Cirit Maçında Kaza - Son Dakika
Spor

Cirit Maçında Kaza

Cirit Maçında Kaza

Selçukluların Kars'tan Anadolu'ya girişlerinin 950. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen cirit maçında attan düşen sporcu hafif şekilde yaralandı.

17.08.2014 13:26  Güncelleme: 12:01

Ani Ören Yeri'nin tarihi surları önünde düzenlenen etkinlikte konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Sultan Alparslan'ın 16 Ağustos 1064'te Ani'yi fethederek Anadolu'nun kapılarını açtığını ifade eden Doğanay, "950 yıl önce Kılıç Meydanı'nda kılıç kuşanan Alparslan'ın torunları şimdi burada. Torunları olarak biz de onların izinden gideceğiz" dedi.

Doğanay'ın konuşmasının ardından Kafkas Oyunları ve Ocaklı Köyü Halk Oyunları ekibi yöreye ait oyunları sahneledi.

Kutlamalar kapsamında tarihi surların altından geçerek alana gelen Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı, söyledikleri marşlarla etkinliğe renk kattı.

Daha sonra atlı cirit maçının yapıldığı etkinliklerde, rakibini atla kovalayan bir ciritçi, atının dengesini kaybederek düşmesi sonucu yaralandı.

Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği ciritçi oyun dışı kalırken, kısa süre ara verilen maça tekrar devam edildi.

Maçın ardından dereceye giren sporculara madalyaları Kars Valisi Günay Özdemir ile Iğdır Valisi Davut Haner tarafından verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Cirit Maçında Kaza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement