Çeşme Belediyespor, BAL'da kalmayı başardı - Son Dakika
Spor

Çeşme Belediyespor, BAL'da kalmayı başardı

Çeşme Belediyespor, BAL\'da kalmayı başardı

Çeşme Belediyespor, BAL Play-Out mücadelesinde Torbalıspor'u 1-0 yenerek Bölgesel Amatör Lig'de kalmayı başardı. Çeşme, 2022-2023 sezonunda da Çeşme Belediyespor ve Alaçatıspor ile yarımadayı temsil edecek.

02.05.2023 22:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2022-2023 sezonunda Bölgesel Amatör Lig'de yarımadayı 2 takımla temsil eden Çeşme, yeni sezonda da Çeşme Belediye spor ve Alaçatıspor ile yarımadayı temsil etmeye devam edecek.

BAL statüsü gereğince Aliağaspor FK'nın Türkiye Futbol Federasyonu kararı ile play-off oynamadan 3. Lig'e yükselmesi sonucunda BAL'da kalan Alaçastıspor'un ardından play-out oynayarak BAL'da kalma mücadelesi veren Çeşme Belediyespor da rakibini 1-0 yenerek BAL'da kalmayı başardı. 2022-2023 sezonunda yarımadayı 2 takımla temsil eden Çeşme, 2023-2024 sezonunda da Bölgesel Amatör Lig'de 2 güzide takımıyla Çeşme'yi temsil etmeye devam edecek.

Bölgesel Amatör Lig Play-Out mücadelesi veren Çeşme Belediyespor ile Torbalıspor arasında oynanan 90 dakika 1-0 Çeşme Belediyespor'un üstünlüğü ile sona erdi.

Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı'nda saat 16.00'da oynanan karşılaşmayı Çeşme Belediyespor, 1. dakikada Mehmet İncebacak'ın kaydettiği golle 1-0 galip geldi ve 2023-2024 sezonunda yeniden Bölgesel Amatör Lig'de oynama hakkı elde etti. Torbalıspor ise 2023-2024 sezonunda Süper Amatör Lig'de mücadele edecek.

Yaklaşık binin üzerinde taraftar ve sporseverin akın ettiği maça Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Onan, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, İzmir ASKF Başkanı Efkan Muhtar, TFF İzmir İl temsilcisi Selçuk Ergeldi ve tertip komitesi takip etti.

Mücadelenin henüz 1. dakikası oynanırken, Çeşme Belediyespor ilk geliştirdiği atakta tecrübeli oyuncusu Mehmet İncebacak'ın golü ile 1-0 öne geçti. Yediği erken golle şoke olan Torbalıspor hemen toparlanıp atak geliştirdi ve 5. dakikada Azat Gümüş'ün ceza alanı dışından çektiği şutu aynı güzellikle kurtaran Çeşme kalecisi Volkan Tercan gole izin vermedi. Dakikalar ilerledikçe oyuna ağırlığını koyan ve baskı kuran Torbalıspor, 34.dakikada kalesinde pozisyon gördü. Çeşme Belediyespor'lu oyuncu Hakan Esa'nın soldan çektiği şut auta gitti. Bu pozisyondan 1 dakika sonra gelişen Torbalıspor atağında Osman Tukul girdiği net gol pozisyondan kaleci Volkan Tercan topu kornere çeldi. Korner atışı kullanan Torbalıspor'da ceza alanı içine gelen topu Durmuş Erol yarım vole şutunu yine kaleci Volkan Tercan pozisyonda kurtarışını yaptı ve topu kornere çeldi. Korner'den gelen topa bu sefer Azad Gümüş skoru değiştirecek golü bulamadı.

İlk yarıyı 1-0 önde tamamlayan Çeşme Belediyespor, ikinci yarıda oyunu domine etme adına Torbalıspor ataklarınında direnç gösterirken, Osman ve Durmuş'un pozisyonlarında savunma yerinde dokunuşlarla kırmızı-beyazlı ekibe gol şansı tanımadı. 76. dakikada Serhat Özyılmaz ile gol buldu. Fakat karşılaşmanın hakemi Kaan Kara ofsayt gerekçesi ile golü geçerli saymadı. Mücadelenin 86. dakikasında Çeşme Belediyespor'lu Yeldar Yamaç'ın çektiği şutu Torbalı savunmasında Süleyman Yüksel uzaklaştırdı. Kalan sürede başka gol olmadı ve zorlu geçen maçı Çeşme Belediyespor 1-0 kazanarak yeniden BAL Liginde oynamaya hak kazandı.

"Çok zorlu bir süreçti"

Maçın ardından bir değerlendirme yapan Çeşme Belediyespor Kulübü Başkanı Mustafa Kaymakçı, "Ağustos ayından bu yana kimi zaman iyi, kimi zaman kötü sonuçlarla, yılmadan, sezon sonuna kadar mücadele ettik. Statü gereği çok zorlu olan ligde kalmanın sevincini yaşıyoruz. Bu zorlu süreçte her zaman yanımızda olan Çeşme Belediye Başkanımız Ekrem Oran başta olmak üzere, tüm yönetim kurulumuza, teknik heyetimize, futbolcularımıza ve bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Çok zorlu bir süreçti. Bizim için de çok iyi bir tecrübe oldu. Yeni sezonda, geçmiş sezondan aldığımız tecrübelerle, yolumuza doğru adımlarla devam edeceğiz" dedi.

"Çeşmeli çocuklarımıza ve gençlerimize sporun her dalında destek vermeye devam edeceğiz"

Çeşme Belediyespor Kulübü olarak sadece futbol A takımına değil, futbol altyapısına ve diğer spor branşlarına da önem verdiklerini vurgulayan Kulüp Başkanı Kaymakçı, "Çeşmeli çocuklarımıza ve gençlerimize sporun her dalında destek vermeye devam edeceğiz. Bize bu konuda destek veren tüm Çeşmelilere teşekkür ediyorum. Ayrıca bugünkü maçımızda bize her türlü kolaylığı gösteren Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ'a da Çeşme Belediyespor Kulübü adına teşekkür etmek istiyorum. Bize maç öncesi antrenman kolaylığı sağladı. Ayrıca stat sorumluları da bize her türlü kolaylığı sağladı. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Çeşme Belediyespor, BAL'da kalmayı başardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement