Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı Mesut Hoşcan, "14 Nisan'da e-bilet uygulamasına başlanacak. Bu sürecin uzatılmasını istedik ancak kabul edilmedi. E-bilet ile uyum sorunumuz olacak gibi görünüyor" dedi.
Hoşcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun gereği e-bilet uygulamasına geçme zorunluluğunun olduğunu belirterek, söz konusu uygulamada biletin kimin aldığının ismen bilinmesi gerektiğini kaydetti.
Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF), e-bilet uygulamasının güvenlik tarafını, ticari tarafla birleştirerek statların alt yapısının bu istenilen elektronik ortamların kulüplere yük olmaması için bir ihale yaptığını anlatan Hoşcan, şöyle konuştu:
"Bu ihalede kulüplerin menfaatlerine uymayan belli noktalarını gördük. 'E-bilet uygulamasının ticari boyutu keşke TFF tarafından yapılsa, alt yapı yatırım fonlarıyla desteklense' dedik ancak kendileri böyle bir şeyin mümkün olmadığını söyledi. E-bilet ihalesini alan firma 28 stadın tüm alt yapısı yapacak ve kulüplere yük olmayacak. Önümüzde 10 yıllık süreç var. Bu sürecin uzun olduğunu söyledik. Bu süreçte kulüpler için bir havuz oluşacak. Havuzda oluşacak yaklaşık 150 milyon lira kulüplere paylaştırılacak. Paylaşımın adil olması yönünde TFF'ye isteklerimizi ilettik. Bu konuda TFF'nin yaptığı e-bilet ihalesinde, taraftarlarımız her yıl kart alacak. Bu kart, 15 lira gibi bir bedelle satılacak. Bu bedelin aşağıya çekilmesini talep ettik. 14 Nisan'da e-bilet uygulamasına başlanacak. Bu sürecin uzatılmasını istedik ancak kabul edilmedi. E-bilet ile uyum sorunumuz olacak gibi görünüyor. Ancak bu kanun. Bu kanunun uygulanması ve yürümesi için hepimiz elimizden gelen mücadeleyi yapacağız." - Eskişehir
Son Dakika › Spor › E-bilet ile Uyum Sorunu Olabilir' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?