El Clasico'da Barcelona'yı 2-0 yenen Real Madrid, liderlik koltuğuna oturdu - Son Dakika
Spor

El Clasico'da Barcelona'yı 2-0 yenen Real Madrid, liderlik koltuğuna oturdu

İspanya La Liga'nın 26. haftasında oynanan ve El Clasico olarak adlandırılan maçta ev sahibi takım Real Madrid, Barcelona'yı 2-0 yenerek, bir hafta önce kaybettiği liderliği geri aldı.

02.03.2020 01:24  Güncelleme: 08:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karşılaşmanın ilk yarısında, topa daha fazla hakim olan ve etkili hücum yapan taraf Barcelona oldu. Real Madrid'te kaleci Thibaut Courtois iki önemli pozisyonda yaptığı kurtarışlarla öne çıkan isim oldu.

İkinci yarıya baskılı başlayan ev sahibi takım, özellikle ilk 20 dakikada Barcelona kalesinde art arda tehlikeli pozisyonlar yakalasa da son vuruşlarda başarılı olamadı.

AÇILIŞ VINICIUS'TAN, SON SÖZ MARIANO'DAN

Karşılaşmanın 71. dakikasında sol kanatta gelişen Real Madrid atağında ceza sahasında kale çizgisine kadar inip şutunu çeken Vinicius Junior, topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

Maçın uzatmalarında Real Madrid'de Karim Benzema ile değiştirilen Mariano Diaz Mejia, oyuna girdikten bir dakika sonra topu ağlara göndererek (Dk. 92) karşılaşmanın skorunu belirledi.

İkinci yarıdaki etkili futboluyla sahadan 2-0 galip ayrılan eflatun beyazlılarda kaleci Courtois ile defansta Dani Carvajal ve forvette Vinicius Junior maçın yıldızları oldu.

YENİ LİDER REAL MADRID

Bu sonuçla Real Madrid puanını 56'ya çıkararak liderlik koltuğuna otururken, Barcelona ise 55 puanda kaldı.

Bu arada La Liga tarihinde 180'incisi oynanan El Clasico'da eşitlikte bozuldu.

EŞİTLİK BOZULDU

Şimdiye kadar 35 maçın beraberlikle sonuçlandığı El Clasico'larda, Real Madrid galibiyet sayısını 73'e çıkartırken, Barcelona ise 72'de kaldı.

RONALDO DA TRİBÜNDE

Öte yandan Real Madrid'in eski futbolcusu olan ve Juventus'ta forma giyen Cristiano Ronaldo da Santiago Bernabeu Stadı'nda karşılaşmayı izleyenler arasında yer aldı.

El Clasico\'da Barcelona\'yı 2-0 yenen Real Madrid, liderlik koltuğuna oturdu
Kaynak: AA

Son Dakika Spor El Clasico'da Barcelona'yı 2-0 yenen Real Madrid, liderlik koltuğuna oturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • GS 1905: Gecen hafta da bizim el clasico vardı, tarihi farkı kacırdık 1 4 Yanıtla Ert: Hedefi sadece gs ye kadıköyde yenilmemek olan bir takım nasıl clasico olabilir. 0 0
  • Messi Messi Messi : Ah Messi ah sen hariç gerisi yalan takımın. 0 0 Yanıtla
  • Voleybol Vodafone Sultanlar Ligi 2023-2024 Sezonu Play-off Maç Programı Belli Oldu
    16:03 Voleybol Vodafone Sultanlar Ligi 2023-2024 Sezonu Play-off Maç Programı Belli Oldu

    Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, Voleybol Vodafone Sultanlar Ligi 2023-2024 sezonu play-off etaplarının maç programı açıklandı. İstanbul takımlarının şampiyonluk için mücadele edeceği play-off etabında ilk karşılaşmalar 1 Nisan Pazartesi günü, rövanşları ise 4 Nisan Perşembe günü oynanacak. Maç programı ve statü hakkında detaylı bilgiler haberde yer alıyor.

  • Vize'de liseler arası kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi
    15:31 Vize'de liseler arası kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi

    Vize Kaymakamı Sedat Özdemir, Kütüphane Haftası kapsamında gerçekleştirilen yarışmaya katılan öğrencilere teşekkür ederek, kütüphanelerin bilgi kaynağı olduğunu vurguladı. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

  • Taraftar boşuna sevmiyor! Quaresma Beşiktaş'taki hayalini kem küm etmeden söyledi
    15:26 Taraftar boşuna sevmiyor! Quaresma Beşiktaş'taki hayalini kem küm etmeden söyledi

    Beşiktaş'ın eski futbolcusu Ricardo Quaresma, Beşiktaş'ta emekli olmak istediğini söyledi. Şu anda takımsız olan Quaresma, ''Kariyerimi, kendimi mutlu hissettiğim Porto, Beşiktaş veya Sporting'de bitirmek isterdim'' dedi.

  • Şuşa, İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Başkenti 2024 olarak seçildi
    15:23 Şuşa, İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Başkenti 2024 olarak seçildi

    İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF) ile Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokolle, Azerbaycan'ın Şuşa şehri 2024 yılı için 'İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Başkenti' olarak belirlendi. Protokol kapsamında, bilim, kültür, spor, girişimcilik, eğitim gibi alanlarda çeşitli etkinlikler düzenlenecek ve Şuşa'nın mücadelesi dünya gençliğine tanıtılacak.

  • Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde 26. hafta müsabakaları yarın yapılacak
    14:57 Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde 26. hafta müsabakaları yarın yapılacak

    Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde 26. hafta müsabakaları yarın oynanacak. Maç programı şu şekildedir: Trabzonspor-Ataşehir Belediyespor, Amed Sportif Faaliyetler-Bitexen Adana İdmanyurduspor, Galatasaray Petrol Ofisi-Hakkarigücüspor, Fatih Vatanspor-Karadeniz Ereğli Belediyespor, Beşiktaş JK United Payment-Fenerbahçe Petrol Ofisi, Beylerbeyi-Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET, Wulfz Fatih Karagümrük-Bitexen 1207 Antalyaspor, Doğuş Gold Gaziantep Asyaspor-ALG Spor.


Advertisement