En Büyük Galatasaray! - Son Dakika
Spor

En Büyük Galatasaray!

Kadınlar Euroleague Final 8 finalinde Fenerbahçe'yi 69-58 mağlup eden Galatasaray Odeabank, Avrupa Şampiyonu oldu!

14.04.2014 11:12

Ödül Torrens'in!

Türk Kadın Basketbolunun en özel gününde, en büyük Galatasaray Odeabank oldu! Sarı-kırmızılılar, ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 69-58'lik skorla yenerek, Avrupa Şampiyonluğu tacını giydi.

Kadınlar Euroleague Final 8'de Türk Finali müthiş bir mücadeleye sahne olurken, Rusya'dan kupayla dönen Galatasaray Odeabank oldu! Aslan, 21 sayıyla öne geçtiği maçta farkın 2 sayıya inmesine engel olamasa da, son anlarda Şebnem Kimyacıoğlu'nun çok kritik 2 üç sayılık basketiyle rakibinin öne geçmesini önledi ve maçın son bölümlerinde kazandığı faul atışlarını iyi değerlendirerek 69-58'lik skorla tarihinin en büyük başarısını elde etti.

Büyük coşku! (Video)

Maçın en skorer oyuncusu 19 sayıyla Sancho Lyttle olurken, İspanyol yıldız 12 de ribaunt alarak double-double yaptı. Kelsey Bone'un 10 sayı ürettiği mücadelede Zellous ve Işıl Alben de 9'ar sayıyla oynadı. Işıl Alben'in 8 asist ve 6 ribauntla takıma diğer istatistiklerde de yardımcı oldu. Fenerbahçe'de ise Cappie Pondexter'ın 18 sayı, 6 ribaunt ve 3 asistinin yanı sıra Angel McCoughtry'nin 12, Bibrzycka'nın da 10 sayısı yenilginin önüne geçemedi.

Yarı finalde büyük bir başarı sergileyerek, kupanın en büyük favorisi ve son şampiyonu Ekaterinburg'u eleyen Galatasaray Odeabank, final maçına da müthiş bir giriş yaptı. İlk periyodu 26-7 önde tamamlayan sarı-kırmızılılar, ikinci periyodun hemen başında farkı 21 sayıya kadar yükseltti. Sarı-lacivertliler oldukça zorlandığı maçta oyuna ancak periyot ortalarından itibaren girebildi ve farkı 13 sayıya çekip devre arasına girdi. İkinci yarıda uzun süre iki takım karşılıklı basketlerle oyuna devam ederken, Fenerbahçe rakibinin yorulmaya başlamasıyla farkı 9'a çekerek son periyoda başlama şansı yakaladı.

"25 yıllık rüyamdı"

Mücadelenin son 10 dakikalık bölümünde ise Fenerbahçe geri dönüşüne devam etti. Takımını o ana kadar sırtlayan isimlerden Esmeral Tunçluer'in üç serbest atışı sayıya çevirmesiyle farkı bitime 05.39 kala 2 sayıya indirdi. Ancak öne geçebileceği fırsatları değerlendiremeyen Fenerbahçe, oyunda çok az süre bulmasına karşın çok kritik iki üç sayılık atışı sayıya çeviren Şebnem Kimyacıoğlu ile farkı yeniden 7 sayıya yükseltti. Kalan sürede sarı-lacivertlilerden gelen acele atışlar beklenen sonucu vermeyince, süreyi durdurmak adına yapılan fauller sonucu kazanılan serbest atışları iyi değerlendiren Galatasaray Odeabank maçı 69-58 kazanıp, tarihindeki ilk finalinde, ilk şampiyonluğunu elde etti.

Maçın sonunda Galatasaraylı basketbolcular büyük sevinç yaşarken, birçoğunun sevinç gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Aralarında Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel'in de bulunduğu bir heyetten madalyalarını alan Galatasaraylı oyuncular, daha sona uzatılan şampiyonluk kupasını coşkuyla kutladı. Günün kaybedeni Fenerbahçe'de ise oyuncuların ikincilik ödülünü aldıkları sırada oldukça üzgün oldukları görüldü.

En Büyük Galatasaray!
Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor En Büyük Galatasaray! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement