Donk: 'Ailem Futbolcu Olacağımı Biliyordu' - Son Dakika
Spor

Donk: 'Ailem Futbolcu Olacağımı Biliyordu'

Kasımpaşa’nın Hollandalı yıldız futbolcusu Ryan Donk: 'Ailem futbolcu olacağımı biliyordu' dedi.

30.05.2014 21:17

Kasımpaşa’nın Hollandalı yıldız futbolcusu Ryan Donk, lacivert-beyazlı kulüpteki ilk sezonunu değerlendirerek, takım olarak iniş-çıkış yaşadıklarını ve sakatlıklarla boğuştuğu için bir önceki kulüpteki performansına ulaşamadığını söyledi.

Kasımpaşa Kulübü’nün resmi internet sitesinde hazırlanan ‘Bire Bir’ programına konuk olan Hollandalı yıldız Ryan Donk, özel hayatı, ailesi ve Türkiye’deki futbol kariyeri hakkında açıklamalarda bulundu.

“AİLEM FUTBOLCU OLACAĞIMI BİLİYORDU”

Futbola nasıl başladığını anlatan yıldız futbolcu Donk, şunları kaydetti:

"Futbolla ilk tanıştığım zaman futbolcu olmaya karar verdim. Babamla evin her yerinde top oynuyorduk. Eşyaları kırıp döküyordum. Bu çok önemliydi. Çünkü benim futbolcu olacağımı biliyorlardı. Çocukluğumdan beri futbola aşığım.”

“FUTBOL DIŞINDA ÖRNEK ALDIĞIM TEK ADAM BABAM”

"Futbol senin için nedir?" sorusuna ise tecrübeli oyuncu, "Futbol en büyük aşkım. Bugüne kadar her anını çok sevdim. Futbola ilk başladığım yıllarda örnek aldığım futbolcu Patrick Vieira’ydı. Ama şimdi Yaya Toure’yi izlemekten keyif alıyorum. Futbol dışında ise örnek aldığım tek adam babam. Ona son derece hayranlık besliyorum” diye cevap verdi.

“EN BÜYÜK HAYALİM İYİ BİR BABA OLMAK”

Futbol oynamak dışında en büyük keyif aldığı durumun ailesi ile vakit geçirmek olduğunu belirten Hollandalı yıldız futbolcu Ryan Donk, "Ailemle ve oğlumla vakit geçirmek beni çok mutlu ediyor. Onları görmem lazım. Onlar sayesinde asıl kişiyim. Mutlu olmak için ailemi görmem gerek. Ailemden ayrı olmakta beni çok etkiliyor. Evinizden uzaksanız birkaç ay uzak kalmak sorun değil. İlk altı ay üstesinden ancak gelebiliyorsunuz. En büyük hayalim iyi bir baba olmak” şeklinde konuştu.

“TAKIM OLARAK İNİŞ VE ÇIKIŞLARIMIZ OLDU, SAKATLIKLARLA BOĞUŞTUM”

2013-2014 futbol sezonunu kendi bakış açısından değerlendiren Donk, "İniş ve çıkışlarımız oldu. Ben de böyle hissettim. Bu benim sakatlıklarla boğuştuğum ilk sezondu. Bir önceki kulübümde ki seviyemi yakalamam biraz zor oldu. Ama buradaki ilk sezonum olarak gayet iyiydi” ifadelerini kullandı.

KORAY USTABAŞI

Donk: \'Ailem Futbolcu Olacağımı Biliyordu\'
Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Donk: 'Ailem Futbolcu Olacağımı Biliyordu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement