Dünya Şampiyonu Fırat Arslan Yıllar Sonra Babasının Mezarını Buldu - Son Dakika
Spor

Dünya Şampiyonu Fırat Arslan Yıllar Sonra Babasının Mezarını Buldu

Dünya Şampiyonu Fırat Arslan Yıllar Sonra Babasının Mezarını Buldu

Zonguldak’ın Alaplı ilçesine gelen dünya yarı ağır sıklet boks şampiyonu Fırat Arslan, 14 yıl önce kaybettiği babasının mezarı başında dua etti.

06.06.2015 15:44

Zonguldak'ın Alaplı ilçesine gelen dünya yarı ağır sıklet boks şampiyonu Fırat Arslan, 14 yıl önce kaybettiği babasının mezarı başında dua etti. Dünya şampiyonu boksör, memleketi Zonguldak'ta yıllar sonra iki kardeşi daha olduğunu öğrendi.

Türkiye'nin ilk dünya yarı ağır sıklet boks şampiyonu Fırat Arslan, baba ocağı Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Ortaköy Köyü'ne geldi. Fırat Arslan, küçük yaşta iken kendilerinden ayrılan babası Mustafa Arslan'ın mezarını Alaplı ilçesi şehir mezarlığında akrabalarının yardımı ile bularak başında Kur'an-ı Kerim okuyup dua etti. Alaplı ilçesinde Fuat ve Murat isimlerinde iki kardeşi daha olduğunu öğrenen Fırat Arslan, bundan sonra iki kardeşine de ağabeylik yapmak istediğini söyledi.

Babasının da sporcu olduğunu ve iyi bir pehlivan olduğunu ifade eden Arslan, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine yaşadığı zorlukları ve dünya şampiyonluğuna uzanan hikayesini anlattı. Küçük yaşta iken babasının kendilerinde ayrılarak Zonguldak'a geldiğini ve bu süreçte çok zorluklar yaşadıklarını anlatan Arslan, annesi ve ağabeyleri ile el ele vererek bu günlere geldiklerini söyledi.

"BENİMLE ALAY ETTİLER, İNANDIM, ÇALIŞTIM VE DÜNYA ŞAMPİYONU OLDUM"

Ağabeyinin boks yaptığını ve ona olan hayranlığı ile 18 yaşında boksa başladığını dile getiren dünya şampiyonu, kendisi ile herkesin dalga geçtiğini ancak hiçbir zaman pes etmediğini ifade etti. Dünya şampiyonu Arslan, "Rahmetli babam pehlivandı, güreşçiydi. Ağabeyim boksa başladı. Baya başarılıydı ve ben onun hayranıydım. 18 yaşında, aslında geç başladım. Bana herkes 'bir yere varamazsın' dedi. Ben hedef koydum ve 'Dünya şampiyonu olacağım' dedim. İnandım, en iyi arkadaşıma söz verdim. 19 sene boyunca uğraştım. Gerçekten söz verdiğime kaç kere pişman oldum ama 24 Kasım 2007'de dünya şampiyonu oldum. Çok zor ve uzun bir yoldan gittim ama hiçbir zaman inancımı yitirmedim. Çok çalıştım ve dünya şampiyonu oldum. 2008'de dünya şampiyonluğu kemerimi savundum. 2008'in sonunda maalesef kaybettim ama bu yaşamdır. Yaşamda da, sporda da kaybetmekte var, kazanmakta var. 2012 yılında aslında Marco Huck'a karşı aslında kemeri almıştım. Maalesef hakem kararı ile aldığım maçı bana vermediler. 2014 yılında Yoan Pablo Hernandez'e karşıda hakem kararı ile maçı verdim. Bütün Alman TV ve gazeteleri aslında maçı aldığımı söylediler, dünya rekorunu kırmıştım aslında. Şimdi bir kez daha dünya rekorunu kırmayı ve dünya şampiyonluğunu ele geçirmeyi bir kez daha deneyeceğim. İnşallah yapabilirim ama Allah'ın dediği olur. Türkiye'nin ilk ve tek profesyonel boks şampiyonu olarak tarihe imza attım. İnşallah bu şekilde gençlerimize motive edebilirim. İnşallah benden sonrada onlar dünya şampiyonu olabilir" dedi.

YOL PARASI BULAMADIĞI İÇİN TÜRKİYE ŞAMPİYONASINA KATILAMADI

Yol parası bulamadığı için Türkiye şampiyonluklarına katılamayan ve Alman vatandaşlığına geçmek zorunda kalan Arslan, başarı için inanmak ve çok çalışmak gerektiğini dile getirdi. Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tabi ki 'Ben dünya şampiyonu olacağım' diyerek yada dünya şampiyonluğu hedefi koyarak olmuyor. Almanya'da doğdum, Almanya'da büyüdüm. Almanya şampiyonluklarına katılamamıştım. Çünkü Alman vatandaşı değildim. Zamanında hem Türkiye hem de Avusturya şampiyonunu yendim. Türkiye şampiyonasına katılmak için gerekli insanları tanıyamadım herhalde. Bana 'Türkiye şampiyonasına katılmak için biletini ve diğer masraflarını kendin ödeyeceksin' denildi. Tabi bunları karşılayamadım. Maddi durumum yoktu. Bende sonunda Alman vatandaşlığına geçtim. Almanya şampiyonu ve Avrupa şampiyonu oldum. Çok hakkımda yendi. Benden Alman ismi almamı istediler. Kabul etmedim. Fırat Arslan olarak doğdum. Kağıtta ne yazarsa yazsın ben ismimle zaten kimliğimi belirtiyorum. Ne kadar çok zorluk yaşadıysam da oradan bir kapı kapandıysa yüce Allah başka bir yerden kapı açtı. Sonunda da dünya şampiyonu oldum. Buna ne kadar şükür etsem azdır. O yüzden Almanya'daki Türk gençlerine camilerde, okullarda sürekli nasihat ediyorum. Sadece boks için demiyorum. Okulda, meslek edinmede, sporda ve hayatta bir hedef edinirlerse, inanırlarsa ve gerçekten çalışkan olurlarsa hedeflerine ulaşabilirler. Benimle çok alay ettiler, güldüler ama sonunda çok çalışarak azim ve inançla hedefime vardım."

Son kez dünya rekorunu kırmak için maça çıkacağını belirten Fırat Arslan, pes etmeden inanarak ve çalışarak başarının nasıl geldiğini herkese göstermek istediğini söyledi.

FIRAT ARSLAN YILLAR SONRA İKİ KARDEŞİ DAHA OLDUĞUNU ÖĞRENDİ

14 yıl önce vefat eden babasının mezarını yeni bulduğunu, Alaplı ilçesinde iki kardeşi daha olduğunu öğrendiğini belirten Fırat Arslan, "Babam yıllar evvel biz küçükken bizi terk etmişti. Vefat etti, Allah kendisine rahmet eylesin. Bütün günahlarını yüce Allah affetsin. Ben her gün duacısıyım. Yaşam böyle, ayrıldı bizden. Şimdi burada bir kardeşim daha olduğunu öğrendim. Fuat ile yıllar sonra tanışabildim. Bana 'Romanya'ya gitmiş' dediler, aslında öyle bir şey yokmuş. Annemiz geçen yıl 6 Aralık'ta vefat etti. Yüce Allah'ım onunda günahlarını affetsin, mekanı cennet olsun. Annemiz bizi büyütebilmek için gerçekten çok büyük savaş verdi. Büyük ağabeyim Meriç her şeyi yaptı, bütün ağabeylerim ailece el ele tutunduk ve hep birbirimizi destekleyerek bu günlere geldik. Ailemin desteği olmasaydı dünya şampiyonu olamazdım. Her hangi birinin arkasında kimse durmazsa çok zor oluyor. Yıllar sonrada 21 yaşındaki Fuat kardeşimle tanışabildim ve sevindim. İnşallah ona a iyi bir ağabeylik yapabilirim. O'nun da Murat isminde bir abisi varmış. O'da benim kardeşim sayılır" diye konuştu.

"GENÇLERE DESTEK VERİLSE BAŞARI GELİR"

Türkiye'de insanların daha çok futbola ağırlık verdiğini, diğer spor branşlarına da önem verilmesi durumunda bir tane değil binlerce şampiyonun çıkacağına inandığını ifade eden Arslan, "Ben Almanya'da doğdum ve Almanya'da büyüdüm. Bence gençlerimize daha çok destek gerekiyor. Türkiye'de her kes futbola deli oluyor. Futbol için gerçekten insanlar her şeyi yapıyorlar. Tabi ki futbolda yapsınlar ben 'Yapmasınlar demiyorum ama başka spor dallarında biraz değer verilse, gençlere biraz destek verilse başarı gelir. Bizim milletimizde Osmanlı kanı var. Biz Türk olarak çok kuvvetli bir ülkeyiz. Eminim burada bir tane değil binlerce dünya şampiyonu çıkabilir. Ama dediğim gibi desteksiz olmuyor. İnşallah benden sonra gençlerimiz desteklenir ve daha kolay yollardan başarılı olurlar" dedi.

Fırat Arslan, dünya rekorunu kırdığında bu başarıyı önce Allah'a sonrada kendilerine çok emek veren annesine hediye edeceğini söyledi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Dünya Şampiyonu Fırat Arslan Yıllar Sonra Babasının Mezarını Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement