Eskişehir'de Geleneksel Türk Sporları Günleri Yapılıyor - Son Dakika
Spor

Eskişehir'de Geleneksel Türk Sporları Günleri Yapılıyor

Eskişehir\'de Geleneksel Türk Sporları Günleri Yapılıyor

2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen gösterilerde, Eskişehir'e gelen atlı okçular ilginç gösteriler yaptı.

25.08.2013 19:44  Güncelleme: 20:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Geleneksel Türk Sporları Günleri'nde Eskişehir'e gelen atlı okçuların yaptıkları gösteriye vatandaş yoğun ilgi gösterdi.

2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği münasebetiyle Eskişehir'de düzenlenen Geleneksel Türk Sporları Günleri vatandaşın yoğun ilgisini çekti. Issız Adam filmi ile ün kazanan ünlü oyuncu Cemal Hünal'da atlı okçuluk sporcuları arasında ye aldı. Hünal, atış öncesinde Vali Güngör Azim Tuna'ya bir yay ile bir yüzük hediye etti.

Atışlar öncesinde konuşan Vali Tuna, Türk medeniyetinde atın önemli bir yeri olduğunu söyledi.

Gelecek neslin Türk sporunu unutmaması gerektiğini ifade eden Tuna, sözlerine şöyle devam etti:

"Geleneksel sporlarımıza da bir farkındalık oluşturmak, onları unutmamak, çocuklarımıza da unutturmamak için bu işe gönül vermiş kişileri ilimize davet ettik. Bugün atlı okçuluk gösterileri yapılacak. Bundan sonrada güreş, cirit ve atla ilgili sporlarımızı burada yapmaya devam edeceğiz. Biliyorsunuz atın bizim kültürümüzde çok ayrı bir yeri var. Bu etkinliklerimiz devam edecek. Amacımız, Türk dünyası ile aramızda ki gönül köprülerini birleştirmek. Ben Bugün buraya Polanya'dan, İran'dan, Ukranya'dan, Tataristan'dan ve Türkiye'nin birçok ilinden gelen sporculara teşekkür ediyorum."

Konuşma sonrasında atlı okçular, yaptıkları atışlarla vatandaşlara unutulmaz bir gösteri yaptı.

Etkinliğe, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici de katıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Eskişehir'de Geleneksel Türk Sporları Günleri Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement