Teknik Direktör Daum: Transferlerle Daha Güçlü Olacağız - Son Dakika
Spor

Teknik Direktör Daum: Transferlerle Daha Güçlü Olacağız

Teknik Direktör Daum: Transferlerle Daha Güçlü Olacağız

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, ilk 17 haftayı değerlendirerek, "Bursaspor'un çok iyi işler başaracağına inanıyorum." dedi.

01.01.2014 18:19  Güncelleme: 18:22

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, ilk 17 haftayı değerlendirerek, "Bursaspor'un çok iyi işleri başaracağına inanıyorum. Yapılacak transferlerle birlikte daha da güçlü olacağımıza inanıyoruz" dedi.

Bursaspor Teknik Direktörü Daum, kulübün resmi televizyonuna açıklamalarda bulundu. Bursaspor'a gelişini ve ilk yarıyı değerlendiren Daum, "Bursaspor'dan teklif aldığımda tatildeydim. Bir kulüpte çalışmayı düşünmüyordum. Cuma günü bana telefon geldi. 'Cumartesi günü Türkiye'de buluşup konuşabilir miyiz' diye sordular. Gelemeyeceğimi söyledim ve ben onları çağırdım. Bursaspor'u duyduğumda çok iyi bir takımdan bahsedebilirim. Kendim de şaşırmıştım. Taraftarları inanılmaz. Vojvodina yenilgisi konusunda bilgim vardı. Antrenörleriyle yollarını ayırdıklarını söylediler. Bana Bursaspor'un avantajları anlatıldı. Murat Kuş, arkadaşımız da orada çok iyi işler yapabileceğimizi anlattı. O görüşmelerden sonra karar verdim. Bursaspor'u tanıdığım için teklifi kabul ettim" diye konuştu.

"TAKIMA İLK GELDİĞİMDE PROBLEMLER GÖRDÜM"

Takıma geldiği ilk günlerden bahseden Alman çalıştırıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Takımda problemler gördüm ve 3 gün sonra Eskişehirspor maçına çıktık. Takımı gördükten çok fazla düzeltmemiz gereken noktaları gördük. Mental olarak gerçekten iyi durumda olmayan sporcuları bulduk. İlk etapta kesinlikle birlik içine girmek adına ve taktiksel yön çizme adına çalışmalarımız başlamıştı. Hazırlık dönemi çok önemlidir. Hazırlık döneminde birlikte olmadığımız için takımı lige hazırlamak durumundaydık. Fiziksel durumlarını belirli bir seviyeye getirmek zorundaydık. Takımımıza gerçekten teşekkür etmek istiyorum. Özveriyle çalıştılar. Toplantılar da uzun sürdü. Bunlar bir değişim olarak futbolcuların önüne sunuldu. Futbolcularımız da bunu iyi idrak etti."

"İLK 12 HAFTA İNİŞLİ ÇIKIŞLI BİR PERFORMANS GÖSTERDİK"

İlk 12 maçı ve Batalla'nın takımdan ayrılmasını değerlendiren Daum, "İnişli çıkışlı performans gösterdik. Ama iyi oynadığımız müsabaka olarak Galatasaray ve Medical Park Antalyaspor maçlarını gösterebiliriz. 11-12 maçlık periyot içinde belirli bir istikrar yakalayamadık. Bunu yakalamak için biraz daha uzun süre gerekiyordu. Farklı problemler önümüze çıktı. Batalla takımdan ayrıldı ve biz şaşırdık. Bu bizim için büyük bir sıkıntıydı. Bunlarla da mücadele etmek zorunda kaldık. Bu büyük problemden sonra takımı stabilize anlamında Batalla ayrıldıktan sonra Kasımpaşa maçına çıkacaktık. Bizim için zorlu müsabakaydı. Takımımız inanılmaz mücadele etti. Batalla'dan sonraki müsabakada takım bana birlik beraberlik sinyali verdi" açıklamasını yaptı.

"BATALLA AYRILDIKTAN SONRA 7 MÜSABAKAYI KAYBETMEDİK"

Batalla'nın ayrılmasından sonra 7 müsabakanın kaybedilmediğine değinen Daum, şöyle konuştu:

"O da bana burada takımın oluştuğunun sinyalini ve ilerlemenin olacağını sinyalini verdi. Bu zorlu döneme baktığınız zaman 7 müsabaka kaybedilmedi. Gerçekten çok önemli bir başarı. Herkesin burada rolü var. Sadece teknik ekibin değil. Birlik beraberlik içinde çalışma yapıldı. 7 maçlık yenilgisiz periyodu geçirdik. Herkese teşekkür etmek istiyorum. Çok önemli bir süreç geçirdik."

Taraftarın zaman zaman yönetime tepki gösterdiğini vurgulayan Daum, söyle devam etti:

"Bu problemlerin yanında yönetimimizle ilgili de sıkıntılar oldu. Yönetimimize de tepkiler vardı. Hep beraber çalıştık, yönetimimiz de burada çok iyi çalıştı. Başkanımız bizi çok iyi destekledi. Burada zorlu maçlar çıkardık. Onların beraberliği ve birliği var. O yüzden bu problemler olduğunda şaşırmıştım. Desteğe ihtiyacımız var. Birlik beraberlik içinde sportif yönün de en iyisini çıkarmak istiyoruz."

"BURSASPOR ÇOK İYİ İŞLER BAŞARACAK"

Bursasporlu olmanın bir ayrıcalık olduğunu ifade eden Daum, "Bursaspor'un çok iyi işleri başaracağına inanıyorum. Taraftarlara da çok teşekkür etmek istiyorum. Şu anda arkamızda olacaklarını hissediyoruz. Yapılacak transferlerle birlikte daha da güçlü olacağımıza inanıyoruz. Gruplarda da iyi mücadele edip büyük işler başaracağımıza, ligde de başarılı olacağımıza inanıyorum. Bursaspor'da gerçekten motive şeklide çalışıyorum" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Teknik Direktör Daum: Transferlerle Daha Güçlü Olacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement