Efes 'Kaya'ya Çarptı: 81-72 - Son Dakika
Spor

Efes 'Kaya'ya Çarptı: 81-72

Efes \'Kaya\'ya Çarptı: 81-72

HABER: SEDAT BALCI / SİNAN ERDEM SPOR SALONU / SPORX.

04.01.2011 00:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HABER: SEDAT BALCI/ SİNAN ERDEM SPOR SALONU/ SPORX.COM

Beko Basketbol Ligi 13. hafta maçında Fenerbahçe Ülker evinde Efes Pilsen ile karşı karşıya geldi. Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan zorlu mücadeleyi Fenerbahçe Ülker 81-72 kazandı.

Ev sahibi ekip, özellikle ikinci yarıdaki etkili oyunuyla galibiyete uzanırken Kaya Peker & Roko Ukic ikilisinin üstün performansı ve bu ikiliye Marko Tomas & Tarence Kinsey ikilisinin sağladığı destek galibiyeti getiren faktörler arasında yer aldı. Rakibini üçüncü çeyrekte 8 sayıda tutmayı başaran Fenerbahçe Ülker, ilk yarıda yapamadıklarını ikinci yarıda gerçekleştirerek zafere uzandı.

Karşılaşmanın en skorer ismi Fenerbahçe Ülker'den 22 sayı ile Marko Tomas oldu. Efes Pilsen'de ise Kerem Gönlüm 18 sayı üretmesine rağmen takımının mağlubiyetine engel olamadı.

EFES PİLSEN İYİ BAŞLADI AMA...

Efes Pilsen iyi başladığı maçta, ikinci yarıdaki Fenerbahçe Ülker savunmasına boyun eğerken düşen dış atışlardaki düşük şut yüzdesinin sıkıntısını yaşadı.

Fenerbahçe Ülker'de, bugün resmi imzayı atan Litvanyalı guard Sarunas Jasikevicius 12 kişilik kadroda yer alırken Lynn Greer ve Sean May kadroda yer almayan isimler oldular. Efes Pilsen'de ise Lawrance Roberts forma giymedi. Bir süredir sakat olan Kerem tunçeri ve Kerem Gönlüm sahadaki yerlerini aldılar.

Maça Fenerbahçe Ülker Roko Ukic, Ömer Onan, Marko Tomas, Kaya Peker ve Darjus Lavrinovic ilk beşiyle başlarken konuk lacivert beyazlılar, Andrew Wisniewski, Igor Rakocevic, Sinan Güler, Kerem Gönlüm ve Nikola Vujcic beşiyle sahaya çıktı.

Karşılaşmayı, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve Asbaşkan Murat Özaydınlı da takip ettiler.

EFES DAHA ORGANİZE

Maça iyi başlayan taraf Efes Pilsen oldu. Sinan Güler'i ilk beşte oynayan coach Velimir Perasovic dış baskıyı kurarken pota altında Vujcic'in asistçi yönünün yanısıra Kerem Gönlüm'ün skorer oyunundan faydalanmayı amaçladı ve bunda da başarılı oldu. Bu ikili ilk 10 dakikada toplam 14 sayı atarken bu ikiliye Rakocevic 8 sayılık katkı sağladı.

Fenerbahçe Ülker ise hücumda beklenilen oyununu sergilerken özellikle pota altı savunmasında yetersiz kaldı ve ilk çeyrek 24-19 Efes Pilsen üstünlüğüye sona erdi.

BASKI ARTIYOR

İkinci çeyreğin ilk dakikaları karşılıklı basketlerle geçilirken Fenerbahçe Ülker'de oyuna giren Tarence Kinsey'nin dinamik ve istekli oyununa rağmen dış atışlardaki 15. dakika geçilirken skorboardda 32-27 Efes Pilsen üstünlüğü vardı. Efes Pilsen'de oyuna sonradan giren Kerem Tunçeri, kısa sürede yaptığı 4 asistle konuk ekibin, ilk çeyrekte yakaladığı farkı korumasında önemli rol oynadı.

Devrenin sonuna doğru Kaya Peker ve Roko Ukic'in sayılarıyla farkı üçe kadar indiren Fenerbahçe Ülker devreyi Efes Pilsen karşısında 41-37 mağlup tamamladı.

İlk yarıda Fenerbahçe Ülker, özellikle hücumda organize olmakta zorlanırken savunmada da istediklerini gerçekleştiremedi. Efes Pilsen'de 13/18'lik iki sayılık atış performansı, ilk yarıda sağlanan üstünlüğün anahtarı oldu. Fenerbahçe Ülker'in iki sayılık atışlardaki performansı ise 12/22'de kaldı.

Basketbol kalitesinin çok fazla olmadığı ilk yarı sonunda Nikola Vujcic, Igor Rakocevic ve Kerem Gönlüm 8'er sayıyla oynarken Fenerbahçe Ülker'de Oğuz Savaş 10 sayı, Roko Ukic 9 sayı, Marko Tomas 7 sayıyla oynadı.

FENERBAHÇE ÜLKER TOPARLANIYOR

İkinci yarıya iki takım, maça başladıkları ilk beşlerle başlarken Kaya ve Lavrinovic'in sayılarıyla Fenerbahçe Ülker maçta dengeyi yakaladı. Karşılıklı basketlerin ardından Ömer Onan'ın üçlğüyle 24. dakikada Fenerbahçe Ülker 46-45 öne geçti.

Efes Pilsen, ısrarla topu pota altına indirip Nikole Vujcic ile sayı bulurken boyalı alan civarındaki uzunların paslaşmalarına Fenerbahçe Ülker uzunları çare bulamadı. Vujcic ve Kerem Gönlüm'ün sayılarıyla rakibinin momentumu ele geçirmesine engel olan Efes Pilsen oyunda kalırken 26. dakikada alınan televizyon molası sonrası savunmada vites arttıran Fenerbahçe Ülker bir anda farkı açmaya başladı ve son çeyreğe 56-49 önde girdi.

Bu çeyrekte rakibine sadece 8 sayı attıran Fenerbahçe Ülker, ilk yarıda yapamadığını bu çeyrekte başarırken 19-8'lik üçünc çeyrek performansıyla ihtiyaç duyduğu momentumu yakaladı.

KANARYA RÜZGARLA SALDIRIYOR

Maçın kaderini değiştiren savunmasını son çeyreğe de taşıyan Fenerbahçe Ülker, Tomas ve Ukic'in üçlükleri, Kaya'nın ribaunt canavarlığıyla 33. dakika geride kalırken 65-50 ile farkı 15 sayıya çıkarı.

Alınan moladan sonra ritmini koruyan Fenerbahçe Ülker, Ukic ve Kinsey'nin sayılarıyla farkı korumayı başardı. Efes Pilsen'de ise son dakikalara girilirken Kerem Gönlüm takımının tek uzunu olarak sahada yer aldı. Baskıyı arttıran Efes Pilsen farkı 10 sayıya kadar çekti. Son anlardaki Efes Pilsen baskısı ile Fenerbahçe Ülker'in hataları farkın 4'e kadar inmesine neden olsa da son saniyeleri iyi oynayan Fenerbahçe Ülker maçtan 81-72 galip ayrılarak hem lider Galatasaray Cafe Crown'ı takibini sürdürdü hem de olası bir playoff eşleşmesinde Efes Pilsen karşısında seriye geride başlama ihtimalini ortadan kaldırdı.

FENERBAHÇE ÜLKER: 81 - EFES PİLSEN: 72

Salon: Sinan Erdem

Hakemler: Mehmet Keseratar, Aytuğ Ekti, Ahmet Ersan Ergüler

Fenerbahçe Ülker: Ukic 15, Ömer 7, Tomas 22, Kaya 16, Lavrinovic 4, Kinsey 6, Preldzic, Oğuz 11, Jasikevicius, Mirsad

Efes Pilsen: Wisniewski 4, Rakocevic 14, Sinan, Kerem Gönlüm 18, Vujcic 12, Kerem Tunçeri 11, Thornton 2, Dudley 7, Nachbar 4

1. Periyot: 19-24

Devre: 37-41

3. Periyot: 56-49

5 Faul Alan: 38.36 Wisniewski (Efes Pilsen)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Efes 'Kaya'ya Çarptı: 81-72 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement