Devlet Başkanları'ndan 'Gay Yasası' Protestosu - Son Dakika
Spor

Devlet Başkanları'ndan 'Gay Yasası' Protestosu

Devlet Başkanları\'ndan \'Gay Yasası\' Protestosu

Rusya'da çıkan 'Anti-Gay' yasası nedeniyle, birçok Avrupa ülkesi Soçi Kış Olimpiyatları açılış törenine katılmayacak.

07.02.2014 07:35  Güncelleme: 08:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Soci'nin açılış seremonisini, Avrupa ülkesi devlet başkanları protesto edecek. Rusya'da çıkan 'Anti-Gay yasa nedeniyle, bir çok Avrupa ülkesi açılış törenine katılmayacak.

OBAMA-MERKEL YOK ERDOĞAN VAR

Törende ABD Devlet Başkanı Barack Obama, İngiltere Başbakanı David Cameron ve Almanya Devlet Başkanı Angela Merkel yer almayacak. Ancak İtalyan Başbakanı Enrico Letta, Hollanda Kralı Willem-Alexander, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ve Japonya Başbakanı Shinzo Abe, açılışta Vladimir Putin'in yanında yer alacaklar.

SADECE BAŞLIKLARA ÇIKAR

Konuyla ilgili konuşan Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach, bu üst düzey boykutun sadece basında manşetlere çıkacak gösterişli bir hareket olduğunun altını çizip "Bundan başka hiçbir şey değiştirmez" ifadelerini kullandı. Bach, spora saygı gösterip barışın yayılması için çaba harcayan herkese çok teşekkür ettiğini söylerken "Burada yapılanları ve sporu siyasete alet etmemek gerekiyor. Ya da bu yapılanlardan siyasal konjonktürde bir çıkar elde etmeyi düşünmemek gerekiyor" açıklamasını yaptı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Devlet Başkanları'ndan 'Gay Yasası' Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement