Cumhurbaşkanlığı Koşusu Pazar Günü Yapılacak - Son Dakika
Spor

Cumhurbaşkanlığı Koşusu Pazar Günü Yapılacak

Cumhurbaşkanlığı Koşusu Pazar Günü Yapılacak

Ankara 75. Yol Hipodromu'nda 27 Ekim Pazar günü düzenlenecek yarışlarda Cumhurbaşkanlığı Koşusu 14.30, Cumhuriyet Koşusu ise 15.00'de başlayacak

25.10.2013 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

75. Cumhurbaşkanlığı ve Cumhuriyet koşuları, 27 Ekim Pazar günü 75. Yıl Ankara Hipodromu'nda yapılacak.

Cumhurbaşkanlığı Koşusu'nda 3 ve daha yukarı yaşlı 20 İngiliz safkan, 90'ıncı yılı kutlanan Cumhuriyet adına düzenlenen ve saat 15.00'de başlayacak Cumhuriyet Koşusu'nda ise 2 ve daha yukarı yaşlı 16 safkan Arap atı yarışacak.

Cumhurbaşkanlığı Koşusu'nda yarışacak İngiliz atları, çim pistte 2400 metre mesafede saat 14.30'da start alacak.

Birincilik ikramiyesi 580 bin lira olan 75'inci Cumhurbaşkanlığı Koşusu'nda, geçen yılın galibi "Hanbeş", aynı eküriden "King River", 2011 yılı Cumhurbaşkanlığı Koşusu galibi "Mitico"'nun yanı sıra "Fly By Me", "Çakal Karlos", "Matador Yaşar", "Cihanım", "Kopenhag", "Akdeniz Ateşi", "Always President", aynı eküriden "Sanzatu", "Başkan Nexia", "Kemalhan", "Step By Step", "Village Wind", "Temelhan", "Lily of The Valley", "Storm Eagle", "Il Nero" ile "Mister Baron" mücadele edecek.

Birincilik ikramiyesi 950 bin lira olan Cumhuriyet Koşusu ise çim pistte ve 1600 metre mesafede gerçekleştirilecek.

Koşuya, 2010 ve 2012 yılları galibi "Gelibolu", 2011 yılında Çanakkale Zaferi ve Haralar Koşusu, 2012'de İstiklal Savaşı ve bu yıl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Koşusu'nu kazanan "Karaüzüm", bu yılın Niğbolu ve Türk Silahlı Kuvettileri Koşusu galibi "Uçanoğlu", 2012 yılı Hatay ve bu yılın Türkiye Büyük Millet Meclisi Koşusu galibi "Yalnızefe", bu ay Kanuni Sultan Süleyman Koşusu'nda zafere ulaşan "Yakupbey", bu yıl Hatay ve Haralar Koşusu'nu kazanan koşudaki tek 3 yaşlı tay "Başseklavi" başta olmak üzere "Kastal", Hisarbey, "Özfidan", Kaderşah", "Karaeser", "Tozan", "Yamaner", "Turabi", "Akarçay" ve "Kasap" isimli safkanlar katılacak.

Cumhurbaşkanlığı Koşusu

İlki 1939 yılında koşulan Cumhurbaşkanlığı Kupası Koşusu bugüne kadar aralıksız düzenlendi.

1960–80–81–82 yıllarında Devlet Başkanı Kupası adı altında koşulan Cumhurbaşkanlığı Kupası Koşusu'nu en çok kazanma rekoru 13 kez ile "Eliyeşiller" ekürisine ait. Bu önemli koşuyu 11 defa ile en fazla kazanan jokey ise Ekrem Kurt oldu. Kurt, 1984–1987 yılları arasında 4 kez üst üste kazandığı birinciliklerle ayrı bir rekorun da sahibi.

Geçen yılki koşuyu, Nevzat Seyok'un Hanbeş" isimli safkanı jokeyi Ayhan Kurşun ile 2.32.30'luk dereceyle elde etmişti.

Cumhuriyet Koşusu

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu anısına 1981 yılında ilk kez düzenlenen Cumhuriyet Kupası Koşusu, üç ve daha yukarı yaşlı Safkan Arap atlarının katılıyor.

Bu yıla kadar düzenlenen koşular sonucunda Erol İçingir'e ait "Ersoylu" ve Mustafa Demir'e ait "Demirkır" üst üste 3'er birincilikle bu kupayı en fazla kazanma başarısını gösterdi.

Halis Karataş 8 birincilikle Cumhuriyet Kupası Koşusu'nu en fazla kazanan jokey olurken, geçen yılki koşuyu, Cüneyt Çalıcıoğlu'nun "Gelibolu" isimli safkanı jokeyi Ahmet Çelik ile 1.47.75'lik derece yaparak kazandı.

Bu arada pazar günü 75. Yıl Ankara Hipodromu'nda ayrıca 13 atın yarışacağı Necip Fazıl Kısakürek Koşusu da yapılacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Cumhurbaşkanlığı Koşusu Pazar Günü Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement