Fenerbahçe'de Olağanüstü Genel Kurula Doğru - Son Dakika
Spor

Fenerbahçe'de Olağanüstü Genel Kurula Doğru

Fenerbahçe\'de Olağanüstü Genel Kurula Doğru

Kulüp kongre üyesi Lütfü Tomuş: "Başkan seçimli genel kurul, gerçeklerin ortaya çıkmasından kaçmaktır" Mahkemenin (Başkan Aziz Yıldırım ve iki yönetici hakkındaki) kararını bilmeden üyeler ne...

22.10.2013 11:23

SERDAL KALAYCI - Fenerbahçe Kulübü'nde 26-27 Ekim tarihlerinde, çoğunluk sağlanamazsa 2-3 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek seçimli olağanüstü genel kurul öncesi, toplantının gündemine ilişkin değerlendirmeler sürüyor.

Sarı-lacivertli kulübün kongre üyesi Lütfü Tomuş AA muhabirine yaptığı açıklamada, gündemin, İstanbul Anadolu 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin daha önce verdiği ve olağanüstü genel kurul yapılması kaydıyla kaldırdığı, kulüp başkanı Aziz Yıldırım ile yönetim kurulu üyeleri İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu hakkındaki görevlerinden uzaklaştırılma kararına ilişkin olarak, başkan ve iki yöneticinin üyelik durumlarının görüşülüp değerlendirileceği şekilde tek maddeli olması gerektiğini savundu.

"Başkan seçimli genel kurul, gerçeklerin ortaya çıkmasından kaçmaktır" diyen Tomuş'un ifadeleri şöyle:

"Bu kongre mahkemenin kararıyla yapılan zorunlu bir kongredir. Bu nedenle olağanüstü genel kurul gündemi de tek olmalıydı. Fenerbahçe Spor Kulübü'nün süreklendigi bu kaosun genel kurul üyelerince çok yönlü tartışılması, 3 Temmuz 2011'den bu yana yaşananlar ve ebedi müddet yaşayacak Fenerbahçe Spor Kulübü için Sayın Mahkemenin kararı, bir fırsattı. Bu kararı verenler, herhalde böyle önemli bir konuda tarihi bir oturum düzenler, duygusallıktan uzak, gerçekçi ve geleceği aydınlatacak kararlar alır diye düşünmüştüm. Olağanüstü genel kurulun gerekçesi bu iken, başkan seçimli genel kurul gerçeklerin ortaya çıkmasından kaçmaktır. Mahkeme kararını yerine getirmek görüntüsü vererek, seçmek seçilmek tartışmasıyla genel kurulda gerçekleri tartışmaktan kaçmaktır. Başkan adayı olamayacağını, olursa bunun hukuki tartışmalarını göğüsleyemeyeceğini de bilmek bir erdemliktir. (Aziz Yıldırım) Bu yüzden adaylığını açıklayamamıştır."

-"Mahkemenin kararını bilmeden üyeler neyi tartışacak?"

Olağanüstü genel kurul gündeminin 10. maddesinin, İstanbul Anadolu 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda başkan ve iki yöneticinin üyelik durumlarının görüşülmesi ve değerlendirilmesi olduğunu hatırlatan Tomuş, "Genel kurulun bu maddeyi tartışabilmesi için genel kurul duyurusunda anılan mahkeme kararının da ilave edilerek üyelere gönderilmesi gerekirdi. Mahkemenin kararını bilmeden üyeler neyi tartışacaklar?" sorusunu yöneltti.

Konuyla ilgili tartışmada lehte ve aleyhte fikirler ortaya çıkabileceğini anlatan Tomuş, genel kurulda bu konuya ilişkin bir karar alınırsa geçerli olmayacağını, bunun iptal nedeni sayılabileceğini savunarak şöyle devam etti:

"Genel kurulca bu konunun değerlendirilmesi için bir komisyon kurulur, bu komisyonun kararı genel kurulda değerlendirilir ve alınacak karar mahkemeye bildirilirdi. Nihai karar verici makam İstanbul Anadolu 5. Asliye Hukuk Mahkemesidir. Sayın Başkan (Aziz Yıldırım) bunu bildiği için adaylığını bu saate kadar açıklamamıştır."

Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu'nun, olağanüstü genel kurul için hazırladığı gündemin 10. maddesi şöyle:

"İstanbul Anadolu 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 2013/369 esas sayılı dosyası tahtında Recep Özcan tarafından açılan davada, mahkeme, 24.06.2013 tarihli ara kararı ile Başkan Sayın Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri Sayın İlhan Yüksel Ekşioğlu ve Mehmet Şekip Mosturoğlu'nun 'Kötü Şöhret Sahibi' olup olmadıkları yönünde araştırılması gereken bir hukuki delil ve belirsizlik oluştuğundan bahisle, araştırma süresince bu kişilerin kulüp üyelikleri sebebiyle bulundukları görevlerinden uzaklaştırılmalarına karar verilmiş, bilahare aynı mahkeme bu kararın Fenerbahçe Spor Kulübü Tüzüğü'nün 6 ve 16. maddeleri kapsamında değerlendirilmek üzere en kısa sürede olağanüstü genel kurula gidilmesi kaydıyla kaldırılmış olup, anılan mahkeme kararlarına uygun şekilde adı geçen üyelerin üyelik durumlarının görüşülmesi ve değerlendirilmesi." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Fenerbahçe'de Olağanüstü Genel Kurula Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement