Cev Bayanlar Avrupa Voleybol Ligi - Son Dakika
Spor

Cev Bayanlar Avrupa Voleybol Ligi

Cev Bayanlar Avrupa Voleybol Ligi

A Milli Takım Antrenörü Bedestenlioğlu: "Önemli olan her maçı kazanmak değil, önemli olan her oyuncuyu kazanmak" "Takımdaki asıl problem, oyuncuların maç tecrübesi açısından kendi kulüplerinde yeteri kadar forma şansı bulamamaları" A Milli Takım Kaptanı Karakoyun: "Yeni sistemde özellikle bir ralliden diğerine giderken servis için verilen sürenin düşürülmesi oyuna olumsuz yansıyor. Nefes almaya vaktiniz kalmıyor"

25.06.2013 11:19

İLKNUR ÇETİNBAŞ - A Milli Bayan Voleybol Takımı Antrenörü Mehmet Bedestenlioğlu, "Önemli olan her maçı kazanmak değil, önemli olan her oyuncuyu kazanmak" dedi.

Bedestenlioğlu, Macaristan'ın Kecskemet kentinde yapılan ve 3 yenilgi alarak A Grubu'nda son sıraya geriledikleri CEV Avrupa Ligi 2. ayak maçlarının ardından AA muhabirine değerlendirmede bulundu. İlk iki günün iyi geçmediğini belirten Bedestenlioğlu, takımdaki asıl problemin, oyuncuların maç tecrübesi açısından kendi kulüplerinde yeteri kadar forma şansı bulamamaları olduğunu söyledi.

Takımlarında sezon boyunca yedek kalanların, milli takımda "asıl" oyuncu olduğunu vurgulayan Bedestenlioğlu, "Maç eksikliği eşittir tempo eksikliği. Mental olarak özgüven eksikliği de var. Çünkü bu oyuncular, kulüplerinde kritik yerlerde topa vuran oyuncular değiller ama bu bir süreç. Bunu aşacağız. Zaten amacımız, oyuncularımızı bu seviyiye getirmek. Önemli olan her maçı kazanmak değil, önemli olan her oyuncuyu kazanmak. Burada 24 oyuncum var ve ben hepsini sahada görmek istiyorum" şeklinde konuştu.

"Beni rahatsız eden maç kaybetmek değil, işler kötüye gittiğinde umutsuzluğa düşüp oyunu daha çok bırakmaları" diyen Bedestenlioğlu, şöyle devam etti:

"Mağlubiyet çok önemli değil, önemli olan ileriye dönük bir şeyler öğrenip, yeni şeyler kazanmak, katmak. Son maçımızda biraz ışık gördüm. Kritik yerlerde sayı verdik ama mücadele de ettik. Bundan sonraki ayak çok farklı olacaktır. İlk ayakta aramızda deneyimli oyuncularımız vardı. Bu arkadaşlarımız da maç oynadıkça o seviyelere gelecekler. Amacımız da bu zaten."

Grupta son sırada olmalarının çok önemli olmadığını vurgulayan Mehmet Bedestenlioğlu, "İkinci ve üçüncü takımların 8 puanı var, biz 7 puandayız. Birer galibiyet onları bizim altımıza çekecektir. Kaybedilmiş bir şey yok" diye konuştu.

Set sayılarının 21 üzerinden oynanması ile ilgili deneme sürecini olumlu bulduğunu dile getiren Bedestenlioğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu yeni sistemde maçları, çok kaliteli, kısa metrajlı film olarak görüyorum. Biz hep işimizi son sayılara bırakmaya alışkın olduğumuzdan, son sayılarda bir bakıyoruz ki set bitmiş, ama buna da alışacağız. Ben bunu doğru bir karar olarak değerlendiriyorum."

Kaptan Karakoyun

A Milli Bayan Voleybol Takımı Kaptanı Asuman Karakoyun ise 2. ayak maçlarına iyi başlangıç yapamadıklarını dile getirdi.

Bu ayakta aralarına yeni oyuncular katıldığını ve adaptasyon için yeterli süreleri bulunmadığını kaydeden Karakoyun, "Bursa'daki ilk ayak çok iyi geçmişti. Atmosfer müthişti. Oradaki galibiyetlerin mimarı seyircilerimiz oldu diyebilirim. Orada seyirci avantajını çok iyi değerlendirdik. Burada ise tek bir seyirci yoktu ve maçlar hazırlık maçı havasında oynandı. Bu bizi negatif yönde etkiledi. Gerekli motivasyonu sağlayamadık" ifadelerini kullandı.

İkinci ayak maçlarının umdukları gibi geçmediğini, ancak son maçta "ölü toprağını" üzerlerinden attıklarını belirten Karakoyun, şöyle konuştu:

"Yeni sistemin de negatif etkisi oldu. Toparlanma süresi çok kısa. Özellikle bir ralliden diğerine giderken servis için verilen sürenin düşürülmesi oyuna olumsuz yansıyor. Nefes almaya vaktiniz kalmıyor. Bu yüzden de servis yüzdelerimiz çok düştü."

Romanya'daki 3. ayak maçları öncesi toparlanma sürecini iyi değerlendirmeleri gerektiğini vurgulayan Karakoyun, finale kalmak için son iki ayaktaki 6 maçın 4'ünü kazanmak zorunda olduklarını, bunun için de gerekli yetenek, akıl, taktiksel bilgi ve güce sahip olduklarını söyledi.

Neşve Büyükbayram

Milli takım oyuncularından Neşve Büyükbayram da 2. ayak maçlarının kendileri için pek iyi geçmediğini ve özellikle ilk iki gün oyuna girmekte zorlandıklarını kaydetti.

Setlerin 21 sayı üzerinden oynanmasından olumsuz etkilendiklerini kaydeden Büyükbayram, "Sete kötü başlangıç yaptığımızda geri dönüş çok zor oluyor. Biz toparlanana kadar set bitiyor. Aradaki farkı kapatmak için hiç ara vermeden üst üste sayılar bulmanız gerekiyor. Bu da doğal olarak çok kolay olmuyor. Bu yüzden ilk iki maçta biraz bocaladık ve istediğimiz gibi servis atamayınca da kaybettik" diye konuştu.

Üçüncü ve son maçlarında iyi servis attıklarını ve iyi oynadıklarını belirten Büyükbayram, "Son maçta mücadele vardı. İyi top öldürdük ama küçük hatalardan kaybettik" şeklinde görüşlerini aktardı.

Bulgar ekibinin kuvvetli smaçörlere sahip olduğunu vurgulayan Büyükbayram, sözlerini şöyle tamamladı:

"Aslında yüksek oynayan bir takımız ama Bulgarlar, smaçörleri kuvvetli olduğu için bize blok out yaptırdılar. Hızlı top oynandığında elimizin biraz dağınık olması blok out'a zemin hazırlıyor. Bu ayakta takımları çok daha iyi tanıdık. Üçüncü  ayakta çok daha iyi olacağımıza inanıyorum. Finale kalmak için 3. ve 4. ayak maçları çok önemli." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Cev Bayanlar Avrupa Voleybol Ligi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement