Büyükler 'tehlike' Altında - Son Dakika
Spor

Büyükler 'tehlike' Altında

Büyükler \'tehlike\' Altında

SPORX ÖZEL – Sezonun ilk yarısında aldıkları sonuçlarla bir kez daha şampiyonluğun önemli adayları haline gelen “büyükler” bu kez ikinci yarıya farklı bir sıkıntıyla start alacak… Bunun nedeni de, özellikle üç büyüklerin daha ligin ilk yarısında çirkin ve kötü tezahurat eylemleri konusunda disiplin talimatına göre “seyircisiz oynama” cezası sınırına gelmiş olmaları.

02.01.2012 15:35

SPORX ÖZEL – Sezonun ilk yarısında aldıkları sonuçlarla bir kez daha şampiyonluğun önemli adayları haline gelen “büyükler” bu kez ikinci yarıya farklı bir sıkıntıyla start alacak…

Bunun nedeni de, özellikle üç büyüklerin daha ligin ilk yarısında çirkin ve kötü tezahurat eylemleri konusunda disiplin talimatına göre “seyircisiz oynama” cezası sınırına gelmiş olmaları. Disiplin kurulunun bu sezon çirkin ve kötü tezahuratla ilgili 120 saniyelik “meşhur !” kriterini ortadan kaldırmasıyla bu konuda ilk yarıda bol bol para cezasına çarptırılan büyükler, ikinci yarıdaki ilk ihlallerinde tribünlerini bayan ve çocuklara teslim edecek. Öyle ki ligin ilk yarısında F.Bahçe, Beşiktaş 3'er, G.Saray 2 ve Trabzonspor 1 kez bu eylemin ihlali nedeniyle PFDK tarafından para cezasına çarptırıldı.

Disiplin Talimatı'nın 55. Maddesinin 5. Bendine göre F.Bahçe ve Beşiktaş'a ilk ihlalde seyircisiz oynama cezası gelecek. G.Saray ise iki kez daha aynı eylem gerekçesiyle cezaya çarptırıldığı takdirde o da tribünlerini sadece bayan ve çocuklara açmış olacak. Dört büyükler içinde bu konuda en rahat olan ise sadece 1 kez bu ihlal nedeniyle ceza alan Trabzonspor. Bu konuda sınırda olan F.Bahçe ve Beşiktaş'ı bekleyen bir başka tehlike ise bundan sonraki her bir ihlalin cezası seyircisiz oynama cezası olacak.

İŞTE O TALİMAT

MADDE 55 – ÇİRKİN ve KÖTÜ TEZAHÜRAT

(4) Anılan yasağın aynı sezon içerisinde üçüncü kez ihlali halinde sorumlu kulübe; Süper Lig için 120.000.-TL'den 240.000.-TL'ye kadar,

(5) Anılan yasağın aynı sezon içerisinde dördüncü kez ihlali halinde sorumlu kulübe, bir müsabakayı seyircisiz oynama cezası ve ikinci fıkrada öngörülen para cezalarının üst sınırı kadar para cezası verilir.

(6) Anılan yasağın aynı sezon içerisinde beşinci kez ihlali halinde sorumlu kulübe, bir müsabakayı seyircisiz oynama cezası ve üçüncü fıkrada öngörülen para cezalarının üst sınırı kadar para ceza verilir.

(7) Anılan yasağın aynı sezon içerisinde altıncı kez ihlali halinde sorumlu kulübe; bir müsabakayı seyircisiz oynama cezası ve dördüncü fıkrada öngörülen para cezalarının üst sınırı kadar para cezası verilir.

(8) Anılan yasağın aynı sezon içerisinde yedinci kez tekrarı halinde ve takip eden her ihlalde sorumlu kulübe, iki müsabakayı seyircisiz oynama cezası ve dördüncü fıkrada öngörülen para cezalarının üst sınırı kadar para cezası verilir.

(9) Bu maddede anılan fiiller yönünden lig ve kupa müsabakaları ayrı kategoride kabul edilir. Play-off müsabakalarındaki eylemler, tekerrür esasında varsa sezon içerisindeki eylemlerden bağımsız olarak değerlendirilir ve her ihlal işbu maddenin 2 ve devamı fıkraları uyarınca cezalandırılır.

Çift devreli lig müsabakalarında bu madde kapsamında verilen seyircisiz oynama cezalarının infazının play-off müsabakalarına denk gelmesi halinde bu cezalar, bir sonraki sezonda infaz edilir.

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Büyükler 'tehlike' Altında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement