok Spor Toto Süper Lig takımının transfer amacıyla peşine düştüğünü belirten İpek, şunları kaydetti:

"Bunların başında Bursaspor, Kayserispor, Gençlerbirliği, Medical Park Antalyaspor, Samsunspor ve Çaykur Rizespor var. Bu takımların temsilcileri maçlarımıza gelerek Üstün'ü izlemeye aldılar" diye konuştu.

İpek, "Henüz resmi olarak bir takımla görüşmeleri neticelendirmedik. Sezonun bitmesine 5 hafta var. Bu maçların sonunda bu takımlardan birinde oynayacak" dedi.

"NOBRE'YLE MÜTHİŞ İKİLİ OLURLAR"

Teknik Direktör Kahraman Karataş ise, TFF 2. Lig'de play-off'lara kalmayı hedeflediklerini anlatarak, bu hafta konuk edecekleri Ünyespor maçının bu anlamda büyük önem taşıdığını ve söz konusu takımın kolay bir rakip olmadığını söyledi.

Takımın başarılı oyuncusu Üstün Bilgi'nin yeteneklerine ilişkin değerlendirme yapan Karataş, Türkiye'de Köln Spor Okulu'nda aralarında Yılmaz Vural'ın da bulunduğu, "Spor Öğretmeni" ünvanını almış 5 kişinden biri olduğunu hatırlatarak, "Karakteri çok düzgün bir arkadaş gördüm. Bizim futbolumuzda 10-20 tane gol atanın yanından geçilmez ancak Üstün, tam tersine daha esprili. Milli takımımıza kadar hizmet edebilir" dedi.

Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam'a çağrıda bulunan Karataş, "Ben olsam gözü kapalı alırdım. Nobre'yle birlikte müthiş ikili olurlar. Nurullah Hocamın yerinde olsam yabancı oyuncu hakkını Üstün'den yana kullanırım" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Bütün Takımlar 'Üstün Bilgi'Nin Peşinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement